رعایت نکردن دستورالعمل های بهداشتی که متاسفانه اکنون در برخی شهروندان به امر عادی تبدیل شده است، خطر شیوع دوباره این ویروس را جدی می کند، همواره رعایت دستورالعمل های بهداشتی بهترین راه مقابله با این ویروس بوده و هست و تا نابودی کامل آن باید ادامه داشته باشد در حالی که اخیرا دیده می شود برخی از مردم در مترو، اتوبوس، تاکسی و خیابان ها چندان قائل به استفاده از ماسک نیستند.
بعد از بازگشت مسافران نوروزی احتمال افزایش بیماران کرونایی می رود براین اساس کارشناسان امر تاکید دارند که با بازگشایی مدارس باید رعایت دستورالعمل های بهداشتی جدی تر گرفته شود تا اگر فردی به این بیماری مبتلا شده باشد با رعایت دستورالعمل ها، تعداد کمتری درگیر شوند.
از سوی دیگر وزارت بهداشت همچنان به تزریق دز سوم واکسن تاکید دارد و در این شرایط رئیس جمهور شخصا به موضوع واکسیناسیون ورود کرده است. بهرام عین الهی وزبر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اظهار کرد: رئیس جمهور شخصا در بحث واکسیناسیون وارد شد و در جهت تامین واکسن علیه کرونا تلاش زیادی کرد. اکنون به تزریق حدود ۱۴۸ میلیون دز واکسن در کشور رسیده ایم و سلامت مردم برای ما بسیار اهمیت دارد و آنها مطمئن باشند که آسایش و سلامت را دست اندرکاران و کادر سیستم بهداشت و درمان بوجود می آورند. امسال شاهد شادی مردم بعد از ۲ سال از همه گیری کرونا، مسافرت و دید و بازدیدها بودیم که این موضوع مرهون واکسیناسیون و زحمات خادمان سلامت نوروزی است. واکسیناسیون علیه کرونا در ایران بی نظیر بود بطوری که سازمان های جهانی از عمکرد خوب ۶ ماه گذشته کشورمان در این زمینه متعجب هستند.
اکنون واکسیناسیون در حجم انبوهی در کشور انجام شده است اما تاکید اصلی بر تزریق دز های سوم و حتی چهارم است براین اساس هموطنان باید واکسیناسیون را جدی گرفته و برای در امان ماندن از شر کرونا هر چه سریع تر برای تزریق دز سوم اقدام کنند.
شناسایی ۳۱۲۵ بیمار جدید کرونا در کشور/ ۳۴ نفر دیگر جان باختند
به گزارش روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در ۲۴ ساعت گذشته ۳هزار و ۱۲۵ بیمار جدید کووید ۱۹ در کشور شناسایی شدند و متاسفانه ۳۴ نفر نیز به دلیل این بیماری جان خود را از دست دادند. از دیروز تا امروز ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۱ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۳ هزار و ۱۲۵ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۴۳۳ نفر از آنها بستری شدند. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۱۹۴ هزار و ۷۶۸ نفر رسید. در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۴ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۴۰ هزار و ۶۵۰ نفر رسید. تاکنون ۶ میلیون ۹۲۲ هزار و ۶۲۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند. یک هزار و ۴۸۷ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. تا کنون ۵۰ میلیون و ۷۹ هزار و ۹۹۵ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۳۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۶۹ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۹۱ شهرستان در وضعیت زرد و ۵۴ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
در این گزارش به تازهترین وضعیت کرونا و انجام واکسیناسیون در استان های کشور اشاره می شود:
آذربایجانغربی/ ۴۸ ساعت بدون فوتی کرونایی
محمدامین ولیزاد رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی گفت: فوتیهای ناشی از کرونا در استان طی ۴۸ ساعت گذشته، پس از حدود ۲ ماه به صفر رسید که امیدواریم این روند در کنار آمار کاهشی مبتلایان ادامه یابد. با توجه به این امر، تعداد فوتی های کرونا در استان در رقم هفت هزار و ۵۴۶ نفر باقی ماند. طی ۲۴ ساعت گذشته، ۸۲ نفر در آذربایجان غربی به کرونا مبتلا شده و ۶۰ نفر از آنان در مراکز درمانی بستری شدند که در این خصوص نیز شاهد روند کاهشی هستیم. در حالی که طی هفته گذشته، تعداد مبتلایان سه رقمی شده و این روند در حال تداوم بود، کاهش مبتلایان و دورقمی شدن آمار این بخش، خرسندکننده است. با اضافه شدن بستری های ۲۴ ساعت گذشته، کل بستری شدگان سندرم حاد تنفسی در استان به ۲۵۱ نفر رسید که امیدواریم روند کاهشی دراین بخش نیز ادامه یابد. همچنین در حال حاضر، ۷۷ نفر از بستری شدگان در بخشهای مراقبتهای ویژه بوده و ۱۷ نفر نیز فقط با استفاده از ونتیلاتور تنفس میکنند.
