تهران- ایرنا- ابراز علاقه مراکز خرید روسیه به افتتاح فروشگاه های برندهای ایرانی، جهش ۸.۵ درصدی نرخ تورم در آمریکا،رایزنی وزرای خارجه ایران و اوکراین، قیمت ۱۰۸ دلاری برای نفت برنت و مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا در چند ساعت گذشته بوده است.

**بحران کی‌یف و کمک‌های بشردوستانه، محور گفت‌گوی امیرعبداللهیان و وزیر خارجه اوکراین

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با دمیتری کولبا همتای اوکراینی خود در مورد بحران کی‌یف، لزوم حفاظت از اماکن دیپلماتیک، ارسال کمک‌های بشردوستانه و موضوعات دوجانبه گفت‌ وگو کرد.

امیرعبداللهیان در این تماس تلفنی ضمن تشریح موضع جمهوری اسلامی ایران مبنی بر  مخالفت با جنگ، به لزوم توجه به راه‌حل سیاسی و گفت وگوی دیپلماتیک اشاره و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران امیدوار است مذاکرات طرفین، به ثبات و صلح منجر شود.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین با اشاره به آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای اعزام تیم پزشکی هلال احمر به اوکراین، تاکید کرد: ضروری است امنیت کامل اماکن دیپلماتیک و سفارت جمهوری اسلامی ایران در کی‌یف تامین شود.

دمیتری کولبا وزیر خارجه اوکراین نیز ضمن تبریک به مناسبت ماه مبارک رمضان و تشکر از مواضع ایران مبنی بر مخالفت با جنگ، تاکید کرد: دولت اوکراین حداکثر تلاش خود را برای حفاظت از اماکن دیپلماتیک به‌عمل خواهد آورد.

irna.ir/xjJ۵yj


**مراکز خرید روسیه علاقه مند به افتتاح فروشگاه های برندهای ایرانی هستند

موسس شورای مراکز خرید روسیه گفت که انتظار می رود همکاری با تولیدکنندگان ایران با راه اندازی حداقل ۳۰ فروشگاه یا گنجاندن برندهای ایرانی در محدوده زنجیره های پوشاک و کفش موجود در بازارهای این کشور آغاز شود.

«اولگ وویتسخوفسکی»، تصریح کرد: شورای مراکز خرید روسیه (RSTC) علاقه مند به افتتاح فروشگاه های برندهای پوشاک ایرانی برای پرکردن جایگاههای خالی بازار پس از خروج شرکت های غربی است و برای تحقق این موضوع  به دلیل نیاز به حل تعدادی از مسائل سازمانی، این امر می تواند ظرف سه سال اتفاق بیفتد.

سرویس مطبوعاتی RSTC در مورد نتایج اخیر دیدار با نمایندگان بازرگانی ایران در سفارت ایران در روسیه  نوشت: "روسیه علاقه مند به افتتاح فروشگاه های آماده تولیدکنندگان ایرانی است، اما در فرآیند آوردن آنها تعدادی از مسائل باید حل شود، بنابراین امسال بعید است. نمایندگان برندهای ایرانی بتوانند جای شرکت های تخلیه شده غربی را پر کنند.

«اولگ وویتسخوفسکی»، موسس و مدیر عامل شورای مراکز خرید روسیه (RSTC) گفت: انتظار می رود همکاری با تولیدکنندگان ایرانی با راه اندازی حداقل ۳۰ فروشگاه خرده فروشی در روسیه یا گنجاندن برندهای ایرانی در طیف زنجیره های لباس و کفش موجود آغاز شود.

وی به منظور حضور و توسعه تولیدکنندگان ایرانی در بازارهای روسیه خواستار سرمایه گذاری بیشتر  تجاز و تولیدکنندگان کشورمان و افزود: برای تعیین قیمت کالاها، حل مسئله تدارکات مهم است  و به نظر می رسد بهترین گزینه مسیرهای "آهسته" است که زمان بیشتری را صرف می کند، اما هزینه کمتری دارد.

