دکتر «مژگان میرشفیعی» روز دوشنبه به مناسبت ۲۳ فروردین روز دندانپزشک، افزود: خدمات سطح ۲ سلامت دهان و دندان شامل ارائه خدمت ترمیم دندان، عصب کشی دندان شیری، جرم گیری و بروساژ، کشیدن دندانهای عفونی و غیرقابل نگهداری، فیشورسیلانت است که در واحدهای دندانپزشکی مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی شهرستانهای تابعه دانشگاه انجام میشود.
وی اظهار داشت: ۴۰ هزار و ۶۱۵ نفر سال گذشته با تعرفه دولتی توسط دندان پزشکان به مردم استان مرکزی خدمات دندانپزشکی ارایه شده است.
وی با اشاره به اینکه اهمیت نقش سلامت دهان و دندان در حفظ سلامتی و جلوگیری از بروز بیماری موثر است، افزود: سال گذشته خدمات سطح یک سلامت دهان و دندان که شامل معاینه دهان و دندان و آموزش بهداشت دهان و دندان است برای ۱۴۹ هزار و ۳۱ نفر انجام شد.
رئیس گروه بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: همچنین وارنیش فلوراید تراپی کودکان ۳ تا ۶ سال برای ۳۸ هزار و ۲۵ نفر، وارنیش فلوراید تراپی کودکان ۶ تا ۱۴ سال مقطع ابتدایی برای ۱۰۵ هزار و ۹۸ کودک به صورت رایگان در پایگاههای سلامت و خانههای بهداشت توسط مراقبین سلامت و بهورزان با وجود اپیدمی بیماری کرونا و رعایت دستورالعملهای بهداشتی، ارائه شد.
دکترمیرشفیعی افزود: میکروبها، مواد قندی، مقاومت دندان و زمان و سرعت ایجاد پوسیدگی دندان چهار عامل اصلی در ایجاد پوسیدگی دندانها هستند که بیشترین نقش را دارند و به صورت حلقههای یک زنجیر به هم متصل هستند و به هر طریق هر کدام از این حلقهها حذف شوند، پوسیدگی دندان متوقف میشود.
وی اظهار داشت: توصیه میشود پس از خوردن مواد غذایی، در صورت عدم دسترسی به مسواک زدن، حداقل دهان خود را با آب شستشو دهید تا محیط دهان اسیدی نباشد و روند پوسیدگی دندان متوقف شود.
رئیس گروه بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان، تغییر رنگ مینای دندان، سوراخ شدن دندان در محل پوسیدگی، حساس بودن یا درد گرفتن دندان موقع خوردن غذاهای سرد، گرم، ترش و شیرین، حساس بودن یا درد گرفتن دندان، زمانی که دندانها را روی هم فشار میدهیم، بوی بد دهان و گیرکردن مواد غذایی بین دندانها و پاره شدن نخ دندان هنگام نخ دندان کشیدن را از نشانه های پوسیدگی دندان برشمرد.