استان‌ها- ایرنا- پس از افزون بر ۲ سال تاخت و تاز کووید۱۹ در کشورمان، این روزها آمار قربانیان و بستری شده‌ها سیر کاهشی دارد، اثر چندانی از محدودیت‌های کرونایی نیست، فعالیت حضوری مراکز آموزشی هم از سر گرفته شده و راهبرد زیست با کرونا در عین رعایت تدابیر احتیاطی در پیش گرفته شده است.

دیگر احتمالا همه می‌دانند که خطر کرونا هنوز تمام نشده و زمان پایان آن هم مشخص نیست، لذا باید با اتخاذ تدابیر بهداشتی توصیه شده و واکسیناسیون از تاخت و تاز و پیک بعدی آن جلوگیری کرد. 

براساس آخرین تصمیمات ستاد ملی کرونا و دستور رئیس جمهوری، برای جلوگیری از افت تحصیلی پنهان دانش آموزان، آموزش در مدارس از ۱۴ فروردین حضوری شد و به دنبال این تصمیم همه معلمان و دانش آموزان پس از ۲ سال خانه نشینی و آموزش مجازی در همان تاریخ در مدارس حاضر شدند.

بازگشت به مدرسه زیر سایه خطر کرونا برای برخی از والدین و دانش‌آموزان نگرانی‌هایی را به دنبال داشت، اما بی تردید واکسیناسیون دانش‌آموزان، رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی و حساسیت به رشد اجتماعی و تحصیلی با آموزش حضوری پایان بخش این دلواپسی‌هاست. 

در این میان، واکسن مهمترین و در دسترس ترین راهکار برای کنترل کرونا محسوب می شود و اهمیت تکمیل آن  بسیار زیاد است، به طوری که  به گفته عضو ستاد ملی مقابله با کرونا، تزریق دز سوم واکسن کرونا باید در اولویت قرار گیرد، کرونا هنوز تمام نشده و احتمال اوج‌گیری آن دوباره وجود دارد.

مسعود مردانی یادآور شد که اکنون میزان مراجعه سرپایی و بستری ناشی از بیماری کرونا در مراکز درمانی کاهش یافته و اگر مردم واکسیناسیون، شیوه‌نامه‌های بهداشتی به‌ویژه استفاده از ماسک و حفظ فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند، امید است که دوران همه‌گیری کرونا زودتر به پایان برسد.

در همین حال، معاون وزیر بهداشت  با بیان این که برای ۵۰ میلیون نفر در کشور واکسن کرونا موجود است، گفته است  که دغدغه ما عدم دریافت نوبت سوم واکسن برای افراد واجد شرایط است و تقاضای ما این است که تا قبل از مواجهه با موج بعدی کرونا، افراد نسبت به تزریق نوبت سوم واکسن اقدام کنند.

اخبار دریافتی ایرنا از استان ها نشان می دهد که سیر کاهشی تعداد بستری ها و فوتی ها در بسیاری از مناطق ادامه دارد، هر چند گزارش هایی از بی توجهی به توصیه ها از جمله تکمیل واکسیناسیون و افزایش آمار بستری شدگان در تعدادی از مناطق هم دریافت شده است. 

کارشناسان و مسوولان به اتفاق تاکید دارند که تزریق واکسن کرونا بیش از گذشته جدی گرفته شود.

گلستان/ مردم  استان برای ایمنی واکسیناسیون را کامل کنند 

در گلستان، تاکنون فقط ۳۳ درصد ساکنان استان دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کردند، در حالی که به گفته عضو کمیته علمی و آموزشی تحقیقات ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا،  افزایش ایمنی در برابر ویروس کرونا و کنترل شیوع آن در استان، نیازمند تزریق دُز سوم است و باید بیش از گذشته جدی گرفته شود

غلامرضا روشندل افزود: پس از گذشت چهار تا ۶ ماه ایمنی بدن کسانی که فقط ۲ دُز واکسن کرونا تزریق کرده اند در برابر این ویروس کاهش می یابد و در معرض خطر قرار دارند.

روشندل از مردم خواست ضمن مشارکت در تزریق واکسن کرونا، استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی را همچنان مدنظر قرار دهند.

در حال حاضر ۱۸۹ مبتلا به ویروس کرونا در مراکز درمانی گلستان بستری هستند.

