شهرکرد -ایرنا-چهارمحال و بختیاری یکی از مرتفع‌ترین استان‌های ایران است که در چند سال اخیر با شدت بیشتری دچار کم‌آبی، بی‌آبی و در برخی نقاط به خشکسالی دچار شده است در حالی که روزگاری استان آبخیز زاگرس مرکزی بود.

با وجود تغییر اقلیم در چهارمحال و بختیاری، زمستان‌های این استان دچار کم بارشی شده است و فروردین‌ماه خنکی را پشت سر می‌گذارد و از سوی دیگر با کاهش شدید سفره‌های زیرزمینی مواجه شده است و این کاهش شدید سفره‌های زیرزمینی برای بخشهای مختلف استان از جمله تامین آب شرب و کشاورزی خسارت بار است.

حدود دو دهه پیش که تعدادی از کارشناسان متخصص در توسعه کشت گل و گیاه از بخش کشاورزی استان دیدن کردند، این استان را به دلیل شرایط آب و هوایی، وجود خاک مناسبت و از همه مهمتر میزان تابش مستقیم نور خورشید یکی از استانهای مستعد کشت‌های گلخانه‌ای عنوان کردند.

ظرفیت ۵۰۰ هکتاری گلخانه در چهارمحال و بختیاری

استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: باید هدف‌گذاری برای توسعه گلخانه‌ها تا سطح ۵۰۰ هکتار در طول چهار سال آینده در استان صورت بگیرد و محدودیتی برای پرداخت تسهیلات در این حوزه وجود ندارد.

غلامعلی حیدری با اشاره به اینکه توسعه گلخانه‌ها با توجه به محدودیت منابع آبی و اشتغال بالا در این حوزه باید در دستور کار سازمان جهادکشاورزی قرار بگیرد، اظهار داشت: موانع پیش‌روی احداث و توسعه گلخانه‌ها باید برطرف شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: وزیر جهادکشاورزی خواستار افزایش سطح زیر کشت گلخانه‌ها در این استان تا ۵۰۰ هکتار در چهار سال آینده شد و این وزراتخانه حمایت‌های لازم را در این راستا انجام می‌دهد و در پرداخت تسهیلات برای احداث گلخانه محدودیتی وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه باید شرایط برای ورود سرمایه‌گذاران به چهارمحال و بختیاری تسهیل شود، یادآور شد: بروکراسی اداری موجب می‌شود تا سرمایه‌گذار رغبت چندانی به سرمایه‌گذاری نداشته باشد، باید هدف‌گذاری برای توسعه گلخانه‌ها تا سطح ۵۰۰ هکتار تا چهار سال آینده در استان صورت بگیرد.

حیدری با بیان اینکه تسهیلات خوبی در سفر رییس جمهور به چهارمحال و بختیاری اختصاص می‌باید، خاطرنشان کرد: اگر نیاز باشد می‌توان این اعتبارات را افزایش داد، باید محدودیت‌ها برای جذب این اعتبارات رفع شود.

استاندار چهارمحال و بختیاری افزود: باید بانک‌ها نهایت همکاری را در پرداخت تسهیلات به طرح‌های اشتغالزا داشته باشند و در خصوص ضمانت‌های بانکی سخت‌گیری نداشته باشند، قوانین باید مجدد بررسی شود، همچنین منابع بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات در سال ۱۴۰۱ مشخص شود.

وی عنوان کرد: املاک مازاد بانک‌ها نیز برای تامین منابع مالی مشخص شود، همچنین در کنار بانک‌ها، سهمیه ادارات برای فروش املاک مازاد مشخص شود، بانک‌ها می‌توانند در پروژه‌های عمرانی مشارکت داشته باشند.

حیدری بیان کرد: مسوولان محدودیت‌های ایجاد زیرساخت در طرح‌های سرمایه‌گذاری را احصا کنند تا بتوان برای رفع آن‌ها در جلسه‌ای برنامه‌ریزی کرد، این موانع باید در اسرع وقت برطرف شود.

به گزارش ایرنا، توسعه گلخانه ها در چهارمحال و بختیاری با توجه به کاهش شدید منابع آبی یک ضرورت است که اکنون در دستورکار دولت سیزدهم قرار دارد.

