به گزارش ایرنا، «جیمز هیپی» روز سهشنبه در گفتوگو با شبکه اسکای نیوز عنوان کرد که دولت انگلیس "نتوانسته" این گزارش ها را تایید کند. با این حال، اگر صحت آنها ثابت شود، «پوتین باید بداند که همه گزینههای ممکن از نظر نحوه واکنش غرب، روی میز است».
او گفت: «این مهم است که بدانیم راههای مختلفی وجود دارد که میتوان از این تسلیحات استفاده کرد، از گاز اشکآور، که یک اقدام ضد شورش است، تا سیستمهای تسلیحات شیمیایی مرگبار و کاملاً ویرانگر».
این مقام نظامی انگلیس ادعا کرد که شواهد استفاده روسیه از تسلیحات شیمیایی در ماریوپول «کمرنگ» نیست و گزینهها برای اینکه چه پاسخی داده شود روی میز است.
هیپی درباره گزارشهای ادعایی مربوط به نسلکشی در اوکراین نیز گفت که صحنههای پس از خروج نیروهای روسیه از بوچا، هوستومل و ایرپین "وحشتناک" بود. وی افزود: «این وحشتناک ترین تلفات جانی است که تاکتیک عمدی روس ها برای محاصره شهرها و تحمیل هزینه بر جمعیت غیرنظامی باقی مانده است.»
دیروز گزارشهای تائید نشدهای در رسانهها منتشر شد مبنی بر اینکه مواد شیمیایی با پهپاد بر سر افراد نظامی و غیرنظامی ماریوپول پرتاب شده و قربانیان از نارسایی تنفسی رنج میبرند. رئیس جمهوری اوکراین متعاقبا هشدار داد که چنین گزارشهایی را باید جدی گرفت.
لیز تراس وزیر امور خارجه انگلیس در واکنش به این گزارشها در توئیتر خود نوشت: ما فوراً با شرکای خود برای راستیآزمایی جزئیات کار میکنیم، هرگونه استفاده از چنین سلاحهایی در این درگیری به شدت بیرحمانه خواهد بود و ما پوتین و رژیم او را مورد بازخواست قرار خواهیم داد
"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۵ اسفند نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیریها در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.