تهران - ایرنا - سفیر یمن در تهران با بیان اینکه مذاکرات باید با یمنی ها و در صنعا انجام شود، گفت: مذاکرات برای صلح در این کشور ابتدا باید یمنی - سعودی باشد و پس از آن ما به سوی روند سیاسی برای بازگشت یمن به حالت عادی می رویم.

به گزارش ایرنا، «ابراهیم الدیلمی» امروز (سه شنبه) در گفت و گو با شبکه المسیره یمن اظهار داشت:  آنچه عربستان اخیراً برای تشکیل شورایی غیرقانونی انجام داده، تلاشی برای دور زدن واقعیت تجاوز سعودی - آمریکایی علیه یمن است. 

وی در این گفت و گو به سخنان «سید حسن نصرالله» دبیر کل حزب الله لبنان و موضع ایران در دور مذاکرات با عربستان اشاره کرد و افزود: درباره موضوع یمن  باید با یمنی‌ها در صنعا گفت و گو شود.  

سفیر یمن در ایران در خصوص دیدارش با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران که در تهران انجام شد، گفت: با طرف ایرانی درباره موفقیت‌های به دست آمده در روزهای گذشته و ضرورت پایبندی سازمان ملل و کشورهای متجاوز به آتش بس گفت و گو کردم. 

رایزنی‌ میان طرف‌های یمنی به توصیه عربستان و ابتکار شورای همکاری خلیج فارس تحت نظارت سازمان ملل در غیاب انصارالله  از ۹ تا ۱۸ فروردین در ریاض برگزار شد. 
در پی این رایزنی ها عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن از قدرت برکنار و شورای به اصطلاح شورای ریاستی یمن جایگزین شد . 

اظهارات امروز «ابراهیم الدیلمی» سفیر یمن در ایران در حالی در گفت و گو با شبکه المسیره یمن بیان شد که خبرگزاری رسمی سعودی "واس"  چند روز قبل طی گزارشی اعلام کرد که ریاض شورای مزبور را به آغاز مذاکره با جنبش انصارالله زیر نظر سازمان ملل جهت دستیابی به یک راه حل سیاسی نهایی و فراگیر فراخواند که در بردارنده مرحله انتقالی است.

وی افزود: اگر نیت طرف مقابل صادقانه باشد، این آتش بس ممکن است دریچه‌ای برای توقف جنگ، رفع کامل محاصره و پایان اشغال [ یمن ] باشد.

هانس گراندبرگ نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن در بیانیه‌ای آغاز آتش بس موقت در یمن را از دوم آوریل (۱۳ فرودرین ماه) به مدت دو ماه اعلام کرد. 

از شنبه هفته گذشته، تمامی عملیات نظامی تهاجمی زمینی، هوایی و دریایی متوقف شده و نماینده سازمان ملل متحد در امور یمن تاکید کرد که موفقیت این ابتکار به تعهد مستمر طرف‌های متخاصم به اجرای توافقنامه آتش بس بستگی دارد. 

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا و حمایت رژیم صهیونیستی، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد. 

برخلاف انتظار سعودی‌ها، حملات آن‌ها به سپر محکم مقاومت ملت یمن برخورد کرد و بعد از هفت سال پایداری و ضربات دردناک یمنی‌ها به عمق اراضی سعودی‌ها، بویژه تاسیسات آرامکو، ریاض به ناچار تن به آتش بس به امید خروج از باتلاق جنگ یمن داد.