سرویس مطبوعاتی شورای مراکز خرید روسیه خاطرنشان کرد: «تا زمانی که مسائل لجستیک و گواهینامه کالاها به طور واضح حل نشده باشد، هیچ اطمینانی وجود ندارد که تولیدکنندگان بتوانند کالاهای خود را در محدوده قیمتی آشنا برای خریداران روسی قرار دهند.

irna.ir/xjJ۵BN

**ایران: تروریسم و تهاجم خارجی تهدیدات اصلی برای امنیت زنان خاورمیانه هستند

زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد اظهار داشت: اشغال، تهاجم خارجی و تروریسم، تهدیدهای اصلی برای امنیت زنان در خاورمیانه (غرب آسیا) هستند.

زهرا ارشادی، سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل روز چهارشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت با موضوع زنان، صلح و امنیت، با اشاره به وضعیت زنان در خاورمیانه از جمله در فلسطین اظهار داشت خشونت جنسی جنایتی فجیع است که اغلب به عنوان تاکتیک جنگی و تروریسم مورد استفاده قرار می گیرد.

وی گفت: تهدیدهای اصلی برای امنیت زنان در منطقه خاورمیانه شامل اشغال، تهاجم خارجی و تروریسم است، تهدیدهایی که هیچ احترامی برای حقوق و زندگی زنان قائل نیستند. وضعیت دختران و زنان فلسطینی نمونه بارز این موضوع است.

معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: در درگیری های مسلحانه، خشونت جنسی به طور نامتناسبی بر زنان و دختران و همچنین افرادی که در موقعیت های آسیب پذیر هستند، تأثیر می گذارد و زنان و دختران قربانیان اصلی هستند. ارشادی افزود: درگیری مسلحانه همچنین خطر قاچاق افراد را افزایش می دهد، که به طور غیرمنصفانه زنان و کودکانی را که از جنگ فرار می کنند و یا در حالی که به اجبار جابه جا می شوند، هدف قرار می دهد.

 دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: در درگیری‌های مسلحانه، قوانین بشردوستانه بین‌المللی همه اشکال سوء استفاده جنسی علیه زنان را ممنوع می‌کند و حمایت‌هایی را برای غیرنظامیان از جمله زنان و دختران ایجاد می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: در این راستا، کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو و دو پروتکل الحاقی آن به‌طور صریح و ضمنی اشکال مختلف خشونت جنسی را به‌عنوان نقض جدی حقوق بشردوستانه در منازعات بین‌المللی و داخلی محکوم می‌کنند.

ارشادی تاکید کرد که پیشگیری و مبارزه با این عمل غیرانسانی نیازمند تلاش جمعی است. با این حال، تا زمانی که علل اصلی آن، یعنی شرایط مربوط به وقوع یک درگیری مسلحانه، بررسی نشود، تلاش ها موفقیت آمیز نخواهد بود.

 معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل تصریح کرد پایان دادن به همه درگیری های مسلحانه موثرترین راه برای جلوگیری از چنین جنایاتی است. متأسفانه، تا زمانی که تروریسم، افراط گرایی خشونت آمیز، اشغال و مداخله خارجی ادامه داشته باشد، چنین راه حلی به سرانجام نخواهد رسید.

irna.ir/xjJ۵yK


**آمریکا به نقض کنندگان تحریم روسیه هشدار داد

معاون وزیر امورخارجه آمریکا بامداد پنجشنبه گفت؛ کشورهایی که تحریم‌ها علیه روسیه را اجرا نمی‌کنند، به خاطر مواضع شان تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.

ویکتوریا نولاند معاون سیاسی وزیر امورخارجه آمریکا در گفت وگوی اختصاصی با الجزیره قطر، بدون اشاره به کشوری خاص گفت که روسیه به صورت گسترده بر صادرات نفت تکیه دارد و واشنگتن باید به دنبال یافتن جایگزین انرژی مسکو باشد.

