به گزارش ایرنا، حسین مولایی روز دوشنبه در بازدید از چند بند آبخیزداری گرمی تشریح کرد: بر اساس تفاهمنامه بین ادارهکل منابع طبیعی و بنیاد علوی، ۶ بند توسط بنیاد و یک بند از سوی منابع طبیعی به اجرا درآمده که تکمیل این بندها در مجموع ۳۰ میلیارد ریال هزینه داشته است.
وی افزود: اجرای ضعیف و غیراصولی این بندها را در مقابل کمترین میزان انباشت آب ناشی از ذوب برف و بارندگیهای اخیر غیرمقاوم نشان داد؛ به گونهای که برخی از آنها به دلیل احتمال تخریب و شکستگی به تهدیدی جدی برای اراضی و روستاهای پاییندست تبدیل شده است.
فرماندار گرمی با تاکید بر اینکه در صورت بروز هر اتفاق ناگواری مسئولیت آن بر عهده مجریان و ناظران طرح خواهد بود، بیان کرد: در شرایطی که کشور با تحریمهای اقتصادی و مشکلات تامین نقدینگی دست به گریبان است و شهرستان محروم گرمی گرفتاریهای خاص خود را دارد و برای خیلی از مشکلات با کمبود اعتبار روبهرو است، هدر رفت و دفن این اعتبار قابل چشمپوشی نیست.
وی اضافه کرد: اجازه داده نخواهد شد اعتباری که از محل بیت المال باید برای محرومیتزدایی و گرهگشایی از مشکلات مردم صرف میشد، به هر دلیلی در سایه نظارتهای ضعیف و بیمبالاتی عدهای، به مشکلی بر مشکلات مردم بیافزاید و جان و مال مردم را تهدید کند.
مولایی اظهار کرد: ضروری است در اسرع وقت بنیاد علوی به عنوان تامین کننده اصلی منابع مالی پروژه و منابع طبیعی به عنوان دستگاه متولی و ناظر ضمن بررسی فنی، راهکارهای لازم و اجرایی را برای رفع نقص موجود و در صورت نیاز بازسازی بندهای بالادست اقدام کنند و یا علاوه بر تخریب بندها، شرایط بازگشت اعتبار هزینه شده به بیت المال به روش مقتضی را فراهم آورند.
وی با تاکید بر اطلاعرسانی صریح و شفاف به مردم در خصوص اقدامات انجام گرفته، تصریح کرد: اهمال و سستی و یا خیانت در احداث این بندهای آبخیزداری و کنترل سیلاب به هیچ وجه قابل قبول نیست و پیگیریهای لازم از مبادی حقوقی و قضایی انجام خواهد شد.
استان اردبیل یک میلیون و ۵۰ هکتار مرتع ییلاقی، قشلاقی و میانبند و ۶۵ هزار هکتار جنگل دارد و در حال حاضر عملیات بیش از ۳۰ حوزه آبخیز در سطح ۱۲ هزار و ۵۸۸ هکتار در دست اجرا است.
شهرستان گرمی که با جمعیت بیش از ۷۶ هزار نفر شامل ۲ بخش، ۷ دهستان و بیش از ۳۰۰ روستا است، در فاصله نزدیک به ۱۱۰ کیلومتری اردبیل قرار دارد.