جیرفت - ایرنا - اگرچه مسئولان علوم پزشکی می‌گویند واکسیناسیون علیه سرخک در جنوب استان کرمان به رقم ۹۸ درصدی رسیده اما مشاهده و شناسایی این بیماری ضرورت تشدید مراقبت‌ها و نظارت‌ها را دوچندان کرده است.

به گزارش ایرنا، شناسایی موارد ابتلا به سرخک در کشور و نیز کرمان (شهرستان کهنوج) لذا ضرورت تکمیل فرآیندهای واکسیناسیون این بیماری و نیز مراقبت ها نمایان تر از همیشه شده است.

آنطور که رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت می گوید یک نفر مبتلا به بیماری سرخک در منطقه جنوب کرمان پس از غربالگری تیم سلامت بهداشتی در سال جاری شناسایی شده و این درحالی است که کل شمار افراد مبتلای شناسایی شده به این بیماری از سال گذشته تاکنون به ۶ نفر رسیده است.

از آنجا که پیشتر نیز به سبب حضور اتباع افغان در جنوب استان کرمان شاهد موارد ابتلا به این بیماری بوده ایم ، مسئولان متولی در علوم پزشکی در این منطقه فرآیندهای مربوط به غربالگری و واکسیناسیون را با همت و حساسیت بیشتری در دستور کار داشته اند و آمارها نیز نشان از پوشش ۹۸ درصدی واکسیناسیون دارد.

دکتر علی اصغر خیرخواه رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت که مسئولیت خدمات رسانی به هفت شهرستان جنوب استان کرمان را برعهده دارد در این زمینه توضیح داد: واکسیناسیون ۹۸ درصدی نوبت اول و ۹۷ درصدی نوبت دوم گروه هدف علیه سرخک در هفت شهرستان جنوب کرمان (جیرفت، کهنوج، قلعه گنج، منوجان، عنبرآباد، فاریاب و رودبارجنوب) انجام شده است.

وی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا مهمترین راه مقابله با سرخک را واکسیناسیون عنوان کرد و افزود: جامعه گروه هدف سرخک در هفت شهرستان جنوبی استان کرمان ۱۳ هزار و ۵۲۸ نفر است.

خیرخواه با اشاره به انجام واکسیناسیون ۹۷ درصدی نوبت دوم سرخک در منطقه جنوب کرمان اظهار داشت: این واکسیناسیون تا پوشش ۱۰۰ درصدی همچنان ادامه دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت تصریح کرد: از اسفند سال گذشته تاکنون همه گروه های هدف ایرانی ‌و تبعه خارجی در حال بررسی و تکمیل واکسیناسیون هستند که تا ۲۵ فروردین ماه سال جاری تمامی موارد بررسی و لکه گیری خواهد شد.

وی اظهارامیدواری کرد که با لکه گیری در واکسیناسیون سرخک در جنوب کرمان به پوشش ۱۰۰ درصدی برسیم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت همچنین بر پیگیری بیماری یابی سرخک با وجود واکسیناسیون ۱۰۰ درصدی تاکید کرد و گفت: با توجه به هم مرزی جنوب کرمان با استان های شرقی کشور همواره اطلاع رسانی های لازم به خانه های بهداشت، بهورزان و پزشکان انجام شده تا هرگونه بیماری سرخک رصد و بلافاصله پس از شناسایی اقدامات لازم انجام شود.

فرد مبتلا از افغانستان آمده بود

خیرخواه با بیان اینکه یک نفر مبتلای شناسایی شده به سرخک به طور مستقیم از کشور افغانستان وارد منطقه جنوب کرمان شده بود اظهارداشت: با غربالگری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت این مورد شناسایی شد.

بررسی آماری مبتلایان از پارسال

وی به آمار مبتلایان به بیماری سرخک در سال گذشته نیز اشاره کرد و ادامه داد: طی سه ماهه اول سال گذشته سه مورد مبتلا به سرخک در جنوب کرمان شناسایی که از کشور افغانستان مستقیم وارد کشور شده بودند.

خیرخواه افزود: سه ماهه اول سال ۱۴۰۰ یک مورد تبعه افغان و ۲ ایرانی با غربالگری تیم سلامت مرکز بهداشت شهرستان شناسایی، نمونه گیری و اقدامات بعدی انجام شد.

وی خاطرنشان کرد: ۲ نفر دیگر نیز در اسفندماه سال گذشته طی غربالگری شناسایی شدند که ربطی به سه مورد اول سال گذشته نداشتند ولی هر ۲ نفر از اتباع افغانستان بودند که در بدو ورود به وسیله تیم سلامت، شناسایی، غربالگری، نمونه گیری و سایر اقدام ها انجام شد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت شمار افراد مبتلا به سرخک در جنوب استان کرمان در مجموع از سال گذشته تا امسال را ۶ نفر شامل چهار تبعه بیگانه افغان و ۲ ایرانی برشمرد.

مبتلایان به تفکیک شهرستان

به گفته وی از این افراد شناسایی شده شامل سه نفر در شهرستان کهنوج (۲نفر سال گذشته و یک نفر سال جدید)، یک نفر در شهرستان فاریاب، یک نفر در شهرستان منوجان و یک نفر در شهرستان عنبرآباد بوده اند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با بیان اینکه بیماریابی توسط تیم سلامت مرکز بهداشت شهرستان های تابعه دانشگاه‌ علوم پزشکی انجام می شود افزود: بلافاصله پس از شناسایی بیماران مبتلا به سرخک اقدامات اولیه در محل زندگی افراد مبتلا شامل واکسیناسیون فرد مبتلا، نزدیکان و افراد مورد تماس با بیمار  و واکسیناسیون تا شعاع ۵۰۰ متری محل سکونت آنان در دستور کار است.

وی ادامه داد: واکسیناسیون اطرافیان در تماس با فرد مبتلا و نیز تمامی افراد ۱۲ ماه به بالای ساکن در بلوک محل زندگی فرد مبتلا انجام شده است.

به گفته خیرخواه همواره بهورزان، مراقبان سلامت، پزشکان و کاردان ها و کارشناسان مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی و ستادهای مراکز بهداشت شهرستانی آمادگی لازم را برای شناسایی و اقدامات بعدی انجام می‌دهند.