به گزارش روز یکشنبه وزارت جهاد کشاورزی، «حسین زینلی» با اشاره به اینکه برنامهریزی شده تا در سال ۱۴۰۱ حدود ۴۰ هزار و ۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت گیاهان دارویی توسعه یابد، گفت: سطح زیر کشت گیاه دارویی حدود ۲۰ هزار و ۵۰۰ هکتار بهصورت آبی و ۲۰ هزار هکتار در اراضی شیبدار و دیم توسعه خواهد یافت.
به گفته وی گیاهانی همچون زعفران، گل محمدی، زیره سبز، زیره سیاه، شیرینبیان، موسیر، پنیرک، حنا، آویشن، رازیانه، سیاهدانه گشنیز و رازک عمده گیاهان دارویی بوده که وزارت جهاد کشاورزی درصدد توسعه آنها است.
مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بسیاری از گیاهانی که درصدد توسعه آن هستیم زنجیره ارزش آن کامل شده است، افزود: این گیاهان نیاز داخلی کشورمان را تأمین میکند و بنا داریم در سال جاری بر روی ارتقای کیفیت و بهرهوری این گیاهان فعالیت کنیم که نتیجه آن بالا بردن ارزشافزوده محصولات خواهد بود.
زینلی بابیان اینکه با حکمرانی واحد بر روی هر یک از زنجیرهها میتوانیم ارزش محصولات را با مبنای علمی ارتقاء دهیم، تصریح کرد: باید روشهای تولید محصول و فرآوری اولیه و ثانویه و همچنین بازرگانی و برندینگ این محصولات ارتقاء پیدا کند تا جایگاه بازرگانی کشور به نحو شایستهای بالاتر رود.
وی با اشاره به اینکه از مهمترین فعالیتهای سال جاری گسترش باراندازهای گیاهان دارویی در سطح کشور است، یادآور شد: برای ارتقای باراندازها تسهیلاتی را تهیه خواهیم کرد تا بتوانیم کشاورزی قراردادی و خرید محصولات بر اساس کیفیت را انجام دهیم.
مجری طرح گیاهان دارویی بابیان اینکه ایجاد باراندازها سبب مدیریت فروش این محصولات در داخل و صادرات آن خواهد شد، ادامه داد: همچنین ارزشافزوده را با تنوع محصول و همچنین تبدیل مواد خام به مواد فرآوری شده افزایش خواهیم داد.