به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، « علی اکبر مویدی» در حاشیه بازدید «سید مجتبی خیام نکویی» معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی و «سردار کاظمینی» قائم مقام وزیر در قرارگاه امنیت غذایی از این موسسه با اشاره به وجود چهار میلیون و ۸۰۰ هزار بهره بردار در حوزه کشاورزی، گفت: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری باید به سمت کشاورزی دانش بنیان حرکت کنیم و با ارتقای دانش کشاورزی و مهارت کشاورزان و نیز تغییر نگرش آنان سبب تغییر رفتار حرفهای آنان شده و افزایش ضریب نفوذ دانش و فناوری را شاهد باشیم و نتیجه آن رقم خوردن کشاورزی دانش بنیان است.
رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی اظهارداشت: کشاورزی دانش بنیان عبور از کشاورزی منبع محور به کشاورزی دانش محور، افزایش بهرهوری، پایداری امنیت، اقتدار غذایی و حفظ منابع پایه را در پی خواهد داشت.
مویدی با اشاره به اعتبارات آموزش و ترویج کشاورزی در سال گذشته، تصریح کرد: هزینه مورد نیاز یک روز آموزش در سال برای ۴.۸ میلیون نفر از بهره برداران بخش کشاورزی معادل ۴۸۰ میلیارد تومان است که در حال حاضر اعتبار کمی برای این امر اختصاص یافته است.
رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به ایجاد شبکه آموزش کشاورزی (شاک) یادآور شد: با وجود همه گیری و شیوع کرونا، امکان آموزش حضوری در بسیاری از حوزهها وجود نداشته و محققان و کارشناسان در این شبکه ، ۱۵ هزار دوره را برگزار کردند و بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر از مروجان، کارشناسان و بهره برداران کشور آموزش دیدند.
مویدی با تاکید بر ارتباط بین تحقیق، آموزش و اجرا، تصریح کرد: برای این منظور در قالب طرح یاوران تولید، درهر استان کارگروه های تخصصی پس از بررسی مسائل بخش کشاورزی، راه کارهای مربوط به آن را به سازمان جهاد کشاورزی استان اعلام می کنند.
وی افزود: طرح کشاورزان آینده نیز آماده شده که پس از تصویب در شورای عالی توسعه روستایی و عشایری می تواند منشأ اتفاقات خوبی در این حوزه باشد.
راهاندازی ۶۴ کانون جوانان روستایی در سال ۱۴۰۰
رییس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی از راه اندازی ۶۴ کانون جوانان روستایی و عشایری در سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: توسعه ظرفیت های جوانان روستایی در راستای تربیت کشاورزان آینده و توسعه مناظق روستایی و عشایری از اهداف این طرح است.
مویدی با اشاره به شبکه دانش کشاورزی با بهره گیری از ظرفیت ۱۰۰ پژوهشگر مروج ارشد، حدود ۱۵۰۰ محقق معین و ۷۶۰۰ کارشناس مروج پهنه کشاورزی ، تدوین طرح فرصت مطالعاتی مزرعه در راستای عملیاتی نمودن پیشنهاد وزیر جهادکشاورزی را تشریح کرد.
لزوم احیای هنرستانهای کشاورزی
معاون آموزش و ترویج سازمان تات، با اشاره به احیاء و راه اندازی هنرستان های کشاورزی در راستای تربیت کشاورزان آینده، تصریح کرد: از دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر دانش آموز در آموزش و پرورش تنها ۳۲ هزار نفر از آنان در حوزه کشاورزی مشغول به تحصیل هستند که قابل قبول نیست، از این رو با توجه به نیاز آموزش در این بخش، در گذشته تنها ۸ هنرستان کشاورزی در کشور باقی مانده بود که با بهره گیری از ظرفیت محققان و کارشناسان سازمان تات در سطح کشور، در حال حاضر ۳۹ هنرستان کشاورزی در استان های مختلف ایجاد شده است.
مویدی در خصوص تدوین سند تحول بنیادین نظام آموزش و ترویج کشاورزی ایران در افق ۱۴۰۴، بر اساس روش شناسی علمی و با بهره گیری از تجارب گذشته، گفت: این سند شامل طرح توسعه صلاحیت های حرفهای، طرح فرصت مطالعاتی مزرعه، طرح کشاورزان آینده، طرح شبکه مستقل تلویزیونی کشاورزی و توسعه شبکه مجازی آموزش و ترویج کشاورزی است که از جمله برنامه های مهم در دست اقدام معاونت آموزش و ترویج کشاورزی سازمان تات است.
وی ادامه داد: در سند تحول بنیادین، توسعه مراکز مهارت آموزی و تخصصی کشاورزی غیردولتی، توسعه مراکز ترویج و توسعه فناوری کشاورزی، ایجاد مراکز آموزش و تربیت مربیان حرفهای کشاورزی و توسعه تعاملات بینالمللی کشاورزی نیز برنامه ریزی شده است.