سعید آیتی روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این میزان مبلغ هزینه شده جدای از ۱۰ میلیارد ریالی است که اداره کل بهزیستی استان از منابع اعتباری خود برای درمان و نگهداری معتادان متجاهر هزینه کرده است.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان، افزود: همچنین چهار میلیارد ریال نیز در راستای اقدامات فرهنگی و پیشگیری از اعتیاد در بین دانش آموزان، معلمان و مربیان استان هزینه شده است.
آیتی با اشاره به هزینه یک میلیارد ریال در حوزه اعتیاد بانوان استان، گفت: پارسال ۳۳۰ میلیون ریال نیز برای برگزاری کارگاه های آموزشی پیشگیری از اعتیاد در بین کارگران صنایع استان هزینه شد.
وی با بیان اینکه در خوش بینانه ترین حالت، تنها ۱۵ درصد افراد بهبودیافته از اعتیاد مانایی دارند، گفت: به طور میانگین حدود ۴۰۰ معتاد متجاهر در استان وجود دارد که این افراد در یک دور باطلی بعد از ترک اعتیاد و ترخیص از مراکز ماده ۱۶ دوباره بعد از جمع آوری معتادان متجاهر توسط دستگاه های قانونی به این مراکز بر می گردند که لازمه جلوگیری از این امر نیازمند اتصال بهبودیافتگان به بازار کار و اشتغال است.
آیتی افزود: در همین راستا، سال گذشته طرح ملی حاتم یا به عبارتی حرفه آموزی، اشتغال و توانمندسازی معتادان به دفتر ریاست جمهوری ارسال شد.
وی ادامه داد: این طرح برای تجدید نظر در حوزه درمان اعتیاد با همکاری دستگاه های اجرایی استان تهیه شده است و در آن به چگونگی توانمندسازی معتادان بعد از بهبودیافتن و حمایت های اجتماعی از آن با ذکر وظایف هر یک از دستگاه ها با محوریت سازمان های صمت، اداره کل فنی و حرفه ای و اداره کار، رفاه و امور اجتماعی پرداخته شده است.
میزان شیوع اعتیاد در خراسان شمالی نسبت به جمعیت فعال استان ۷.۲۱ درصد است که یک و نیم درصد این جمعیت فعال درگیر اعتیاد را بانوان استان تشکیل می دهند.
جمعیت این استان ۸۶۳ هزار نفر است و ۴۴ درصد از این جمعیت در روستاها سکونت دارند.