قربانعلی گرایلو روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا بیان داشت کرد: ممنوع و قاچاق اعلام شدن جمع آوری قارچ ترافل یا دنبلان از سوی سازمان جنگلها، آبخیزداری و مراتع سبب شد تا دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان گلستان و دادستان مینودشت برداشت و خرید و فروش قارچ ترافل از جنگلهای هیرکانی که به این دخائر ملی و میراث آیندگان آسیب می زند را ممنوع و جرم اعلام کنند.
وی افزود: براین اساس نیروهای منابع طبیعی با گشت زنی در جنگلهای هیرکانی در صورت مشاهده یا دریافت گزارش جمع آوری قارچ ترافل یا خرید و فروش آن اقدام به شناسایی و دستگیری متخلفان و معرفی آنها به دستگاه قضایی میکنند.
گرایلو اضافه کرد: برداشت این قارچ از جنگلهای هیرکانی سبب از بین رفتن بذرها و نهالهای کوچک درختان، برهم خوردن نظم خاک جنگل و سُست شدن و فرسایش آن و درنهایت خشک شدن درختان گونه انجیلی، ولیک و بلوط شده و با کمترین بارش باران بهصورت روان آب راهی مناطق پایین دست و پشت سدها شده و مشکلات زیادی را ایجاد میکند.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری مینودشت همچنین گفت: ماموران این اداره با همراهی ماموران انتظامی پیش از این در ایام تعطیلات نوروزی با برگزاری مانوری با حضور ۱۲ تیم شامل ۹ تیم از منابع طبیعی و سه تیم انتظامی اقدام به گشت زنی و برخورد با افراد متخلف کردند.
وی افزود: در آن مانور نیز مقدار ۱۲ کیلوگرم قارچ ترافل از متخلفان کشف و ضبط و آنها با تشکیل پرونده به مرجع قضایی معرفی شدند.
به گفته گرایلو، برداشت قارچ ترافل یا دنبلان از اواسط اسفندماه شروع شده و تا اواخر تابستان ادامه دارد.
قارچ ترافل یا دنبلان کوهی زیرزمینی و در عمق پنج تا ۳۰ سانتی زمین و اغلب در مجاورت ریشه گیاهان به خصوص درخت بلوط رشد میکند و دارای خواص دارویی و تغذیهای زیادی است این نوع قارچ گونهها و رنگهای مختلفی از قرمز تیره تا بنفش، خاکستری، سفید و سیاه دارد که مردم بیشتر دنبال نوع سیاه آن هستند.
شهرستان مینودشت با حدود ۸۰ هزار نفر جمعیت افزون بر ۴۰ هزار هکتار عرصه جنگلی دارد.