نیویورک - ایرنا- جان کربی سخنگوی پنتاگون همزمان با تداوم جنگ در اوکراین اعلام کرد که خط رفع تعارض میان آمریکا و روسیه همچنان فعال است و پنتاگون هر روز این خط را بررسی می کند.

جان کربی عصر چهارشنبه به وقت محلی به خبرنگاران افزود که خط رفع تعارض [با روسیه] هنوز عملیاتی است. ما هر روز آن را بررسی می کنیم.

وی تصریح کرد هیچ گزارشی مبنی بر خلاف این امر نشنیده‌ام. همچنین هنوز مجبور نشده ایم از این خط برای انتقال پیام به روسیه استفاده کنیم.

سخنگوی پنتاگون همچنین گفت که ایالات متحده قصد دارد ارسال کمک نظامی جدید اعلام شده از سوی رئیس جمهوری این کشور به اوکراین را فوری آغاز کند.

وی  در پاسخ به این سوال که کمک‌های دفاعی در چه زمانی به اوکراین ارسال می شوند؟  گفت: بلافاصله ارسال این محموله ها به اوکراین را شروع خواهیم کرد.

کاخ سفید اعلام کرد که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا روز چهارشنبه به وقت محلی با ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین گفتگو و به همتای اوکراینی خود گفته است که آمریکا ۸۰۰ میلیون دلار دیگر سلاح، مهمات و سایر کمک های امنیتی به این کشور ارسال خواهد کرد.

رئیس جمهوری آمریکا در بیانیه ای با بیان اینکه ارتش اوکراین از تسلیحاتی که ما در اختیار آنها قرار می دهیم، به خوبی استفاده می کند، اظهار داشت در حالی که روسیه برای تشدید حملات خود در منطقه  دونباس آماده می‌شود، ایالات متحده آمریکا به ارائه قابلیت‌های  مورد نیاز اوکراین جهت  دفاع از خود ادامه خواهد داد.

سخنگوی پنتاگون اسفندماه ۱۴۰۰ اعلام کرد که خط تلفن رفع تعارض میان آمریکا و روسیه بعنوان اقدامی دوجانبه برای کاهش تعارض میان دو کشور ایجاد شده  است.

به گفته وی، این خط توسط فرماندهی اروپای ارتش آمریکا تحت فرماندهی ژنرال تاد ولترز، مدیریت می شود و  این خط تلفن (ارتباطی) برای کاهش خطرات ناشی از محاسبه اشتباه و در صورت نیاز، ایجاد توانایی برقراری ارتباط در زمان واقعی مفید است.

 یک "خط تلفن قرمز" در دوران جنگ سرد در سال ۱۹۶۳ پس از بحران موشکی کوبا راه اندازی شد و امکان ارتباط مستقیم بین کاخ سفید و کرملین را فراهم کرد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را "عملیات ویژه" خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. جنگ در اوکراین و واکنش‌ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.