تهران- ایرنا- حوضه آبریز دریای خزر از مجموع ۶ حوضه آبریز اصلی کشور با بیشینه بارش ۳۱ میلیمتری تا ۲۶ فروردین ماه و ۲۹ میلیمتری تا دوم اردیبهشت ماه امسال تنها حوضه آبریز با بالاترین میزان بارش است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، سال آبی جاری (ابتدای مهرماه ۱۴۰۰ تا پایان شهریور ۱۴۰۱) از نظر میزان بارش یکی از سال های کم بارش محسوب می شود، چنانکه چندی پیش «علی اکبر محرابیان» وزیر نیرو از این سال تعبیر به سال سخت کرد.

وی گفت: در سالی به سر می‌بریم که در اغلب حوضه ها شرایط سختی داریم، پس باید در موضوع الگوی مصرف حضور فعال‌تری داشته باشیم.

گزارش تازه موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو بیانگر آن است که حوضه آبریز دریای خزر از مجموع ۶ حوضه آبریز اصلی کشور بابیشینه بارش ۳۱ میلیمتری تا ۲۶ فروردین و ۲۹ میلیمتری تا دوم اردیبهشت تنها حوضه آبریز با بالاترین میزان بارش است و بقیه حوضه های آبریز بارش چندانی را تجربه نخواهند کرد.

بر این اساس برای هفته جاری که چهار روز از آغاز آن گذشته، وقوع بارش برای مناطق واقع در شمال کشـور به خصـوص شـمال غرب و برخی از مناطق محدوده رشته کوه های زاگرس پیش بینی شده است.

همچنـین بـا توجـه بـه چشم انداز بارش پیش بینی شده برای هفته دوم(منتهی به دوم اردیبهشت)، وقوع بارش برای مناطق شمالی کشور تا محدوده رشته کوه های زاگرس مورد انتظار است.

وضعیت بارش حوضه های ۶ گانه آبریز اصلی کشور تا ۲۶ فروردین ماه

وضعیت بارش حوضه های ۶ گانه آبریز اصلی کشور تا ۲۶ فروردین ماه به این گونه است که بالاترین میزان بارش با بیشینه ۳۱ میلیمتری و متوسط ۸ میلیمتری در حوضه آبریز دریای خزر است.

حوضه آبریز فلات مرکزی هم با بیشینه بارش ۲۶ میلیمتری و متوسط بارش ۲ میلیمتر مقام دوم در میزان بارش ها را دارد.

وضعیت بارشی حوضه آبریز دریاچه ارومیه تا ۲۶ فروردین ماه بیشینه ۲۲ میلیمتری با متوسط بارش ۶ میلیمتری را تجربه می کند.

حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان بیشینه بارش ۱۸ میلیمتر و متوسط بارش ۲ میلیمتری دارد.

اما دو حوضه آبریز قره قوم و مرزی شرق در این میان کم ترین بارش را تجربه می کنند به این ترتیب که حوضه آبریز قره قوم بیشینه بارش ۲ میلیمتری و حوضه آبریز مرزی شرق بیشینه یک میلیمتری را دارند که متوسط بارش نیز نخواهند داشت.

وضعیت حوضه های آبریز درجه دو تا ۲۶ فروردین چگونه است.

حوضه های ۳۰ گانه آبریز درجه دو کشور هم تحت تاثیر وضعیت بارشی حوضه های آبریز اصلی قرار دارند .

چهار حوضه آبریز هامون، مشکیل- هامون، هیرمند- بندرعباس، سدیج و رودخانه های بلوچستان تا ۲۶ فروردین ماه هیچ میزان بارشی ندارند.

میزان بارش حوضه های آبریز اصلی در هفته منتهی به دوم اردیبهشت ماه

وضعیت بارش حوضه های ۶ گانه اصلی آبریز کشور در هفته منتهی به دوم اردیبهشت ماه با کاهش بارش همراه خواهد بود.

حوضه آبریز دریای خزر در هفته منتهی به دوم اردیبهشت ماه بیشینه بارش ۲۹ و متوسط بارش ۳ میلیمتری خواهد داشت.

میزان بارش پیش بینی شده برای حوضه آبریز دریاچه ارومیه در هفته منتهی به دوم اردیبهشت بیشینه ۲۶ میلیمتری و متوسط محدوده ۳ میلیمتر خواهد بود.

حوضه آبریز اصلی فلات مرکزی هم در هفته منتهی به دوم اردیبهشت ماه بیشینه ۱۵ میلیمتر و متوسط بارش ۱ میلیمتری را تجربه می کند.

نکته قابل توجه در وضعیت بارش دو حوضه آبریز اصلی قروه قوم و مرزی شرق این است که با وجود کم بارشی آنها در هفته منتهی به ۲۶ فروردین اما در هفته منتهی به دوم اردیبهشت ماه از وضع بهتر بارش برخوردار می شوند.

بیشینه بارش پیش بینی شده برای حوضه آبریز قره قوم ۱۲ میلیمتر با متوسط بارش ۲ میلیمتر است و این وضعیت در حوضه آبریز مرزی شرق بیشینه ۴ میلیمتری  را خواهند داشت.

حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان هم که در هفته منتهی به ۲۶ فروردین بارش بهتری دارد در هفته منتهی به دوم اردیبهشت با کاهش بارش همراه خواهد بود به طوری که بیشینه بارش پیش بینی شده برای این حوضه آبریز ۱۱ میلیمتر و متوسط یک میلیمتری است.

حوضه های درجه دو

وضعیت بارشی حوضه های آبریز درجه دو کشور در هفته منتهی به دوم اردیبهشت ماه بهتر خواهد بود و تنها یک حوضه حله رود و رودخانه های کوچک هیچ میزان بارش ندارد.