بروجرد - ایرنا - بیش از یک دهه از نام گذاری سال ها با عناوین اقتصادی از سوی رهبر معظم انقلاب می گذرد در ادامه همین توجه و تاکیدات امسال نیز به نام "تولید، دانش بنیان و اشتغالزایی" نام گذاری شده است که نشان دهنده توجه به اقتصاد و معیشت مردم است.

به گزارش ایرنا، تقریبا از سال ۱۳۸۷ به بعد رهبر معظم انقلاب اسلامی در نامگذاری سال ها بر مسائل اقتصادی و لزوم پیشرفت اقتصادی و تکنولوژیک کشور تاکید داشتند.

نوآوری و شکوفایی، اصلاح الگوی مصرف، همت و کار مضاعف، جهاداقتصادی، تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی، اقتصاد و فرهنگ؛ عزم ملی و مدیریت جهادی، اقتصاد مقاومتی ؛ اقدام و عمل، اقتصادی مقاومتی؛ تولید و اشتغال، حمایت از کالای ایرانی، رونق تولید، جهش تولید، تولید، پتشتیبانی ها و مانع زدایی ها مروری بر عناوین اقتصادی است که بیش از یک دهه اخیر بر آنها تاکید شد.
توجه به اقتصاد، تولید و اشتغال با هدف رونق دادن به سفره مردم و کاستن مشکلات معیشتی مردم هدف نهان شده دراین عناوین بوده که به درستی از سوی مقام معظم رهبری هدف گیری شده است تا در همتی جهادی مسوولان در رده های مختلف آن را پیگیری کنند.
سال گذشته نامگذاری سال بر مبنای تولید و مانع زدایی از تولید بود که وضوحی از وضعیت موجود کشور داشت؛ انتخابات مهم ریاست جمهوری یکی از مهمترین فرازها و شیرینی‌های سال قبل بود که مردم با وجود خطر شدید همه‌گیری کرونا، با شرکت در انتخابات، دولتی تازه‌نفس را به میدان آوردند که براساس نشانه‌های موجود، دولتی مردمی و دارای ریل جداگانه از دولت قبل است و امیدهایی را در مردم زنده کرده است.
تنگیِ معیشت مردم،  گرانی‌ها و تورم تلخ‌ترین موضوعات سال ۱۴۰۰ بود اما مشکلات اقتصادی علاج‌پذیر است و با توجه به ظرفیت ها و داشته های موجود می توان به روند رو به کاهش مشکلات امیدوار بود، امید به بهبود اوضاع که در تحقق شعال سال و توجه به ظرفیت های علمی در آن مورد تاکید است دور از تصور نیست.
وجود جوانان مستعد با علم و اندوخته‌های خوب مهمترین دارایی کشور محسوب می شود که اگر همانند کشورهای توسعه یافته ، بکار گرفته شوند می توانند اغازی برای تحولی بزرگ باشند.

با بکارگیری ظرفیت نخبگان در موضوعات اقتصادی در رابطه با ارزش افزوده بالا در تولید و همچنین در افزایش ناخالصی ملی می توان به سطحی مطلوب از پیشرفت و توسعه دست یافت.
با توجه به جایگاه علمی کشور ایران به ویژه دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان آن که از نظر علمی در رتبه‌های بسیار خوبی در دنیا قرار دارد می توان علم را به ثروت تبدیل کرد. آنچه در دنیای توسعه یافته بر آن تاکید می شود توجه به علم ، دانش و آموزش است و چنانچه در کشور ما رویکرد توجه به ظرفیت نخبگان و موضوع آموزش برنامه ریزی شود می توان در موضوع تولید با دنیا رقابت کرد.
در هدف‌گیری و دقت نظری که به درستی از سوی مقام معظم رهبری مطرح شده است به کوعی بر استفاده از علوم دانش بنیان که سطح بهره برداری را بیشتر می کند و سطح کیفی را افزایش خواهد داد، تاکید شده است.

تولید با استفاده از دانش بنیان موجب اشتغالزایی پایدار و ایجاد قدرت در کشور خواهد شد ‌که تاثیر تحریم‌های اقتصادی را نیز به شدت کاهش خواهد داد.
 تولید دانش بنیان ؛ راهکار برون رفت مشکلات اقتصادی
تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین را می توان یک مدل جدید برای رونق اقتصادی و ایجاد شغل در نظر گرفت و بعنوان روشی که بر مبنای دانش بومی ، بنیان نهاده می شود که حاصل آن برون رفت از مشکلات اقتصادی موجود است.

در این خصوص سرپرست فرمانداری بروجرد می گوید: نامگذاری سال جدید از سوی رهبر معظم انقلاب یک تحول بزرگ در عرصه توجه به شرکت های دانش بنیان  و اقتصاد کشور است.
"مجید منعمی" اظهار داشت: شرکت های دانش بنیان به خوبی می توانند با تحقیق و مطالعه تولید را به رونق برسانند و اشتغال پایدار ایجاد کنند.
سرپرست فرمانداری بروجرد بیان کرد: شهرستان بروجرد دارای ظرفیت های نهفته فراوان است که با کمک شرکت های دانش بنیان می شود این ظرفیت ها را به تولید و اشتغال پایدار رساند، اگر بخواهیم تولید و اشتغال را رونق دهیم باید کار جهادی و شبانه روزی را سرلوحه برنامه ها قرار دهیم.
وی اظهار داشت: استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان و جوانان نخبه می تواند کشور را در برابر همه تهدیدها و توطئه های دشمنان بیمه کند.
نامگذاری شعار سال انتخابی حکیمانه
امام جمعه بروجرد نیز در این باره اظهار داشت: چندین سال است که نامگذاری سال‌ها از سوی رهبر معظم انقلاب با محور اقتصادی است زیرا مهمترین مسئله کشور ما مشکلات اقتصادی است.
 حجت الاسلام سید"علی حسینی" گفت: تولید دانش بنیان یعنی کار باید از روی علم و دانش و نیاز جامعه باشد، کارخانه ای که با کار کارشناسی احداث شود اشتغال ایجاد می‌کند و باعث رونق اقتصادی می شود.

وی بیان کرد: اگر کالاهای تولید در کشور با کیفیت باشد دیگر مردم نیازی به خرید کالاهای خارجی ندارند و حتی می شود کالای با کیفیت را صادر و اشتغال پایدار ایجاد کرد.
حجت الاسلام حسینی افزود: تولید دانش بنیان، تولیدی به روز و مورد نیاز جامعه است که این کار توسط شرکت های دانش بنیان و جوانان نخبه در کشور بارها انجام شده است یعنی جوانان این مرز و بوم در عرصه علم و فناوری ثابت کردند که می شود به آنان اعتماد کرد.
وی گفت: یکی دیگر از راهکارهای تحقق شعار سال حمایت همه جانبه از تولید کنندگان است، مسوولان وظیفه دارند تا با نظارت مستمر بر تولید در جهت تحقق شعار سال کمک کنند.
نام گذاری شعار سال طی سال‌های اخیر با عناوین اقتصادی این اقدام علاوه بر اهمیت و دقت نظر ایشان بر موضوعات اقتصادی کشور بیانگر این است که راه حل بسیاری از مشکلات کشور از موضوع تولید می‌گذرد و باید فرهنگ رونق تولید را بعنوان اقدامی فرهنگی در آحاد مردم نهادینه کرد.