به گزارش بامداد چهارشنبه ایرنا به نقل از فرانس ۲۴، وی اعلام کرد که کییف در پاسخ به این پیشنهاد گفته است که نیازی به حضور رئیسجمهور آلمان در اوکراین نیست.
این مخالفت در حالی مطرح میشود که اشتاین مایر به دلیل روابط نزدیک چند ساله خود با مسکو، در داخل آلمان و خارج از این کشور با انتقادات مواجه شده است.
اشتاین مایر در سفر به ورشو گفت که قصد داشته است این هفته با رؤسای جمهور لهستان، استونی، لتونی و لیتوانی به کییف سفر کند تا یک پیام قوی از همبستگی مشترک اروپا با اوکراین ارسال کند.
وی افزود: من برای انجام این کار آماده بودم اما ظاهرا کییف مرا در این کشور نمیخواهد.
به گزارش ایرنا، اشتاین مایر پس از آنکه انتقادات از او بالا گرفت، چندی پیش موضع خود را تغییر داد و خواستار تشکیل یک دادگاه ویژه برای بررسی اتهامات جنایات جنگی علیه روسیه شد.
وی پیش از این اعلام کرده بود که تحریمهای غرب علیه روسیه بر آلمان تاثیر خواهد گذاشت و مردم آلمان باید انتظار روزهای سختی را داشته باشند.
سفیر اوکراین در آلمان در ماه جاری از فرانک اشتاین مایر رئیس جمهور این کشور به خاطر حفظ روابط نزدیک با روسیه انتقاد کرده بود.
آندره ملینک در مصاحبه با روزنامه آلمانی تاگ اشپیگل گفت: با وجود جنگ روسیه علیه اوکراین، اشتاین مایر روابط نزدیک و شبکه ارتباطات با روسیه را حفظ کرده است.
آلمان از جمله کشورهایی است که با وجود حمایت از اوکراین در مقابل عملیات ویژه روسیه، روابط اقتصادی با مسکو را حفظ کرده است.
برلین بخش قابل توجهی از گاز خود را از روسیه وارد میکند و روابط اقتصادی تنگاتنگی با مسکو دارد.
اشتاین مایر بعد از شروع عملیات ویژه روسیه، جنگ اوکراین را دیوانگی خطاب کرده و از ولادیمیر پوتین رئیس جمهور این کشور خواسته بود که جنگ را متوقف کند.
رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ در اوکراین و واکنشها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.