عبدالله گیتیمنش روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: استفاده از سوخت سی ان جی پس از اجرای طرح مدیریت سوخت و طرح دوگانه سوز کردن رایگان خودروهای عمومی در کشور و استان اصفهان افزایش یافته است.
وی بدون اشاره به میزان مصرف سوخت سی ان جی در سال ۱۴۰۰ در استان اصفهان، اظهار داشت: توزیع سوخت گاز طبیعی فشرده در استان اصفهان در ۲ هفته نخست امسال و همزمان با تعطیلات نوروزی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۶ درصد افزایش یافت.
گیتی منش با تاکید بر اینکه طرح دوگانه سوز کردن رایگان خودروهای عمومی و تاکسی های اینترنتی با جدیت در استان اصفهان در حال اجراست، خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از ۱۸ هزار دستگاه خودرو در این طرح در استان به دوگانه سوز تبدیل شده اند.
وی با بیان اینکه توسعه استفاده از سوخت پاک سی ان جی در سراسر کشور بویژه شهرهای پر جمعیت از جمله اصفهان مورد تاکید مسوولان و کارشناسان است، اضافه کرد: ظرفیت های خوبی در استان اصفهان بمنظور رشد استفاده از سوخت گاز طبیعی فشرده برای خودروهای سبک وجود دارد و از مردم می خواهیم که به سمت استفاده بیشتر از این سوخت حرکت کنند.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه اصفهان درباره مصرف بنزین نیز گفت: مصرف سوخت بنزین در سال ۱۴۰۰ در این استان در مقایسه با سال ۹۹ حدود ۱۴ درصد افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه تغییرات میزان مصرف سوخت در ۲ سال گذشته به شرایط ناشی از دوران کرونا نیز بستگی داشت، خاطرنشان کرد: در کلانشهر اصفهان و تعدادی از شهرهای بزرگ استان بمنظور کاهش آلودگی هوا و رعایت مسائل زیست محیطی، بنزین یورو ۴ توزیع می شود.
گیتی منش افزایش توزیع بنزین یورو۴ را از سیاست های این شرکت خواند و تصریح کرد: در زمان حاضر نیز بیشترین میزان بنزین مصرفی در استان اصفهان، یورو۴ است.
وی میانگین مصرف بنزین روزانه در استان اصفهان در سال گذشته را حدود پنج میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر اعلام کرد.
بیش از ۳۰۰ جایگاه سوخت بنزین خصوصی و ۱۶۴ جایگاه سی.ان.جی در استان اصفهان وجود دارد که حدود ۳۵ جایگاه عرضه سوخت گاز طبیعی فشرده در کلانشهر اصفهان است.
صنعت سیانجی در ایران در سال ۷۹ پایهریزی شد و در سالهای بعد توسعه یافت، هماکنون در بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ جایگاه عرضه سیانجی در کشور به طور میانگین روزانه ۲۳ میلیون مترمکعب گاز طبیعی فشرده به بیش از چهار میلیون خودروی گازسوز توزیع میشود.
طرح رایگان دوگانهسوز کردن خودروهای عمومی شامل ون، تاکسی و وانتبارها بطور عملیاتی از سال ۱۳۹۹ آغاز شد. در ادامه این طرح مقرر شد خودروهای مسافربر شخصی و اینترنتی با استفاده از یارانه دولتی دوگانهسوز شوند و فقط ۲۵ درصد از هزینه تبدیل خودروها از سوی مالکان پرداخت میشود.
اعتبار مورد نیاز برای اینکار از محل صرفهجویی در مصرف سوخت مایع تامین خواهد شد که علاوه بر کمک به اقتصاد ملی، کاهش آلودگی زیست محیطی و همچنین افزایش فرصت صادرات را فراهم میکند.