به گزارش ایرنا، ساعت کاری ادارات با تصمیم هیات دولت از ابتدای ماه مبارک رمضان ساعت هفت و نیم صبح تا ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه بود که از امروز/دوشنبه/ با بخشنامه استانداری همدان این ساعت تغییر کرد.
طبق بخشنامه روز گذشته، شروع ساعت کاری همه ادارات، سازمان ها، شرکت ها، موسسات، نهادها و شهرداری ها به جز بانکها از ۲۲ فروردین با ۳۰ دقیقه تاخیر (هشت صبح) آغاز و پایان ساعت کاری نیز با ۳۰ دقیقه تعجیل (۱۴) خاتمه می یابد.
در این ارتباط سید محمدرضا میرصفدری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یکی از علل تغییر ساعت کاری ادارات کاهش بار ترافیکی بود که در این راستا دولت ابتدا یک ساعت از پایان زمان کاری ادارات کاهش داد سپس تصمیم در این باره را به وزارت کشور و در ادامه به استانداران محول کرد.
وی خاطرنشان کرد: پس از بررسی های صورت گرفته مشخص شد که بین زمان و ساعت بازگشایی مدارس و ادارات نیم ساعت اختلاف است بنابراین ساعت بازگشایی ادارات از هفت و ۳۰ دقیقه به هشت صبح موکول شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری همدان یادآوری کرد: تعطیلی مدارس و برگزاری آنلاین دروس به علت شیوع کرونا و بازگشایی مجدد مدارس بعد از ۲ سال، خانواده ها را در تهیه سرویس مدرسه با مشکلاتی مواجه کرده همچنین اغلب خانواده ها با توجه به نزدیک بودن پایان سال تحصیلی رغبتی به گرفتن سرویس نشان ندادند.
میرصفدری ادامه داد: کارمندان دولت برای رساندن فرزندان به مدرسه مجبور به دریافت مرخصی ساعتی بودند که با تاخیر نیم ساعته در بازگشایی ادارات، کار کارکنان دولت تسهیل شده و آنها دیگر به خاطر حضور دیرهنگام (بین هفت و ۳۰ دقیقه تا هشت صبح) در محل کار تاخیر نمی خورند همچنین مجبور به دریافت مرخصی نمی شوند.
وی ادامه داد: همچنین کارمندان برای حضور در محل کار در ۲ زمان متفاوت از منزل خارج می شوند با این توضیح که کارمندان دارای فرزندان مدرسه رو زودتر از دیگر کارمندان برای رساندن فرزندشان به مدرسه از خانه خارج شده در حالیکه پیشتر همزمان از منزل خارج شده و سبب بروز گره های ترافیک می شدند.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری همدان احتمال داد: در نخستین روز از اجرای این مصوبه با توجه به هماهنگ نبودن خانواده ها ترافیکی در معابر شهری ایجاد شده باشد اما با گذشت زمان به طور حتم میزان کاهش حجم ترافیک برای همه محسوس خواهد شد.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان همدان نیز گفت: تغییر ساعت کاری ادارات در نخستین روز از اجرای این مصوبه سبب افزایش حجم ترافیک در معابر درون شهری این شهرستان شده است.
سرهنگ فرخ جمالی افزود: با آغاز بازگشایی مدارس شاهد اوج ترافیک در معابر درون شهری همدان بودیم که با برگزاری جلسات و نشست های مختلف و سوق دادن خانواده ها به گرفتن سرویس مدرسه میزان ترافیک روز به روز در حال فروکش کردن بود.
وی با بیان اینکه ۴۵ درصد از خانواده دانش آموزان نسبت به گرفتن سرویس مدرسه اقدام کردند گفت: این روند ادامه داشت اما با بخشنامه جدید و تغییر زمان آغاز به کار ادارات، میزان استقبال از سرویس مدرسه کاهش یافت.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی شهرستان همدان خاطرنشان کرد: کارمندان به جای استفاده از سرویس مدرسه، از نیم ساعت تاخیری که برای بازگشایی ادارات پیش بینی شده برای رساندن فرزندان به مدرسه با استفاده از خودروی شخصی استفاده کرده سپس راهی محل کار می شوند.
سرهنگ جمالی تاکید کرد: به جای تاخیر در زمان آغاز ساعت کاری ادارات بهتر بود که زمان بازگشایی مدارس ابتدایی از ساعت هشت به هفت و ۳۰ دقیقه تغییر می کرد.
وی گفت: پیش از تغییر ساعت کاری در بلوارهای بعثت، طالقانی و سعیدیه شاهد بروز گره های ترافیکی بودیم که این ترافیک با تدابیر صورت گرفته در حال کاهش بود اما با مصوبه جدید علاوه بر این معابر، ترافیک به بلوارهای رنجبران، عمار و ذوالفقار نیز کشیده شده است.
۳۰۷ هزار دانش آموز در ۲ هزار و ۵۰۰ مدرسه استان همدان در قالب ۱۱ هزار و ۵۰۰ کلاس درس مشغول به تحصیل هستند.