گیلان/ چهار درصد ١٢ سال به بالاهای واکسن نزدهاند
دکتر حسن رخ شاد مدیرگروه بیماری های مرکز بهداشت گیلان گفت: بر اساس آمار مرکز بهداشت گیلان هنوز چهار درصد از جمعیت ١٢ سال به بالای استان معادل بیش از ۹۱ هزار نفر برای دریافت واکسن کرونا اقدام نکرده اند. با توجه به اهمیت تزریق واکسن برای پیشگیری از انتشار ویروس کرونا، اما تاکنون ٩١ هزار ر ۱۴۱ نفر از گروه سنی بالای ١٢ سال برای تزریق واکسن اقدام نکرده اند. ٢ میلیون و ۱۴۴ هزار و ۴۵۹ نفر معادل ۹۶ درصد از گروه سنی بالای ١٢ سال استان گیلان دز نخست واکسن کرونا را دریافت کرده اند. همچنین ٩درصد از این گروه سنی معادل ۱۹۶ هزار و ۸۲۰ نفر نیز دز دوم واکسن کرونا را تزریق نکرده اند که یعنی ٢ میلیون و ۳۸ هزار و ٧٨٠ نفر نوبت دوم واکسن را دریافت کرده اند. تزریق دز سوم واکسن کرونا به گروه های هدف در این استان نیز به یک میلیون و ٢٩ هزار و ۴۴۱ نفر رسیده است.
خوزستان/ ۸۴ درصد دانشآموزان واکسینه شدند
ساسان قربانی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آبادان گفت: ۸۴ درصد از گروه های هدف دانش آموزی در شهرهای آبادان، خرمشهر و شادگان علیه کرونا واکسینه شدند. ۵۵ هزار و ۸۰۲ نفر دانش آموز در شهرستانهای آبادان، خرمشهر و شادگان باید علیه کرونا واکسینه شوند که تاکنون ۴۶ هزار و ۷۹۶ دانش آموز دُز اول واکسن را دریافت کردند. از این تعداد ۲۱ هزار و ۷۹۳ دانش آموز در آبادان و ۱۳ هزار و ۷۹۹ دانش آموز در خرمشهر دُز اول واکسن کرونا را دریافت کردهاند. ۱۱ هزار و ۴۴ دانش آموز از مجموع ۱۳ هزار و ۹۲۹ دانش آموز واجد شرایط تزریق واکسن در شادگان نوبت اول واکسن را تزریق کردند. همچنین ۱۶ هزار و ۹۷۵ دانش آموز آبادانی و ۱۰ هزار و ۷۵۱ دانش آموز خرمشهری برای تزریق نوبت دوم واکسن اقدام کردند. هفت هزار و چهار دانش آموز شادگانی نیز دُز دوم واکسن را تزریق کردند این در حالی است که انتظار می رفت بیش از ۱۰ هزار دانش آموز در این شهرستان برای تزریق نوبت دوم واکسن اقدام کرده باشند.