خراسان رضوی/ کاهش بیماران بدحال کرونایی در بخشهای مراقبت ویژه به کمتر از ۱۰۰ نفر 

شمار بیماران کرونایی بدحال بستری شده در بخشهای مراقبت ویژه بیمارستانهای خراسان رضوی طی چهار روز گذشته از ۱۱۸ به ۹۸ نفر کاهش یافت که ۸۰ نفر آنان در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بستری هستند.

این خبر را دکتر محمد پهلوان  رییس کمیته رسانه و اطلاع رسانی قرارگاه مدیریت کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرد و  افزود:هم اینک ۳۴۵ بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان  بستری هستند

پهلواند تاکید کرد:دریافت دز سوم واکسن نقش مهمی در پیشگیری از مرگ و میرهای کرونایی دارد و تا کنون حدود ۳۷ درصد افراد بالای ۱۸ سال در مناطق زیر پوشش این دانشگاه، دز سوم واکسن کرونا، حدود ۹۸ درصد دز اول و حدود ۸۷ درصد این گروه سنی دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند.

لرستان/ ۱۴۷ بیمار بستری در بخش کرونای مراکز درمانی 

۱۴۷ بیمار مبتلا و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی این استان بستری و تحت درمان هستند که از این تعداد،  ۸۹ مبتلای جدید کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان شناسایی شد و شمار مبتلایان به ۲۱۷ هزار و ۲۴۷ نفر رسیده است.

طی شبانه روز گذشته هیچ موردی از مرگ به دلیل ابتلا به کرونا در استان گزارش نشده است و شمار جانباختگان ۲ هزار و ۸۲۰ نفر است.

بر اساس آخرین رنگ بندی کرونایی در لرستان، وضعیت پلدختر و دلفان دوباره نارنجی شد، رومشکان قرمز است و ازنا، الیگودرز، بروجرد، چگنی، خرم‌آباد، دورود، سلسله و کوهدشت در وضعیت زرد قرار دارند

هرمزگان/ میزان پوشش واکسیناسیون کرونا برای کودکان قابل قبول نیست

 سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان با اشاره به استقبال کم خانواده ها برای انجام واکسیناسیون کرونا برای کودکان پنج تا ۱۲ سال، گفت: در حال حاضر میزان پوشش این واکسیناسیون برای کودکان در هرمزگان قابل قبول نیست.

دکتر فاطمه نوروزیان اظهار داشت: تاکنون تنها ۱۳ درصد از کودکان ۵ تا ۱۲ سال هرمزگانی هر دو دُز واکسن کرونا و ۳۳ درصد نیز یک دُز این واکسن را دریافت کردند که این میزان در مقایسه با واکسیناسیون بزرگسالان بسیار پایین است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه سوش غالب کرونا در هرمزگان اومیکرون است و از آنجایی که این ویروس بسیار کودکان را درگیر می کند، واکسیناسیون کودکان در این شرایط که شاهد بازگشایی مدارس و آموزش حضوری دانش آموزان هستیم، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصریح کرد: از والدین تقاضا داریم که نسبت به تزریق واکسن کرونای فرزندان خود اقدام کنند تا بتوان از کودکان در مقابل ویروس کرونا محافظت کرد.

وی تاکید کرد: واکسیناسیون کرونا برای کودکان ۹ تا ۱۲ سال برای ایمنی خود آنها در برابر ویروس کرونا و همچنین انتقال نیافتن بیماری به سایر افراد لازم است و زمانی جامعه به پوشش حداکثری واکسیناسیون کرونا می رسد که حتی کودکان نیز در برابر این بیماری واکسینه شده باشند.

این مقام مسوول ابراز داشت: تاکنون در هرمزگان ۳ میلیون و ۴۳۶ هزار و ۴۸۷ دز واکسن کرونا تزریق شده که از این میزان ۶۳۴ هزار و ۴۱۱ دز مربوط به مرحله سوم است.

در حال حاضر ۷۶۰ نفر در استان مبتلا به کرونا هستند که از این شمار ۶۹ نفر بستری بوده و مابقی در قرنطیه خانگی به سر می برند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان خاطرنشان کرد: از مجموع بستری های کرونا در استان، ۱۱ نفر در بخش مراقبت های ویژه تحت نظر هستند که حال ۴ نفر از آنها وخیم گزارش شده و از ابتدای فروردین ماه تاکنون ۱۲ روز بدون فوتی کرونا در هرمزگان سپری شده و آمار فوتی ها برابر با دو هزار و ۶۰۹ نفر است.

