به گزارش ایرنا از سازمان دارالقرآن الکریم حسین بهبودی با اشاره به دیدار جامعه قرآنی در طلیعه ماه مبارک رمضان با مقام معظم رهبری و تاکید معظم له برای فعال شدن مساجد و تبدیل هر مسجد به یک پایگاه قرآنی گفت: مقام معظم رهبری ضمن اشاره به موضوعات مختلف قرآنی، به موضوع تبدیل شدن هر مسجد یک پایگاه قرآنی اشاره داشتند که جای تأمل و دقت نظر دارد.
وی با اشاره به نقش سازمان دارالقرآن الکریم به عنوان مسئول راهبری مأموریت های قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی و به عنوان مرکز فرهنگی تحت نظارت مقام معظم رهبری مستند به بند ۱۶ و ۱۷ از ماده ۶ اساسنامه سازمان تبلیغات اسلامی و نیز بند ۶، ۹ و ۱۲ از ماده ۵ و بند ۱۲ از ماده ۶ و بند ۳ از ماده ۱۱ اساسنامه سازمان دارالقرآن الکریم گفت: سازمان دارالقرآن الکریم به موازات ساماندهی مشارکت های مردمی در عرصه صدور مجوز برای تشکل های قرآنی، در لبیک به منویات معظم له، با همکاری برخی دستگاه های قرآنی، طرح ایجاد و حمایت از پایگاههای قرآنی مساجد را تدوین و اجرا می نماید.
بهبودی افزود: اجرای این طرح می تواند موجبات جذب نوجوانان و جوانان به مساجد و انس آنان با کلام وحی شده و به عنوان یک گام مؤثر در رسیدن اصحاب مسجد به مسجد طراز اسلامی در حوزه علوم قرآن و معارف اسلامی نقش بسزایی داشته باشد.
وی ادامه داد: مساجد از قدیم محور فعالیت های مختلف و نخستین محل آموزش های معرفتی مسلمانان بوده و این موضوع از صدر اسلام و از زمان حیات نبی اکرم (ص) مورد توجه بوده است. پژوهش های تاریخی نیز نشان می دهد که مساجد در طول تاریخ دارای کارکردهای مختلفی همچون عبادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، آموزشی، تربیتی، تبلیغی، ادبی و در بعضی موارد اقتصادی و درمانی نیز بوده است.
بهبودی اضافه کرد: طبق احادیث، مساجد در عصر ظهور نیز دارای چنین کارکردهایی خواهند بود. آموزش علوم اسلامی و قرآن در آن جریان خواهد داشت و برای قرآن آموزی، خیمه گاه مسلمانان اعم از عرب و عجم خواهد بود و به عبارتی بهتر مساجد، دانشگاه علوم قرآنی در عصر ظهور خواهند بود.
وی در خصوص نقش ویژه مساجد در ترویج برنامه های قرآنی گفت: در تاریخ، از مکان های دیگری همچون «دار القرّاء» نیز سخن به میان آمده است ولی بی تردید حجم کارهای آموزشی و فرهنگی که در این مکان ها انجام می شد با آنچه در مساجد جامع صورت می گرفت قابل مقایسه نیست. جلسات آموزشی دروس قرآن و معارف اسلامی در مسجد از صدر اسلام تا امروز، شاگردان بسیاری را تربیت و به جامعه اسلامی معرفی نموده است، شاگردانی که بار عظیم فکری و فرهنگی و دینی جامعه اسلامی را در طول قرون گذشته بر عهده داشته و هم اینک نیز بر دوش دارند.
بهبودی اضافه کرد: از این روست که بزرگ پرچمدار احیای معارف قرآنی در عصر حاضر، مقام معظم رهبری که خود متربی کمال یافته مکتب قرآن کریم و شاهد ثمرات فاخر آموزش های قرآنی مساجد هستند نسبت به ضرورت ایجاد پایگاه های قرآنی در مساجد تأکید داشته و می فرماید «مساجد یک محل، هر کدام یک پایگاه قرآنی باشند و با هم ارتباط داشته باشند. با هم مسابقه بدهند. این بهترین مشوق است برای اینکه جوانان و نوجوانان وارد وادی قرآنخوانی بشوند. ما به این احتیاج داریم. ما باید جوانانمان وارد عرصه قرآنخوانی بشوند و به خصوص حفظ قرآن که ما حافظ، زیاد لازم داریم».