گرگان - ایرنا - نماینده مردم بندرگز، گمیشان ،ترکمن و کردکوی در مجلس شورای اسلامی گفت: دولت مصمم به اجرای طرح گردشگری آشوراده است که ایجاد سازمان توسعه گردشگری، عمل به مصوبه سفر استانی رییس جمهور برای اجرای طبیعت‌گردی این جزیره را سرعت بخشیده و زمینه رونق روز افزون منطقه را فراهم خواهد کرد.

عبدالجلال ایری روز جمعه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شکل‌گیری این سازمان به معنای افزایش ساختار اداری و تحمیل هزینه های مضاعف به دولت سیزدهم نیست.

 وی افزود: به دلیل نوع پیچیدگی‌ اجرای طرح های گردشگری ضرورت دارد یک سازمان تخصصی پیگیر این طرح  شود زیرا در حال حاضر سازمان‌های همچون سازمان همیاری و یا گردشگری برای اجرای این پروژه توان کافی ندارند.

 ایری در خصوص آخرین وضعیت لایروبی کانال های آبرسانی بین خلیج گرگان و دریای خزر اظهار داشت: بر اساس هماهنگی صورت گرفته مقرر شد سازمان بنادر و دریانوردی به صورت هفتگی آخرین اقدامات و عملیات اجرایی در منطقه را گزارش کند.

وی گفت: تعلل در لایروبی کانال های آبرسان تبعات ناگواری برای صدها هزار نفر از اهالی ساکن در پیرامون این زیستگاه آبی دارد.

به گزارش ایرنا طرح طبیعت‌گردی در ۲۲ هکتار از جزیره آشوراده فروردین امسال در ستاد ملی تالاب‌ها به تصویب رسیده بود.

طرح گردشگری در تنها جزیره ایرانی دریای خزر از اصلی‌ترین مطالبات مردم و مسوولین گلستان در دهه‌های اخیر بود که سال ۹۳ در سفر استانی هیات دولت به گلستان تصویب شد.

با امضای قرارداد بین استانداری گلستان و سازمان حفاظت از محیط زیست، تحقق آرزوی دیرینه مردم استان برای بهره مندی از مزایای اقتصادی و معیشتی آن وارد فاز جدیدی شد و با زدن کلنگ عملیات اجرایی این طرح در سال ۹۷ تکاپو و تقلا برای اجرای مصوبه دولت آغاز شد.

پس از مراسم افتتاحیه این پروژه کش و قوس میان حامیان محیط زیست و مدیران اجرایی گلستان آغاز شد که در نخستین گام و با پیگیری های تشکل‌های محیط زیست، مساحت طرح گردشگری در آشوراده از ۳۸۰ هکتار به ۳۸ هکتار کاهش یافت.

در طرح جدید قرار شد کل طرح گردشگری در ۳۸ هکتار اجرا شود و فقط ۲۲ هکتار آن به صورت زون متمرکز گردشگری در مجاورت بافت مسکونی و متروک فعلی آشوراده قرار داشته باشد تا آسیبی به این زیستگاه وارد نشود.

همزمان با عملیات اجرایی توسط سازمان همیاری شهرداری‌های گلستان، علاقه‌مندان محیط زیست با طرح شکایت های متعدد از مدیران استان و محیط زیست کشور، خواستار توقف اجرای این طرح شدند.

در این بازه زمانی مدیران گلستان با هدف شتاب دادن به روند انتقال مصالح به جزیره ، یک سایت پشتیبان را در اراضی ساحلی بندرترکمن انتخاب و جاده‌ای به طول ۷۰۰ متر و عرض ۱۰ متر به سوی خلیج گرگان احداث کردند تا با پهلوگیری شناور در خلیج گرگان، انتقال مصالح به آشوراده تسهیل شود اما با دستور مراجع قضایی ادامه ساخت این جاده متوقف شد.

پس از صدور دستور توقف جاده دسترسی، شکایت حامیان محیط زیست همچنان ادامه داشت تا اینکه در خرداد پارسال معاونت قضایی دادستان کل کشور دستور توقف کامل طرح گردشگری آشوراده را صادر کرد.

پروژه ملی گردشگری و طبیعت گردی جزیره آشوراده شامل ساخت اسکله، مسیر دسترسی، آلاچیق، رستوران و دیگر زیرساخت های مورد نیاز حضور گردشگران است.

جزیره آشوراده که تمام سال میزبان انواع پرندگان بومی و مهاجر است در سال ۵۴ جزو نخستین مناطق زیست کره جهان معرفی و ثبت شد.

همچنین ۴۰ درصد خاویار ایران در نزدیکی این جزیره به دست می‌آید.

این جزیره قبل از وقوع سیل سال ۱۳۷۲ با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه وری و ماهیگیری مشغول بودند اما با طغیان رود ولگا در روسیه و وقوع سیلاب این جزیره ایرانی خالی از سکنه شد.
آشوراده در حوزه سرزمینی شهرستان بندرترکمن واقع در غرب استان گلستان است.