تهران- ایرنا- با شکایت دو انجمن، تحقیقات قضایی در مورد ارسال پیامک با محتوای اسلام‌هراسی و ارسال هدفمند آن برای یهودیان فرانسه در جریان تبلیغات انتخاباتی «اریک زمور» یکی از نامزدهای ناکام انتخابات ریاست جمهوری این کشور آغاز شد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری فرانسه، دو شب مانده به برگزاری دور نخست انتخابات فرانسه، پیامکی برای فرانسویان یهودی با امضای زمور نامزد حزب راست افراطی «تسخیر مجدد»، ارسال شده است. در یکی از پیام ها زمور «تنها فردی» خوانده شده که «گسترش اسلام در فرانسه را که سبب ویرانی این کشور شده محکوم می کند». در پیامک دیگری نیز آمده است «شکلی از یهودستیزی که امروز می‌کشد اسلامی است».

این پیامک به دلیل ارسال هدفمند آن برای یهودیان فرانسه که نشان از دسترسی کارزار انتخاباتی زمود به اطلاعات شخصی افراد است خبرساز شد. این امر نشان می دهد که اطلاعات شخصی افراد از جمله مذهب و نژاد آنان در دسترس مسئولان کارزار قرار گرفته است.

اتحادیه دانشجویان یهودی و انجمن «محکوم می‌کنم» (اقدام بین المللی برای عدالت) شاکیان این پرونده هستند و دادستانی پاریس تحقیقات را از دیروز (سه شنبه) آغاز کرده است. این پرونده در اختیار بخش مقابله با جرایم فردی قرار گرفته است.

بر اساس قوانین فرانسه افشای اعتقادات مذهبی یا ریشه های نژادی یا قومی بدون رضایت شخص مجازات تا پنج سال حبس و جریمه ۳۰۰ هزار یورویی را در پی دارد.

کمیته ملی اطلاعات و آزادی‌ها نیز بررسی این پرونده را آغاز کرده است. این کمیسیون تصریح کرده استفاده از  داده های شخصی که اعتقادات مذهبی را آشکار می کند «ممنوع است»، مگر اینکه فرد مربوطه صراحتا رضایت خود را برای کاربرد این داده‌ها برای یک یا چند هدف خاص داده باشد.

سه موسسه دیگر شامل اتحادیه بین المللی علیه نژادپرستی و یهودستیزی موسوم به لیکرا، امداد قربانیان نژادپرستی (SOS Racisme) و نیز جنبش مقابله با نژادپرستی به نفع دوستی میان ملت‌ها (Mrap) به خبرگزاری فرانسه گفتند که دیروز در مورد محتوای این پیامک نیز ثبت شکایت کرده اند.

زمور که که خانواده‌ای یهودی و از مهاجران الجزائری به دنیا آمده، نامزد جنجالی راست افراطی در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری فرانسه بود ۷ درصد آرا را از آن خود کرد و به دور دوم راه نیافت.

دور نخست انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۲ فرانسه روز یکشنبه (۱۰ آوریل /۲۱ فروردین) برگزار شد و مکرون با کسب ۲۷.۶ درصد آرا و لو پن با ۲۳ درصد به دور دوم انتخابات راه یافتند.

زمور برای دور دوم انتخابات از «مارین لو پن» نامزد راست تندرو و نماینده حزب «مجمع ملی» حمایت کرده است.

اقلیت مسلمان فرانسه که همواره بر اساس قوانین لائیک فرانسه با مساله حجاب و سخت‌گیری‌هایی برای زنان محجبه مواجه بوده است در کارزار انتخابات امسال نیز هدف حمله اظهارات اسلام‌هراسانه احزاب راست تندرو به نمایندگی لو پن و زمور قرار گرفت. مسلمانان و مهاجران فرانسه بیش از دیگر گروه ها خطر به قدرت رسیدن اندیشه های افراطی دست‌راستی را احساس می‌کند. هیچگاه آمار دقیقی از تعداد مسلمانان ساکن فرانسه منتشر نمی‌شود اما برآوردها از حضور دستکم ۵ میلیون ۷۰۰ هزار مسلمان در فرانسه حکایت دارد.