زاهدان- ایرنا- استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مردم این منطقه باید حداکثر بهره‌ را از ظرفیت منطقه آزاد سیستان با احداث کارخانجات و صنایع مختلف ببرند و نگاه تجاری مطلق به این منطقه، یک آفت بزرگ محسوب می شود.

به گزارش ایرنا، حسین مدرس خیابانی شامگاه چهارشنبه “در نشست بررسی وضعیت فعالیت منطقه آزاد سیستان  اظهارداشت: هرچه سریع‌تر باید عملیات عمرانی و زیربنایی منطقه سیستان آغاز شود زیرا با شروع این پروژه حدود دو هزار نفر در حوزه خدمات، ساخت‌وساز و حمل و نقل مشغول به کار می‌شوند.

وی افزود: ایجاد اشتغال در منطقه سیستان که بر اثر خشکسالی، مشاغل و معیشت مردم آسیب دیده و از بین رفته و برای ما مهم است لذا تبدیل این منطقه به بارانداز و فروش کالاهای وارداتی و فعالیت صرف تجاری دو اشتباه است که در مناطق آزاد دیگر رخ داده و نباید اجازه داد در منطقه آزاد سیستان تکرار شود.

استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: منطقه آزاد سیستان باید به محل احداث کارخانجات و زیرساخت‌های تولیدی تبدیل شود و از ظرفیت این منطقه برای تبدیل به مرکز لجستیک و احداث کارخانجات مختلف استفاده شود.

وی ادامه داد: منطقه آزاد سیستان با توجه به موضوع حمل و نقل و ترانزیت کالا باید به مرکز لجستیکی و تعمیرگاهی خودروها و شناورهای دریایی تبدیل شود.

مدرس خیابانی گفت: در منطقه آزاد سیستان بدنبال ایجاد شهرک پوشاک وتکمیل زنجیره کامل پوشاک از کشت پنبه تا نخ‌ریسی، رنگرزی، پارچه‌بافی و صنایع پوشاک هستیم.

وی توجه به ایجاد صنایع خلاق و دیجیتال، صنایع بسته‌بندی و فرآوری محصولات کشاورزی و خدمات تجاری و ایجاد بندر خشک در این منطقه را بسیار مهم دانست و بر تحقق آن تاکید کرد.

استاندار سیستان وبلوچستان با بیان اینکه مشاور تهیه طرح جامع منطقه آزاد سیستان انتخاب شده بیان کرد: جامعه نخبگانی و دانشگاهی استان به‌ویژه دانشگاه سیستان و بلوچستان به عنوان سومین دانشگاه کشور در تهیه طرح جامع منطقه آزاد سیستان مشارکت داده تا مزیت‌های واقعی استان در این طرح لحاظ شود.

مدیر دفتر اجرایی منطقه آزاد سیستان هم در این نشست گزارشی از اقدامات انجام شده در خصوص‌ مقدمات آغاز فعالیت این منطقه ارائه داد و گفت: اساسنامه منطقه آزاد سیستان تهیه شده که به زودی در هیات دولت و شورای عالی مناطق آزاد سیستان تصویب می‌شود.

واعظی پور افزود: وسعت منطقه آزادسیستان ۲۱هزار هکتار است که ۹هزار هکتار آن در زون رامشار و ۱۲هزار هکتار دیگر آن در زون نیاتک قرار گرفته است.

در این نشست همچنین موضوعات مربوط به فنس‌کشی، رفع معارضات، طرح توسعه زون صنعتی و تجاری منطقه آزاد سیستان و مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.