اردبیل- ایرنا- کشت محصول سیب زمینی در ۲۱ هزار هکتار از اراضی زراعی شهرستان‌های اردبیل، نمین و نیر در استان اردبیل آغاز شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اعلام کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال ۸۰۰ هزار تن محصول سیب زمینی از این اراضی برداشت شود.

احمد شهریار روز چهارشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با اشاره به آغاز کشت محصول سیب زمینی در این استان از حدود یک ماه پیش به صورت انتظاری و محدود بیان کرد: کشت انبوه این محصول با مساعدتر شدن وضعیت جوی از چند روز پیش آغاز شده و تا سه هفته آینده ادامه خواهد داشت.

وی با پیش‌بینی افزایش هزار هکتاری سطح زیر کشت سیب زمینی در این استان در سال جاری نسبت به سال گذشته گفت: سال گذشته محصول سیب زمینی در حدود ۲۰ هزار هکتار از اراضی این استان کشت شده بود که حدود ۷۰۰ هزار تن محصول از این مزارع برداشت شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در این استان را از رقم آگریا و مابقی را از ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا اعلام کرد.

وی افزود: برای کاشت این میزان سیب زمینی در استان تمام نهاده‌های مورد نیاز از جمله ۶۵ تا ۷۰ هزار تن بذر از نوع مینی تیوبر، مینی تیوبر اس، سوپر الیت، الیت، گواهی شده آ و گواهی شده ب تامین شده است.

شهریار، میزان بذر سیب زمینی تولید شده در استان را حدود ۱۰ هزار تن اعلام کرد و گفت: هم‌اکنون چهار شرکت تولید بذر مرغوب سیب زمینی در استان اردبیل فعال است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اظهار کرد: استان اردبیل با تولید ۲.۵ میلیون غده بذر مینی تیوبر سیب زمینی، از استان‌های پیشتاز در تولید پایه بذری سیب زمینی به شمار می‌رود.

وی میانگین تولید محصول سیب زمینی در هر هکتار از اراضی استان را ۳۷ تن اعلام و اضافه کرد: به علت استفاده از آبیاری به روش نوار طیف و روش کاشت متفاوت با عرف منطقه به شیوه سه ردیف با ۲ نوار طیف و نیز جلوگیری از اتلاف زمین، بالاترین میزان برداشت محصول سیب زمینی با ۷۰ تن در روستای خلیفه لو اردبیل به ثبت رسیده است.

وی ادامه‌داد: برای کاشت محصول زمینی تامین و توزیع نهاده‌های کشاورزی از جمله کود در استان آغاز شده و تاکنون ۳۳ هزار تن کود فسفات، ۲ هزار تن کود پتاس و ۸۸ هزار تن کود ازت تامین و جذب شده است.

به گزارش ایرنا، نیاز استان اردبیل به سیب زمینی حدود ۱۸۴ هزار تن است و مازاد نیاز استان به استان های دیگر و نیز به کشورهای جمهوری آذربایجان و روسیه صادر می‌شود.

استان اردبیل با تولید حدود ۲۰ درصد سیب زمینی کشور، مهمترین قطب تولید این محصول در ایران محسوب می‌شود.

سیب زمینی تولید شده در این استان از لحاظ کیفیت، درصد ماده خشک، وجود کمترین میزان باقی مانده سموم و کود در جایگاه برتر کشور قرار دارد.

سیب زمینی تولیدی اردبیل جزو محصول پاک به شمار می‌رود و از نظر کیفیت و کمیت قابل رقابت با سیب زمینی تولیدی کشورهای اروپایی است.