تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۶

برای برطرف کردن مشکل آب شرب یا کشاورزی هر راهکاری می تواند پلی به زندگی در دنیای پیش رو باشد، آب شیرین کن یکی از بهترین یا شاید تنها راهکار عملیاتی برای حل این معضل باشد.

در عصر امروزی همه در پس روشی برای حل مشکل آب هستند. این موضوع نه فقط در ایران بلکه در سراسر دنیا مطرح است. به همین علت می توانیم بگوییم که هر راهکاری برای برطرف کردن مشکل آب شرب یا کشاورزی، می تواند پلی به زندگی در دنیای پیش رو باشد. آب شیرین کن یکی از بهترین یا شاید تنها راهکار عملیاتی برای حل این معضل باشد.
متاسفانه آلودگی های زیست محیطی، تغییرات آب و هوایی و بسیاری از مشکلات دیگر باعث شده تا بارش باران نامتوازن شود. همچنین گرمای بیش از اندازه زمین باعث تبخیر آب و هدر رفت آن ها به دلیل بارش آب های تبخیر شده در دریاها و شور شدن آن ها می شود. آب شور نه به درد کشاورزی می خورد و نه می توان از آن برای مصرف خانگی و حتی صنعتی استفاده کرد. به همین علت است که باید به فکر انواع روش های شیرین کردن آب باشیم تا ازن معضل را برطرف کنیم. در ادامه این مقاله از آب سازه همراه ما باشید.

خوشبختانه در ایران اگرچه با خشکسالی های متعددی مواجه هستیم؛ اما دسترسی به آب دریا و دریاچه های بزرگ مثل دریاچه مازندران داریم. مشکل این آب ها، شور بودن آن است. مشکلی که تا همین چند دهه پیش قابل حل نبود؛ اما امروزه با دستگاه آب شیرین کن به راهی مطمئن بدل شده است.
اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد آب شیرین کن به دست بیاورید، این مطلب می تواند گزینه خوبی برای افزایش دامنه اطلاعات شما باشد. بدون دانستن نکاتی که در ادامه می آید، خرید آب شیرین کن ریسک بالایی دارد. پس خرید آب شیرین کن را با مطالعه این مطلب ساده تر و هوشمندانه تر خواهید کرد.

دستگاه آب شیرین کن صنعتی

اسامی مختلفی دارد و ممکن است شما آن را با نام‌ های دستگاه تصفیه آب صنعتی، دستگاه RO یا حتی دستگاه اسمز معکوس بشناسید.

این دستگاه می‌ تواند با فرآیند اسمز معکوس یا اسمز وارونه، املاح محلول و نا محلول و نیز باکتری ‌ها و میکروب ‌ها را از آب قنات ‌ها، چاه‌ ها و پساب مراکز صنعتی استخراج کند و در نهایت آبی سالم و شیرین با حداقل رنگ و بوی نامطلوب را تحویل دهد.

بیشتر: ایستگاه پمپاژ فاضلاب از محصولات اصلی شرکت آب سازه است. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره ایستگاه پمپاژ فاضلاب به آب سازه مراجعه فرمایید.

گفتیم که اساس کار این دستگاه پدیده اسمز معکوس است؛ اسمز یک واژه در علم زیست شناسی است که زمانی به کار گرفته می ‌شود که دو محلول با دو غلظت مختلف توسط یک غشای نیمه تراوا از هم جدا شوند.

دستگاه آب شیرین کن صنعتی نیز دارای یک غشای نیمه تراوا است که تنها به آب اجازه عبور می‌ دهد و باکتری ‌ها و املاح را به دام می‌اندازد.

به این غشای نیمه تراوا فیلتر آب شیرین کن صنعتی می‌ گویند. به طور کلی دستگاه‌ های تصفیه آب را بر اساس حجم دستگاه، می ‌توان به دستگاه تصفیه آب خانگی، نیمه صنعتی و صنعتی تقسیم‌ بندی کرد.

مشکلات آب شیرین کن صنعتی چیست؟

اما آب شیرین کن صنعتی هم با توجه به اینکه یک وسیله‌ی مکانیکی است و با جریان برق کار می‌کند مشکلاتی دارد. یعنی جزو معایب آب شیرین کن به شما می‌آِیند. در ادامه به برخی از این مشکلات می‌پردازیم.

می‌دانید که آب شیرین‌کن‌ها هم مانند دستگاه تصفیه آب فیلتر دارند. آب با عبور از این فیلترها و گرفتن املاح و نمک‌ها به اصطلاح نمک‌زدایی می‌شود و شما در نهایت آب شیرین تحویل می‌گیرید. اولین مشکل یا عیب دستگاه این است که این فیلترها هر یک سال و یا دو سال باید تعویض شوند.

اگر یکی از فیلترها از کار بیفتد و یا پمپ دستگاه به درستی کار نکند جریان آب قطع می‌شود.

دستگاه‌های آب شیرین کن خورشیدی به انرژی زیادی نیاز دارند و بیشتر برای کاربردهای صنعتی کارایی دارند. نیروگاه‌های آب شیرین در حال حاضر با استفاده از کلکتورهای خورشیدی کار می‌کنند. یعنی گرمای لازم برای حرارت دهی به آب را از طریق کلکتورهای خورشیدی جذب می‌کنند. قیمت دستگاه‌های آب شیرین کن خورشیدی بسیار زیاد است.

برخی مشکلات فنی در ادامه کار با آب شیرین کن خانگی به وجود می‌آید. به طور مثال فیلترها هوا را محبوس می‌کنند و نیاز دارید که فشار فیلترها را مجددا تنظیم کنید.
اما این مشکلات قابل حل هستند. دستگاه‌های آب شیرین کن برندهای معتبر کمتر دچار این مشکلات می‌شوند و به راحتی کار می‌کنند. اما در صورت بروز مشکلات فنی هم این دستگاه‌ها تعمیرپذیری بسیار بالایی دارند و به راحتی تعمیر می‌شوند. از این جهت جای نگرانی نیست.

*** محتوای این مطلب تبلیغاتی است و ایرنا مسئولیتی درباره آن ندارد.