احداث ۱۸ مجتمع گلخانه‌ای و دامپروری

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه احداث مجتمع‌های کشاورزی و گلخانه‌ای از اولویت‌های مهم وزارت جهادکشاورزی است، گفت: در سالجاری ۱۸ مجتمع کشاورزی و دامپروری در استان احداث می‌شود.

عطاءالله ابراهیمی در جلسه ستاد توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای در استان افزود: این مجتمع‌های کشاورزی در بخش توسعه گلخانه، گیاهان دارویی، دامداری، شیلات است که در ۲بخش طرح‌های دولتی و خصوصی اجرا می‌شود.

وی با اشاره به اینکه احداث گلخانه به عنوان یک مزیت شناخته شده برای کشاورزان از نظر اقتصادی، اشتغالزای، ارزآوری است، اظهار داشت: با توجه به موقعیت جغرافیایی کشور، وجود آب وهوای متنوع، توسعه محصولات گلخانه‌ای یک مزیت منحصر به فرد در بخش کشاورزی است که باید برای اجرای این طرح‌ها آمایش و استعدادیابی انجام شود.

به گفته وی، در سال گذشته احداث ۱۰ مجتمع دامداری، گلخانه و تولید قارچ در استان در مساحت ۳۲۲ هکتار آغاز شد که تمام مراحل انجام مطالعات و واگذاری زمین انجام شده است .

ابراهیمی افزود: در این مدت مجوز احداث هفت مجتمع کشاورزی در حوزه دامداری، اسب، گیاهان دارویی نیز در کمیسیون ماده ۲ در مساحتی بیش از ۸۴۷ هکتار صادر شد.

به گفته وی، پارسال مجوز احداث ۱۷ مجتمع خصوصی نیز در مساحت ۲۴۰ هکتار صادر شده است.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: هم اکنون ۵۷۵ هکتار مجتمع کشاورزی در استان در بخش خصوصی و دولتی به‌ عنوان مجتمع ها و طرح های برنامه محور و آماده برای سفر رییس جمهور  طراحی شده که برای تکمیل این طرحها بیش از ۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات واعتبارات نیاز است.

وی اظهارداشت: هم اکنون سطح اراضی زراعی و باغی استان ۲۴۵ هزار هکتار است که ارزش تولیدات بخش کشاورزی استان  ۲ هزار و ۹۸۶ میلیارد تومان ارزیابی شده است.

به گفته ابراهیمی، سهم بخش کشاورزی استان در تولید ناخالص ۱۶ درصد و سهم این بخش در حوزه اشتغال ۲۳ درصد است.

وی با تاکید بر اینکه با توجه به شرایط اقلیمی و تغییر نگرش در سطح کشور مبتنی بر افزایش مجتمع‌های کشاورزی، حفظ و صیانت از اراضی کشاورزی و جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و بهره‌وری مناسب از منابع آب، احداث مجتمع‌های کشاورزی یک اولویت است، افزود: استان چهارمحال و بختیاری مقام ۱۳ در سطح کشور در حوزه توسعه گلخانه و مجتمع‌های کشاورزی را دارد.

بانک‌های برای اختصاص اعتبارات همکاری کنند

نماینده مردم شهرستان‌های شهرکرد،سامان و بن در مجلس شورای اسلامی ، از بانک های استان درخواست کرد در خصوص توسعه گلخانه ها با سرمایه‌گذاران و کشاورزان همکاری داشته باشند.

احمد راستینه هفشجانی با اشاره به اینکه تنها ۳۰ هکتار گلخانه در چهارمحال و بختیاری تا پایان سال قبل وجود داشت، یادآور شد: سال گذشته مجوز ۵۰۰ هکتار گلخانه در استان با پنج هزار نفر اشتغال‌زایی صادر شده اما به‌علت تضامین سخت بانکی، دریافت تسهیلات با مشکل مواجه است.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۶۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است که سالانه ۱.۵ میلیون تن انواع محصولات کشاورزی، باغی، زراعی و دامی در چهارمحال و بختیاری تولید می‌شود.