تاریخ انتشار: ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۲

تهران- ایرنا- مستند «منیر» روایتی از زندگی منیر فرمانفرمائیان نقاش، مجسمه ساز و از پیشگامان هنر مدرن به کارگردانی بهمن کیارستمی در موسسه «هنر فردا» به نمایش درمی‌آید.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی موسسه فرهنگی هنری هنر فردا، این موسسه در ادامه سلسله نشست‌های کارگاه یک قرن هنرهای تجسمی ایران که میزبان هنرمندان و چهره‌های تاثیرگذار این دوران است، روز یکشنبه(چهارم اردیبهشت ‌ماه) ساعت ۱۷ میزبان مستند منیر روایتی از زندگی منیر فرمانفرمائیان نقاش، مجسمه ساز و از پیشگامان هنر مدرن به کارگردانی بهمن کیارستمی است.

کیارستمی درباره فرایند ساخت مستند منیر که یک سال و نیم به طول انجامیده و چالش‌های ساخت آن مبنی بر این که منیر فرمانفرمائیان علاقه‌ای به حضور مقابل دوربین نداشته است اظهارداشت: بخشی از کار با ضبط صدای ایشان انجام شده و در بخش دیگر پس از رایزنی و اصرار دوستانش سرانجام به حضور کوتاهی مقابل دوربین رضایت داد.

وی گفت: در صحنه آغازین فیلم هم شاهد همین کشمکش هستیم که فرمانفرمائیان از مقابل دوربین می‌گریزد و اجازه فیلمبرداری نمی‌­دهد، در عوض از مستندساز می‌خواهد که محتوای حرف‌هایش را به گوش مخاطب برساند تا این هنر کهنسال در میان هنرمندان دوران مدرن و معاصر، شناخته شده جای خود را بیابد.

منیر شاهرودی فرمانفرمائیان متولد ۱۳۰۱ در قزوین، نقاش، مجسمه‌ساز و از پیشگامان هنر مدرن است، آینه کاری، طراحی معمارانه، ریتم و نظم از شاخصه های کاری آثار فرمانفرمائیان است که رویکردهای انتزاعی مدرنیستی نیز در آن به چشم می‌خورد.

وی تاکنون نمایشگاه‌های بسیاری را برگزار کرده است که مهمترین آن نمایشگاه انفرادی بیکران امکان در موزه گوگنهم است. موزه هنرهای معاصر مدرن شهر نیویورک، موزه لرد لیثون شهر لندن موزه هنرهای زیبای شهر اوتاوای ژاپن برخی دیگر از نمایشگاه‌های این هنرمند است، فرمانفرمائیان چندین چیدمان هم در موزه‌ها و گالری‌های مختلف به نمایش درآورده است.

وی در چندین دوسالانه نیز شرکت داشته از جمله دوسالانه ونیز در سال‌های ۱۹۵۸ و ۱۹۶۶ و ۲۰۰۹، ششمین دوره از سه سالانه هنرهای معاصر آسیا و اقیانوسیه و بیست و نهمین دوره دوسالانه‌های سائوپائولو ۲۰۱۰ و موفق به کسب جایزه طلایی پاویون ایرانیان در بیناله ونیز سال ۱۹۵۸ نیز شده است. فرمانفرمائیان در نخستین بی‌ینال تهران در سال ۱۳۳۷ حضور یافت و توانست مدال طلای این جشنواره را دریافت کند.

۲۴ آذر ۱۳۹۶ تالار دائمی منیر فرمانفرمائیان در باغ موزه نگارستان گشایش یافت. وی ۳۱ فروردین ۱۳۹۸ درگذشت.

کارگاه یک قرن هنرهای تجسمی ایران، بر آن است که تلاش‌ها و کنکاش‌ها در هنر نوگرا و معاصر ایران را در بستر تحولات اجتماعی و نهادی آن و با تاکید بر مقاطع مهم و تعیین‌کننده آن مورد تحلیل و بررسی قرار دهد. از مهم‌ترین فرازهای تاریخی این تحولات می‌توان به ترویج شیوه آکادمیک نقاشی اروپایی در مکتب کمال‌الملک، جریان احیای نگارگری سنتی در مکتب نگارگری تهران، شکل‌گیری موج هنر نوگرا در دهه‌های ۲۰ و۳۰ شمسی، رشد نوسنت گرایی با جریان سقاخانه و سپس شکل‌گیری نقاشی- خط، تحولات هنری ناشی از وقوع انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ و ظهور هنر انقلاب، تجدید حیات هنر نوگرای ایران از اوایل دهه ۱۳۷۰ شمسی و در نهایت تمرکز بر مفاهیم معاصریت در هنر ایران از اوایل دهه ۱۳۸۰ شمسی با تاکید بر رویکردها و گرایش‌های نوینی همچون نئواکسپرسیونیسم، پاپ و نئو پاپ، هنر انتزاعی، هنر مفهومی و رسانه‌های جدیدی مانند چیدمان، پرفورمنس آرت (هنر اجرا) و ویدئو آرت اشاره کرد.

علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و یا انجام ثبت‌نام می‌توانند با شماره ۰۲۱۸۸۸۸۱۰۹۲ تماس حاصل کنند و یا به نشانی http://arttomorrow.org مراجعه کنند.