وی افزود: البته تاکید داریم که منابع دیگری به جای نفت و گاز روسیه در بازار وجود دارد.

چندی پیش کشورهای اروپایی از جمله آلمان به دنبال جایگزین کردن گاز قطر به جای روسیه بودند.

این مقام وزارت خارجه آمریکا همچنین تایید کرد که کشورش تصمیم گرفته است ۸۰۰ میلیون دلار دیگر به اوکراین کمک کند.

نولاند بار دیگر با متهم کردن روسیه و رییس جمهوری آن، ادعا کرد: باید از مجازات پوتین و ارتش روسیه پس از پایان جنگ اطمینان یابیم.

این دیپلمات آمریکایی بدون اشاره به نقش کشورش در بروز این رویارویی گفت که جنگ اوکراین موجب شد تمامی کشورها از تورم و افزایش بهای سوخت و مواد غذایی رنج می برند.

نولاند همچنین ادعا کرد: امیدواریم که منطق به روسیه بازگردد تا این جنگ را پایان داده و آتش‌بس برقرار شود.

وی بدون دادن اطلاعات، تنها مدعی شد که عملیات روسیه در اوکراین شکست خورده و مسکو در حال خروج نیروهایش به سوی شرق است.

irna.ir/xjJ۵yP

**روسیه ۳۹۸ نماینده کنگره آمریکا را تحریم کرد

روسیه اعلام کرد که تحریم هایی را علیه ۳۹۸ عضو کنگره آمریکا در انتقام از اقدامات تنبیهی واشنگتن در مورد اوکراین وضع کرده است و تحریم های بیشتری نیز به دنبال خواهد داشت.

وزارت امور خارجه در مسکو با اعلام آن که تحریم ها شامل ممنوعیت ورود نیز هستند در بیانیه ای خاطر نشان کرد: با در نظر گرفتن تحریم هایی که ایالات متحده به طور مداوم اعمال می کند، اعلامیه های بیشتر در مورد اقدامات متقابل روسیه در آینده نزدیک برنامه ریزی شده است.

وزارت امور خارجه روسیه همچنین در بیانیه‌ای جداگانه اعلام کرد که تحریم‌هایی را علیه ۸۷ عضو سنای کانادا وضع کرده است و به دلیل سیاست‌های کوته‌اندیشانه اتاوا، اقدامات بیشتری به زودی اعلام خواهد شد.

پس از این‌که ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در ۲۴ فوریه (۵ اسفند) نیروهای خود را به اوکراین فرستاد، غرب تحریم‌های ضعیف‌کننده‌ای از جمله حذف چندین بانک از سیستم پیام‌رسانی سوئیفت، تحریم زغال سنگ و محدودیت های جدید در سرمایه گذاری را علیه مسکو اعمال کرد.

irna.ir/xjJ۵yS

**پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو ؛ حاشیه امن در سایه نگرانی از واکنش روسیه

شبکه یک تلویزیون آلمان پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو را بررسی کرده و نوشته است، از جنگ سرد تا الحاق کریمه در سال ۲۰۱۴ هیچ چیز تاکنون فنلاند و سوئد را متقاعد نکرده بود که به پیمان آتلانتیک شمالی ناتو بپیوندند و از استقلال نظامی خود دست بکشند.

سانا مارین نخست وزیر فنلاند با بیان این که موضوع پیوستن کشورش در پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو ) در هفته‌های آینده در پارلمان این کشور به رای و بحث گذاشته می شود، در عین حال در کنفرانس مطبوعاتی با همتای سوئدی گفت: دیدگاه‌های مختلفی در مورد درخواست عضویت وجود دارد و هلسینکی  باید وضعیت را دقیق تحلیل و بررسی کند.

