درویشعلی حسنزاده روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: هدفگذاری صادرات کالا از گلستان در سال قبل ۱۴۵ میلیون دلار بود اما ۱۸۶ میلیون دلار کالا از جمله لبنیات ، فلزات، پلی استالین، یُد، رب گوجه فرنگی، مواد شوینده و سیمان تولیدی این استان به سه قاره آسیا ، اروپا و آفریقا صادر شد.
وی افزود: کشورهای مقصد صادرات کالای گلستان ۳۳ کشور دنیا شامل ۲۲ کشور در آسیا، ۱۰ کشور در اروپا و یک کشور در آفریقا هستند که در این میان قزاقستان، عراق، ترکمنستان، افغانستان و بلغارستان مهم ترین اهداف صادراتی استان در سال گذشته بودند.
سرپرست سازمان صنعت، معدن و تجارت گلستان ادامه داد : هزار و۱۹۳ واحد صنعتی دارای پروانه بهرهبرداری صنعتی معتبر از این سازمان با سرمایه گذاری ۵۷ هزار و ۸۶۳ میلیارد ریال و اشتغالزایی برای ۲۸ هزار و ۸۸۶ نفر در استان مشغول فعالیت هستند.
وی با بیان این که واحدهای صنعتی با اشتغال زیر ۵۰ نفر بعنوان واحد صنعتی کوچک، واحدهای صنعتی با اشتغال بین ۵۰ تا ۱۵۰ نفر به عنوان واحد صنعتی متوسط و واحدهای با اشتغال بالای ۱۵۰ نفر به عنوان واحد صنعتی بزرگ شناخته می شوند، افزود: از مجموع واحدهای صنعتی موجود گلستان هزار و ۷۷ واحد با سرمایه گذاری ۳۵ هزارو ۳۴۲ میلیارد ریال و اشتغالزایی ۱۵ هزار و ۲۵۶ نفر در زمره واحدهای صنعتی کوچک، ۸۶ واحد با سرمایه گذاری ۱۳ هزار و ۵۴۱ میلیارد ریال و اشتغالزایی ۶ هزار و ۷۰۱ نفردر زمره واحدهای صنعتی متوسط و ۳۰ واحد با سرمایه گذاری هشت هزار و ۹۸۰ میلیارد ریال و اشتغالزایی ۶ هزارو ۹۲۹ نفر در زمره واحدهای صنعتی بزرگ است.
به گزارش ایرنا، اینچه برون تنها گمرک زمینی و ریلی استان گلستان در بخش داشلی برون از توابع شهرستان گنبدکاووس در مرز ایران و ترکمنستان واقع است.
اینچه برون مرکز گمرکات گلستان بوده و زیرمجموعه آن پایانههای صادراتی در گرگان و گنبدکاووس، گمرک امانات پستی گرگان، گمرک بندرترکمن و گمرک فرودگاه بین المللی گرگان هستند.
در سالهای اخیر با بهرهبرداری از راه آهن بین المللی قزاقستان - ترکمنستان - ایران و گذر آن از اینچه برون، خدمات گمرک ریلی نیز به فعالیت معمول در مجموعه گمرکات استان اضافه شده است.
استان مرزی گلستان در شمال ایران با کشور ترکمنستان و استانهای مازندران، سمنان و خراسان شمالی همسایه است.