به گزارش ایرنا علی فرهمندپور روز چهارشنبه در نشست شورای فرهنگ عمومی دزفول در دفتر نهاد امامت جمعه این شهر افزود: سال گذشته در روز چهارم خرداد به معرفی ظرفیتهای موجود در شهرستان دزفول پرداختیم و آنها را در کنار ظرفیتهای هشت سال دفاع مقدس معرفی کردیم.
وی ادامه داد: کل برنامههای چهارم خرداد در سال گذشته، معرفی برترینها در دزفول بود ولی بنا داریم امسال این ظرفیتها را به نمایش بگذاریم.
فرماندار ویژه دزفول با اشاره به جایگاه والا و ظرفیتهای این شهرستان بیان کرد: نمایشگاهی از توانمندیهای دزفول برپا و غرفههایی برای نخبگان و شرکتهای دانش بنیان مستقر میکنیم.
وی با بیان اینکه مقدمات تهیه ۲ فیلم درخصوص دفاع مقدس دزفول فراهم شده است، گفت: امیدواریم تصویربرداری این فیلمهای سینمایی به زودی آغاز شود.
فرهمندپور برگزاری آیین نکوداشت حجتالاسلام خسروپناه از فرهیختگان دزفول را یادآور و خواستار تداوم این برنامهها شد.
وی با تبریک ۲۹ فروردین روز ارتش افزود: برنامههایی برای گرامیداشت این روز به ویژه شهدای ارتش خواهیم داشت تا حال و هوای دزفول را متناسب با این روز تغییر دهیم.
لوح زرین مقاومت و پایداری از بین ۱۲۷ شهر به دزفول داده شد
رییس مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس دزفول نیز در این نشست با اشاره به روند نامگذاری چهارم خرداد به عنوان روز مقاومت و پایداری و روز دزفول گفت: لوح زرین مقاومت و پایداری مردم دزفول بعد از بررسی ۱۲۷ شهر ایران که مورد هجوم دشمن بعثی قرار گرفته بودند به دزفول قهرمان داده شد.
بهزاد جولایی افزود: حضور مردم در شهر هنگام موشک باران، برپایی نماز جمعه و ایستگاههای صلواتی برای پذیرایی از رزمندگان و ساخت و ساز منازل تخریب شده پس از هر بمباران از عوامل انتخاب دزفول به عنوان پایتخت مقاومت ایران اسلامی هستند.
وی تشکیل تیپ هفت ولیعصر(عج) دزفول و تبدیل آن به یک لشکرعملیاتی در دوران دفاع مقدس را یادآور شد و افزود: این لشکر ۱۶ عملیات انجام داد و افتخارات زیادی برای ایران اسلامی به دست آورد.
رئیس مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس دزفول بیان کرد: چهارم خرداد هر سال از سال ۸۹ تاکنون مراسمی در سطح شهرستان برگزار میشود و صدا و سیما موظف به پوشش این برنامه ملی است.
وی افزود: مقاومت و پایداری مردم دزفول مولود دفاع مقدس است و بنا به گفته رهبر معظم انقلاب درصورت مقاومت، نتایج بهتری کسب می کنیم.
جولایی گفت: قرار است به مناسبت چهارم خرداد شرکتهای دانش بنیان و موفق شهرستان دزفول را در یک مکان سرپوشید تجمیع و توانمندی آنها را به نمایش بگذاریم.
وی با بیان اینکه سپاه همایشی برای گرامیداشت چهارم خرداد برگزار میکند، افزود: بنیاد چهارم خرداد تهران نیز قول پشتیبانی داده است.
رئیس مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس دزفول اظهارداشت: در حال پیگیری برای حضور رییس مجلس در ویژه برنامه چهارم خرداد در دزفول هستیم.
وی افزود: برگزاری جشنواره ملی مقاومت توسط اداره فرهنگی و ارشاد اسلامی، جشنواره فرهنگی ورزشی توسط اداره ورزش و جوانان و آذین بندی شهر توسط شهرداری از جمله برنامههای چهارم خرداد در شهرستان دزفول هستند.
لزوم پرداختن به نقش بانوان دزفول در دفاع مقدس
جولایی با تاکید بر لزوم پرداختن به نقش بانوان در دفاع مقدس گفت: بانوان دزفول نقش بسیار وسیع و مثبتی در دوران دفاع مقدس داشتند ولی متاسفانه به خوبی این نقش تبیین نشده است.
وی خواستار اقدام لازم از سوی تمام دستگاهها و دانشگاهها برای گرامیداشت روز دزفول شد و افزود: نقش بانوان دزفول در دفاع مقدس باید در قالب کتاب منتشر شود تا در جنگ روایتها مسائل وارونه مطرح نشوند.
رئیس مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس با بیان اینکه قرار است ۲ کتاب درخصوص وصیت نامه شهدا چاپ کنیم، اظهارداشت: پژوهشهای خوبی در این زمینه انجام شده و عکس و مشخصات شناسنامهای ۹۶۰ شهید در این کتاب آمده است.
وی خواستار مشارکت و حمایت خیران برای چاپ این کتابها شد و افزود: این کتابها به عنوان اسناد شهرستان دزفول به یادگار میمانند.
جولایی با قدردانی از مشارکت شهردار و معاونت فرهنگی شهرداری دزفول درخصوص برنامه های چهارم خرداد گفت: این نهاد ۳۰۰ میلیون ریال برای این مراسم تخصیص داده که قرار است بخشی از این هزینه برای چاپ کتاب در نظر گرفته شود.
وی افزود: چهار میلیارد ریال اعتبار برای برگزاری مراسم چهارم خرداد از استانداری درخواست شده ولی هنوز اعتباری دریافت نشده است.
چهارم خرداد به عنوان روز مقاومت و پایداری و روز دزفول در تقویم جمهوری اسلامی نامگذاری شده است.
شهرستان دزفول افزون بر ۲ هزار و ۶۰۰ شهید تقدیم میهن اسلامی کرده اند.