وی به جنگ روسیه و اوکراین اشاره کرد و افزود: ما مرز طولانی با روسیه داریم و وقتی وضعیت فعلی را می‌بینیم به این فکر می‌کنیم که نمی‌خواهیم این اتفاق برای فنلاند رخ دهد.

دویچه وله به نقل از شبکه یک تلویزیون آلمان در این گزارش می گوید که تا پیش از جنگ در اوکراین فنلاند نمی‌خواست همسایه‌اش روسیه را عصبانی کند و همیشه در نقش پل ارتباطی میان شرق و غرب در صحنه سیاست جهانی حضور داشت.

این نقش را فنلاند در نشست ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا در هلسینکی در سال ۲۰۱۸ بر عهده داشت. اما در سال‌های اخیر سوئد و فنلاند به ناتو نزدیک‌تر شدند. اواخر مارس ۲۰۲۲ این دو کشور در رزمایش بزرگ ناتو در نروژ شرکت کردند.

در فنلاند نگرانی فزاینده‌ای وجود دارد که این کشور به دلیل داشتن ۱۳۰۰  کیلومتر مرز با روسیه بسیار آسیب‌پذیر است. هر دو کشور اکنون به این نتیجه رسیده اند که بدون عضویت در ناتو نمی‌توان در شرایط اضطراری روی حمایت کامل نظامی سایر کشورهای غربی حساب کرد.

irna.ir/xjJ۵yW

**نیروی دریایی روسیه وارد آمدن آسیب جدی به رزمناو مسکوا را تأیید کرد

در پی ادعای اوکراین مبنی بر شلیک و اصابت موشک به یک رزمناو روسی، رسانه های دولتی روسیه تایید کردند که کشتی پرچمدار نیروی دریایی روسیه موسوم به "مسکوا" در دریای سیاه آسیب زیادی دیده است و خدمه، کشتی را رها کرده‌اند.

وزارت دفاع روسیه وقوع حادثه ناگوار در کشتی RTS Moskva از مجموعه ناوگان دریای سیاه این کشور را تایید کرد.

وزارت دفاع روسیه به تاس گفت: خدمه کشتی مسکوا (پرچمدار ناوگان دریای سیاه) بشدت آسیب دیده و کشتی را رها کرده اند.

بنا به این گزارش، آتش سوزی که در کشتی رخ داد، باعث انفجار مهمات شده است. رسانه های دولتی روسیه در مورد علت آتش سوزی توضیح بیشتری ندادند.

مقامات اوکراینی مدعی شدند که موشک های هدایت شونده ضد کشتی مستقر در ساحل، به مسکوا که از مقر ناوگان دریای سیاه در سواستوپل کریمه عملیات می کرد، اصابت کرده است.

ماکسیم مارچنکو فرماندار اودسا روز سه شنبه در پیامی تلگرامی گفت: تایید شده است که رزمناو موشکی مسکوا امروز دقیقاً به همان جایی که نیروهای مرزبانی ما به جزیره مار فرستاده شده بودند، رفته بوده. موشک‌های نپتون اوکراین آسیب بسیار جدی به کشتی روسی وارد کرده اند.

موشک های نپتون که برای نخستین بار در سال ۲۰۲۱ به میدان رفتند، بر اساس الگوی موشک ضد کشتی کایاک AS-۲۰ شوروی که مشابه موشک هارپون ساخت آمریکاست، ساخته شده اند.

بنا به گزارش تاس، ناو مسکوا در سال ۱۹۸۲ به نیروی دریایی شوروی اضافه شد و یکی از سه رزمناو موشک هدایت شونده کلاس اسلاوا است. دو اسلاوای دیگر مارشال اوستینوف و واریاگ هستند که در مدیترانه فعالیت می کنند.

irna.ir/xjJ۵zh

**واژگونی قایق در نیجریه ۲۹ کشته بر جای گذاشت

واژگونی یک قایق روز چهارشنبه در ایالت سوکوتوی نیجریه جان ۲۹ نفر را گرفته است.