هرمزگان/ ۴۷ درصد از جمعیت دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردند
فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: تاکنون ۶۳۱ هزار و ۴۷۴ نفر در استان دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردند که این شمار ۴۷ درصد از جمعیت هدف واکسیناسیون مرحله سوم در هرمزگان است. جمعیت هدف هرمزگان برای تزریق واکسن مرحله سوم برابر با یک میلیون و ۳۳۸ هزار و ۵۸۰ نفر افراد بالای ۱۲ سال هستند. مجموع جمعیت هدف هرمزگان برای تزریق واکسن کرونا که شامل افراد بالای پنج سال است، رقمی برابر با یک میلیون و ۸۵۲ هزار و ۷۷۸ نفر است که از این شمار ۸۰ درصد تزریق مرحله اول و ۷۰ درصد هر دو مرحله تزریق این واکسن را دریافت کردند. در حال حاضر ۱۰۴ نفر مبتلا به این ویروس در بیمارستان های هرمزگان بستری هستند که از این شمار ۱۸ نفر در بخش مراقبت های ویژه تحت نظر می باشند و وضعیت چهار نفر از آنها بسیار وخیم گزارش شده است. در شبانه روز گذشته برای یازدهمین روز در فروردین ماه امسال، مورد فوتی جدیدی به دلیل کرونا در استان ثبت نشده و آمار فوتی ها در رقم ۲ هزار و ۶۰۸ نفر باقی مانده است.
کرمانشاه/ پوشش واکسیناسیون در سنین ۵ تا ۱۲ سال ناکافی است
قباد محمدی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: بیش از یکهزار میلیارد تومان واکسن کرونا در استان به صورت رایگان تزریق شده که یک افتخار برای نظام جمهوری اسلامی است. برای مهار کرونا تاکید ما بر تکمیل واکسیناسیون است که تاکنون سه میلیون و ۴۲۳ هزار و ۷۵ دوز واکسن تزریق کردیم که در واقع میانگین هزینه واکسن و تزریق آن بیش از ۳۰۰ هزار تومان محاسبه شده است. متاسفانه پوشش واکسیناسیون در سنین ۵ تا ۱۲ سال ناکافی است و همچنین در برخی ادارات استقبال خوبی نشده است.
اردبیل/ تداوم روزهای بدون فوتی کرونا
علی محمدیان اردی رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل اعلام کرد: با صفر شدن دوباره آمار فوتیهای کرونا در استان اردبیل طی ۲۴ ساعت گذشته، ۱۶ بیمار جدید شناسایی شده در مراکز درمانی این استان بستری شدند. با ثبت دوازدهمین روز بدون فوتی کرونا در سال جاری، مجموع جانباختگان ۶ موج شیوع کرونا در استان اردبیل طی ۲۵ ماه گذشته در رقم ۲ هزار و ۷۹۵ نفر باقی ماند. شمار مبتلایان روزانه کرونا در استان اردبیل که تا پنج نفر کاهش یافته بود، طی ۲۴ ساعت گذشته به ۱۶ نفر افزایش یافته که نشان دهنده روند افزایشی شیوع کرونا در استان است. با توقف روند کاهشی شیوع کرونا در استان اردبیل، شمار بستری همزمان مبتلایان که در هفتههای اخیر تا ۵۰ نفر رسیده بود، طی شبانهروز گذشته به ۶۸ نفر افزایش یافت.
وی از بستری شدن ۲۴ نفر از مبتلایان به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه مراکز درمانی این استان طی شبانهروز گذشته خبر داد و افزود: در شبانهروز گذشته ۲۱ نفر از مبتلایان بستری در مراکز درمانی این استان نیز پس از بهبودی نسبی و ادامه درمان در منزل ترخیص شدند. با تزریق ۲ میلیون و ۱۹۴ هزار و ۶۷۱ دُز واکسن نوبت اول دوم و دوم و سوم در استان اردبیل، نرخ تزریق نوبت اول واکسن کرونا در این استان ۹۹ درصد جمعیت هدف معادل ۹۶۲ هزار و ۹۱ دُز است. همچنین نرخ تزریق نوبت دوم را حدود ۸۹ درصد معادل ۸۴۵ هزار و ۸۶۰ دُز است و این استان در تزریق نوبت اول و دوم واکسن کرونا، در رده استان اول و دوم کشوری قرار دارد. دُز سوم واکسن کرونا برای ۳۸۶ هزار و ۷۳۸ نفر از شهروندان استان اردبیل تزریق شده که معادل ۴۱ درصد جمعیت هدف تعیین شده برای دریافت این نوع واکسن است.
