«سیدمهدی میرباقری» روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در سرمازدگی بهاره امسال چهار هزار و ۵۴۱ تُن از محصولات کشاورزی این شهرستان دچار خسارت شدند.
وی سطح خسارت وارده را سه هزار و ۷۵۰ هکتار عنوان کرد و افزود: بادام آبی با ۸۵۸ هکتار و بادام دیم با ۲ هزار و ۶۱۶ هکتار بیشترین میزان خسارت را از سرمازدگی بهاره دراین شهرستان متحمل شدند.
مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر افزود: باغ های زردآلو با ۱۶۷ هکتار، هلو با ۵۳ هکتار و شلیل و آلو هر کدام با ۲۶ هکتار نیز در رتبههای بعدی خسارت سرمازدگی در این شهرستان قرار دارند.
میرباقری گفت: در مجموع سه هزار و ۴۷۴ هکتار از اراضی باغهای بادام آبی و دیم این شهرستان به علت سرمازدگی، متحمل خسارت ۸۰ درصدی شده است.
وی با بیان اینکه در تاکستانهای انگور، گیلاس و آلبالو خسارت آنچنانی نداشتیم، ادامه داد: ۵۳ هکتار از ۱۹۱ هکتار باغات سطح زیر کشت هلو و ۲۶ هکتار شلیل نیز به میزان ۱۵ درصد خسارت دیدند.
مدیر اداره جهاد کشاورزی ملایر با بیان اینکه پس از بادام، باغهای زردآلو دچار بیشترین خسارت شدهاند، افزود: ۱۶۷ هکتار سطح زیر کشت زردآلو نیز در این شهرستان دچار بیش از ۶۵ درصد خسارت سرمازدگی بهاره شده است.
به گفته میرباقری ، همچنین ۲۶ هکتار از ۱۷۸ هکتار سطح زیر کشت انواع آلو در شهرستان ملایر دچار ۱۵ درصد خسارت سرمازدگی شده است.
وی انتخاب مکان مناسب کاشت و متناسب با اقلیم هر منطقه، انتخاب رقم و پایه مقاوم، تغذیه گیاهی مناسب و سمپاشی زمستانه و مدیریت خوب خاک و حاوی مواد معدنی را از جمله راهکارهای مدیریت برای پیشگیری از سرمازدگی باغهای میوه عنوان کرد.
به گزارش ایرنا؛ مساحت اراضی آبی شهرستان ملایر ۳۷ هزار و ۵۲۰ هکتار و مساحت اراضی باغی ۱۶ هزار و ۶۱۶ هکتار است که در مجموع کل اراضی کشاورزی آبی و دیم این شهرستان حدود ۶۰ هزار هکتار است.