اسلام جاودان خرد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در این باره افزود: در سالهای گذشته توسط دو دستگاه اجرایی بخشی از اراضی ملی در منطقه حفاظت شده دنای شرقی واقع در محدوده دشت بازار به یک شخص حقیقی واگذار شده بود .
وی افزود: مطابق با تبصره ۴ماده ۳۱ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگل ها و مراتع، آن قسمت از اراضی جنگلی، جلگه ای و مراتع که به منظور حفظ و حمایت حیات وحش، مدیریت حفاظت آن در اختیار سازمان حفاظت محیط زیست قرار می گیرد قابل واگذاری نبوده و محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد به عنوان شاکی موضوع را از طریق مراجع قضایی پیگیری کرد.
سرپرست حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد ضمن تشکر از همکاری خوب دستگاه قضا در شهرستان دنا، تصریح کرد: با در اختیار گذاشتن مدارک و مستندات غیر مجاز بودن این واگذاری، و پیگیری های مستمر نهایتا" حکم بر محکومیت متهم به خلع ید و قلع و قمع محدثات صادر و قطعی شد.
جاودان خرد تصریح کرد : با هماهنگی دستگاه قضا و مراجع انتظامی حکم اجرا و ضمن قلع و قمع سازه، میزان ۷ هزار و ۱۱۲ متر مربع اراضی منابع ملی به بیت المال برگشت.
از سال گذشته تا کنون پس از قلع و قمع یک سازه در آبنهر کاکان این دومین سازه است که توسط محیط زیست استان تخریب و اراضی آن به بیت المال برگشته است.
هفت منطقه حفاظت شده دنا با وسعت ۹۳ هزار و ۶۶۰ هکتار، دنای شرقی با وسعت ۲۸ هزار و ۲۰۲ هکتار، خاییز سرخ با مساحت ۳۳ هزار و ۲۳۵ هکتار، خامین با وسعت ۲۵ هزار ۶۷۱ هکتار، دیل با ۱۰ هزار و ۳۸۱ هکتار، سولک با دو هزار ۴۲۸۷ هکتار و سیوک با ۱۲ هزار ۸۵۸ هکتار در استان وجود دارد.
در راس آن ها پارک ملی دنا و منطقه حفاظت شده دناست که با وسعتی معادل ۹۳ هزار و ۶۶۰ هکتار دارای ۱۵۵ گونه جانوری پرنده، ۲۴ گونه جانوری پستاندار، ۲۰ گونه آبزی و ۳۹ خزنده است.
منطقه حفاظت شده دنا یکی از غنی ترین مناطق زیستی از لحاظ تنوع گیاهی و جانوری در ایران و دنیاست که در سال ۲۰۱۰ میلادی از سوی سازمان یونسکو به عنوان اولین ذخیره گاه بعد از انقلاب، دهمین ذخیرگاه بیوسفری ایران و پانصد و پنجاهمین ذخیرهگاه دنیا به ثبت رسید.