لرستان/ ۲ فوتی دیگر
مریم کوشکی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: ۲ نفر دیگر طی شبانه روز گذشته در این استان به دلیل کرونا جان خود را از دست دادند و شمار جانباختگان به ۲ هزار و ۸۱۸ نفر رسید. همچنین ۹۵ مبتلای جدید به کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان شناسایی شد و شمار مبتلایان به ۲۱۶ هزار و ۹۹۹ نفر رسیده است. ۱۲۹ بیمار مبتلا و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی این استان بستری و تحت درمان هستند.
البرز/ بستری ۲۹ بیمار بدحال
شهرام صیادی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان البرز اعلام کرد: ۲۹ بیمار بدحال کووید۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های استان بستری شدند. اکنون ۱۴۲ بیمار بدحال کووید ۱۹ در بیمارستان های استان تحت مراقبت پزشکی قرار دارند. طی ۲۴ ساعت گذشته هیچ مورد فوتی کووید۱۹ در البرز نداشتیم و کل جانباختگان این بیماری تاکنون در استان ۶ هزارو ۸۱۸ نفرثبت شده است. ۸۶ هزار و۶۴۰ بیمار کووید ۱۹ از ابتدای شیوع کرونا تاکنون در استان بستری شده اند که ۷۹ هزار و ۶۷۸ نفر بهبود یافته اند.
خوزستان/ افزایش مراجعه سرپایی کرونا
سیدمحمد محمدی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی آبادان با ابراز نگرانی از افزایش محسوس بیماران سرپایی مراجعه کننده به مراکز منتخب کرونا در منطقه جنوب غرب خوزستان گفت: مراجعه افراد با علائم مشکوک به کرونا به مراکز درمانی آبادان، خرمشهر و شادگان در روزهای گذشته روند افزایشی داشته است. بیشترین افراد مبتلا به کرونا در منطقه جنوب غرب خوزستان افراد بین ۲۰ تا ۴۰ سال هستند در شهرهای آبادان، خرمشهر و شادگان شاهد عادی انگاری هستیم که در صورت ادامه این روند باید خود را برای ورود به پیک جدید کرونا آماده کنیم.
ایلام/ ۱۰ ابتلای جدید
جاسم محمدی رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: ۱۰ مبتلا به کرونا در شبانه روز گذشته در مراکز درمانی بستری شدند و هم اکنون تعداد بستری های استان ۲۵ نفر است. از بستری های جدید ایلام سه نفر مربوط به ایلام، یک نفر آبدانان، ۲ نفر چرداول، یک نفر دره شهر، یک نفر دهلران، ۲ نفر دهلران و یک نفر نیز مربوط به سیروان است. در ۲۴ ساعت گذشته مورد فوتی کرونا ثبت نشده و مجموع قربانیان استان هزار و ۲۴۴ نفر است. با احتساب ۲۱ نفر ابتلای جدید به کرونا در استان، تعداد مبتلایان به ۳۹ هزار و ۱۹۰ نفر رسید. مجموع بهبودیافتگان استان نیز ۷۷ هزار و ۱۸۵ نفر است.
خراسان رضوی/ افزایش مراجعه بیماران کرونایی
محمد پهلوان رییس کمیته رسانه و اطلاع رسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با ادامه روند افزایشی مبتلایان به کرونا در خراسان رضوی طی چند روز گذشته، شمار مراجعان بیماران سرپایی یا مشکوک به بیماری کووید ۱۹ به مراکز ۱۶ ساعته خدمات سلامت زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزایش یافت. شمار مراجعان بیماران کرونایی به مراکز ۱۶ ساعته خدمات سلامت طی ۲ روز گذشته از ۳۶۰ به ۴۹۵ نفر افزایش یافته است. هم اکنون ۴۰۰ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان خراسان رضوی بستری هستند که ۱۱۸ نفر آنان بد حال بوده و در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانهای استان تحت درمان قرار دارند. از این تعداد ۳۱۳ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری هستند که ۹۸ نفر آنان بد حال بوده و در بخشهای مراقبتهای ویژه این بیمارستانها تحت درمان هستند. هم اکنون روزانه حدود ۱۵۰ بیمار جدید کرونایی در بیمارستانهای استان خراسان رضوی بستری میشوند که سهم دانشگاه علوم پزشکی مشهد از این تعداد روزانه ۱۳۳ نفر است.