همدان/ آمار روزانه کرونا در استان؛ یک فوتی و ۴۸ بیمار جدید

با مرگ یک بیمار دیگر در ۲۴ ساعت گذشته، آمار متوفیان کرونا در این استان از ابتدای شیوع  ویروس تاکنون به سه هزار ۳۲۶ نفر رسید.

 همچنین با شناسایی ۴۸ بیمار بستری جدید مشکوک و قطعی مبتلا به کرونا، شمار بیماران بستری در بیمارستان های استان همدان به ۲۷۵ نفر رسید.

به گفته سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان تاکنون سه میلیون و ۲۱۹ هزار و ۲۵۲ دُز واکسن کرونا (نوبت اول، دوم و یادآور) برای جامعه هدف در استان همدان تزریق شده است.

 از مجموع ۱۰ شهرستان تابعه استان همدان هم اینک شهرستان های فامنین و نهاوند در وضعیت نارنجی و هشت شهرستان دیگر در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

ایلام/ افزایش بستری های کرونایی در استان

 هشت ایلامی دیگر در ۲۴ ساعت گذشته در مراکز درمانی بستری شدند و مجموع بستری های استان به ۳۰ نفر افزایش یافت.

همچنین  ۲۶ ایلامی دیگر در شبانه روز گذشته به کرونا مبتلا شدند و مجموع مبتلایان استان به ۷۹ هزار و ۲۷۱ نفر رسید. طی ۲۴ ساعت گذشته مورد فوتی کرونا ثبت نشده و مجموع قربانیان استان  هزار و ۲۴۴ نفر است.

 شهرستان های آبدانان، بدره، هلیلان و سیروان در وضعیت نارنجی و شهرستان های ایلام، ایوان، چوار، چرداول، ملکشاهی، مهران، دهلران و دره شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

کرمانشاه/ واکسیناسیون نوبت سوم در سطح مطلوب نیست 

 فرماندار سرپل ذهاب گفت: با توجه به اینکه اخباری مبنی بر پیش رو داشتن موج های بعدی کرونا در دست است و سویه های جدیدی که ممکن است شیوع پیدا کند و با توجه به اینکه کرونا هنوز تمام نشده است، حتما نیاز است که ما در برابر این ویروس و بیماری و این ویروس های تغییر یافته خودمان را ایمن کنیم و با واکسیناسیون در مقابل این بیماری ایمن و سالم بمانیم.

نورالدین فرزادی پور وضعیت تزریق دوز سوم واکسن در سر پل ذهایب را در سطح مطلوب ندانست و  اظهار داشت: واکسیناسیون کودکان پنج تا ۱۲سال شروع شده از این رو از همه همشهریان درخواست می کنیم که فرزندان خود را برای انجام واکسیناسیون به پایگاه ها و مراکز ببرند تا در برابر ویروس کرونا واکسینه شوند.

وی گفت: با توجه به بازگشایی مدارس و ارتباط فرزندانمان با هم، در اسرع وقت ظرف همین هفته و هفته آینده فرزندان خود را برای انجام واکسیناسیون به پایگاه ها و مراکز ببرید.

آمار وزارت بهداشت / ۳۳ قربانی جدید 

 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد:در ۲۴ ساعت گذشته، ۳۳ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۴۰ هزار و ۷۴۴ نفر رسید.

ز روز گذشته (چهارشنبه) تا امروز (پنجشنبه ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۱ ) و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲ هزار و ۱۹۴ بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شد که ۳۵۱ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به هفت میلیون و ۲۰۲ هزار و ۵۵ نفر رسید.

همچنین تاکنون ۶۴ میلیون و ۱۵۷ هزار و ۳۸۸ نفر دُز اول، ۵۷ میلیون و ۲۹۸ هزار و ۳۶۹ نفر دُز دوم و ۲۶ میلیون و ۶۸۶ هزار و ۶۹۷ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۴۸ میلیون و ۱۴۲ هزار و ۴۵۴ دُز رسید.

در حال حاضر ۳۴ شهرستان در وضعیت قرمز، ۶۹ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۹۱ شهرستان در وضعیت زرد و ۵۴ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

گزارش کرونایی زیر را بخوانید 

پایان دلواپسی برای حضور دانش آموزان در مدارس با رعایت پروتکل‌های بهداشتی