به گزارش ایرنا حسین مدرس خیابانی روز چهارشنبه در نشست هیات امنای بنیاد توسعه فرهنگ و هنر سیستان و بلوچستان اظهارداشت: در آثار فرهنگی و هنری فراتر از تصویر واقعی این استان با رویکرد توسعه همهجانبه در ابعاد اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی موضوعات ارائه شود.
وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه هیچ چیز مثل سینما اثرگذار نیست افزود: بنیاد توسعه فرهنگ و هنر سیستان و بلوچستان وظایف و ماموریتهای متعددی دارد بطوریکه به وسیله این بنیاد میتوانیم در استان و کشور نقشآفرینی کنیم.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به ضرورت فرهنگ و هنر و بیان فرمایش دیگری از رهبر معظم انقلاب گفت: هنر سینما هنر برتر است و یک فیلم خوب ۱۰ برابر اثرگذاری بیشتری در زمینه فرهنگ دارد.
وی با اشاره به بخشی از سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه کلید پیشرفت کشور در دست سینماگران است تاکید کرد: ما انتظار داریم بنیاد توسعه فرهنگ و هنر استان در حد کار تشریفاتی و زینت المجالس نباشد و نقش واقعی در پیشرفت و توسعه استان ایفا کند.
مدرس خیابانی با اشاره به اینکه از بنیاد توسعه فرهنگ و هنر سیستان و بلوچستان حمایت میشود ادامه داد: ماموریتهایی برای این بنیاد در جهت پیشرفت و توسعه استان تعریف میشود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: با توجه به مشکلاتی که در عرصه تولیدات سینمایی، رسانهای و سریالها هم قبل و هم بعد از انقلاب اسلامی بود و تصویر نامناسبی از استان در فضای عمومی کشور ارائه شده بود طی سه سال قبل مقرر شد کاری در حمایت از تولیدات سینمایی انجام و بخشی از وضعیت فرهنگ استان و ظرفیتهای خوبی که در منطقه وجود دارد بیان و مطرح شود.
حسین مسگرانی افزود: از جمله اهداف بنیاد توسعه فرهنگ و هنر سیستان و بلوچستان شامل کمک به توسعه فرهنگی و هنری استان، ارائه تصویر واقعی از استان در مسائل مختلف، سرمایهگذاری اختصاصی و مشارکتی در تولیدات فرهنگی، هنری و سینمایی بزرگ و فراگیر، حمایت از بازارها و چهارسوهای فرهنگی و هنری با هدف حمایت از تولید و عرضه آثار فرهنگی و هنری در خصوص اقتصاد مقاومتی، سرمایهگذاری و مشارکت در طرحهای فرهنگی و هنری با محوریت تقویت انسجام و وحدت اسلامی، حمایت و کمک به تهیه و تولید فیلمهای سینمایی با موضوعات فرهنگی، تاریخی و اجتماعی استان در قالب اعطای تسهیلات و کمکهای مادی و معنوی، برگزاری نمایشگاههای بزرگ فرهنگی و هنری با رویکرد معرفی ظرفیتهای فرهنگی و هنری در استان و تقویت کسب و کارهای فرهنگی در عرصههای استانی، منطقهای و ملی و حمایت از حضور اصحاب هنر و سینما در جشنوارههای فرهنگی و هنری، مجامع بینالمللی و کشورهای همسایه است.
بیشترین نیاز سیستان و بلوچستان کارهای رسانهای و سینمایی است
مدیرکل صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان نیز با اشاره به اینکه بیشترین نیاز استان به کارهای رسانهای و سینمایی است گفت: معرفی ظرفیتها، توانمندیها و فرهنگ غنی این استان نیازمند سینما و رسانه است.
محمود کردستانی اظهارداشت: به عنوان شخصی که نگاه فرهنگی و رسانهای دارد اعتقاد دارم یکی از اساسیترین مسائل استان یعنی فیلم و مباحث فرهنگی بر زمین مانده که بایستی فعالیت جدی در این عرصه اتفاق بیافتد.
مدیرکل صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: نباید بگذاریم فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی و بحث پیوست فرهنگی بر زمین بماند.
کارگردان فیلم سینمایی لیپار نیز در این نشست گفت: ما به عنوان هنرمندان سیستان و بلوچستان در همه زمینهها این دغدغه و ناراحتی را داشتیم که چرا تصویر استان سیاه و نامناسب به هموطنان و دنیا نشان داده شده است.
حسین ریگی با ارائه کلیپی از فیلم هایی که چهره این استان را با موادمخدر و شرارت سیاه نمایی می کرد افزود: برخی فیلم های سینمایی در معرفی چهره این استان بی مهری کرده اند بطوریکه در سالهای گذشته هر فیلمی با موضوع موادمخدر و شرارت به این استان ربط داده می شد که از آن جمله جدال در تاسوکی، شعلهور و دهها فیلم دیگر و اخیرا نیز «شبی که ماه کامل شد»، است.
وی با اشاره به ساخت فیلم لیپار در استان اظهار داشت: این فیلم با نگاه به واقعیت های استان تهیه شده است.
ریگی ادامه داد: فیلم لیپار راجع به رویای یک پسربچه است که میخواهد به هند برود و بازیگر سینما شود ولی در انتها در شهر خودش ماندگار شده و تنها سینمای موجود چابهار را فعال و سرزمین خودش را به نوعی آباد میکند.
این کارگردان شناخته شده سیستان و بلوچستان با قدردانی از استاندار، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر دست اندرکاران برای راه اندازی بنیاد توسعه فرهنگ و هنر استان، درخواست کرد به منظور ادامه فعالیت این بنیاد فرهنگی و هنری مکانی مناسب در اختیار قرار گیرد تا هنرمندان از آن بهره مند شوند.