مهران زینلیان روز دوشنبه در مراسم ساخت مرحله دوم نیروگاه خورشیدی شهرستان جرقویه اصفهان افزود: به دلیل موقعیت جغرافیایی استان اصفهان و میانگین بالای روزهای آفتابی قابلیت تولید برق خورشیدی در این دیار فراهم است.
وی اضافه کرد: همچنین استقرار صنایع مادر در استان میزان مصرف برق را بیشتر کرده است لذا باید ایجاد نیروگاه های خورشیدی یک راهبرد اساسی باشد.
معاون امور عمرانی استاندار اصفهان ادامه داد: این ظرفیت در استان وجود دارد تا شرکت سرمایه گذاری غدیر( شرکت سرمایه گذاری چند رشته ای بورس) بتواند تولید ۹۰۰ مگاوات برق خورشیدی تا سال ۱۴۰۴ را در استان اجرایی کند.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری غدیر با بیان این که یکی از ارکان مهم در توسعه منطقه ای و توسعه ملی توجه به زیرساخت ها است گفت: بزرگترین چالش های منطقه خاورمیانه در دو دهه آینده در حوزه برق و آب بوده چرا که میزان تولید برق تابعی از میزان وجود آب است و این دو چالش بر همدیگر اثرگذاراند.
امیر عباس حسینی با اشاره به اینکه از ۳۶۵ روز سال آسمان حدود ۳۰۰ روز کشورمان آفتابی است تصریح کرد: بسیاری از مناطق کشورمان ظرفیت تولید انرژی برق خورشیدی را دارند و کارشناسان باید به این موضوع توجه ویژه ای کنند.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری برق و انرژی غدیر در این مراسم خاطرنشان کرد: مرحله(فاز) دوم نیروگاه ۲۰ مگاواتی برق خورشیدی غدیر در دو فاز ۱۰ مگاواتی ۶ تا هشت ماه آینده به بهره برداری می رسد.
سید فریدالدین معصومی ساخت و بهره برداری ۹۰۰ مگاوات برق با انرژیهای تجدیدپذیر در کشور را از برنامه های این شرکت تا سال ۱۴۰۴ اعلام کرد و افزود: میزان متوسط تابش خورشید در ایران ۲ هزار کیلو وات ساعت بر متر مربع است و این میزان تابش خورشید در شرق اصفهان، شمال استان فارس و همچنین جنوب استان یزد بیش از ۵ هزار کیلو وات ساعت بر متر مربع برآورد می شود بنابراین این مناطق مکان مناسبی برای تولید انرژی خوشیدی است.
وی با بیان این که چهار سال پیش فاز نخست نیروگاه برق خورشیدی غدیر شهرستان جرقویه با ظرفیت ۱۰ مگاوات به بهره برداری رسید اظهارداشت: با بهره برداری فاز دوم نیروگاه برق خورشیدی غدیر ظرفیت تولید برق خورشیدی شرکت سرمایه گذاری برق و انرژی غدیر در استان اصفهان به ۳۰ مگاوات می رسد.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری برق و انرژی ادامه داد: ظرفیت امسال تولید برق خورشیدی این شرکت با ایجاد نیروگاه های برق خورشیدی در کشور از ۴۰ مگاوات به ۱۰۰ مگاوات افزایش می یابد.
معصومی به مزیت های تولید انرژی برق اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر به ازای تولید هر کیلووات ساعت برق در نیروگاه های اصفهان بین یک دهم لیتر تا ۲ لیتر آب مصرف می شود که میزان بالایی است در صورتی که برای تولید انرژی خورشیدی این میزان آب مصرف نمی شود.
شهرستان جرقویه که در جنوب شرق اصفهان واقع است، تیر ۱۴۰۰ با تصویب وزارت کشور از مرکز استان جدا و مستقل شد.