ساکنان نیجریه و فرماندار ایالت سوکوتوی این کشور خبر داد روز چهارشنبه بر اثر واژگونی یک قایق در ایالت در شمال غرب نیجریه دست کم ۲۹ نفر جان خود را از دست دادند.

این قایق حامل ۳۵ نفر که اکثر آنها زن بودند، نزدیک سدی در منطقه دولتی محلی شاگری غرق شد.

irna.ir/xjJ۵zb

**طالبان گزارش نیویورک تایمز در مورد کشتار نظامیان افغانستان را رد کرد

دولت موقت طالبان چهارشنبه گزارش روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز در مورد کشته و ناپدید شدن کارمندان و نظامیان حکومت پیشین در افغانستان را رد کرده است.

"انعام الله سمنگانی" معاون سخنگوی طالبان اعلام کرد که اینگونه گزارش‌ها بی‌ اساس ، به دور از واقعیت و مغرضانه است.

وی در ادامه افزود: گزارش نیویورک تایمز با هدف ایجاد بدبینی و نفرت بین دولت و مردم افغانستان است. 

روزنامه‌ نیویورک تایمز در گزارش اخیر خود که مدعی شده مدت هفت ماه زمان برای تهیه آن صرف شده است، اعلام کرد که طالبان خلاف وعده عفو عمومی، دست به کشتار گسترده انتقام‌جویانه علیه کارمندان دولت سابق و اعضای نیروهای امنیتی پیشین  افغانستان زده‌ است. 

نیویورک تایمز در این گزارش آورده است که طالبان حدود ۵۰۰ نفر از کارمندان دولت و اعضای نیروهای امنیتی پیشین را در شش ماه حکومت‌داری خود کشته‌ و یا مورد ربایش قرار داده است.

irna.ir/xjJ۵z۲

**استقبال حقوق بشر یمن از آتش‌بس در این کشور

وزارت حقوق بشر در دولت نجات ملی یمن چهارشنبه شب از هرگونه عملیات اتش بس در این کشور حمایت کرد.

این نهاد یمنی اعلام کرد که از هرگونه آتش بس که مانع از خونریزی و توقف تجاوزگری و جنایت‌های ان شود، استقبال خواهد کرد.

این وزارت خانه یمنی اعلام کرد که این نهاد  همچنین حامی آتش‌بس است که یک صلح واقعی را ترسیم کند.

هانس گراندبرگ نماینده ویژه سازمان ملل در امور یمن چندی پیش در بیانیه‌ای اعلام کرد، طرفهای درگیر به پیشنهاد سازمان ملل برای یک آتش بس دو ماهه در یمن که از فردا دوم آوریل در ساعت ۱۹ اجرایی می شود، پاسخ مثبت دادند.
در این بیانیه آمده است: طرفین پذیرفتند که تمامی عملیات نظامی  هوایی، زمینی و دریایی در داخل یمن و فرامرزی را متوقف کنند.  

آنها همچنین برای ورود کشتی های سوخت به بنادر حدیده و انجام پروازهای تجاری در داخل و خارج از فرودگاه صنعا به مقصدهای از پیش تعیین شده در منطقه موافقت کردند.

وی تاکید کرد: من از طرفین می خواهم به طور کامل به آتش بس و اصول آن پایبند باشند، به آن احترام بگذارند و تمام اقدامات لازم را برای اجرای فوری آن انجام دهند.

اعضای انصارالله اعلام کردند که پس از حمله به عمق خاک عربستان این آتش‌بس پیشنهاد شده است.

آنها گفتند که هرچند نمی توان به وفای به عهد کشورهای متجاوز و ندای وجدان آنها اعتماد کرد، اما این بار آتش بس در سایه حملات اخیر ارتش و کمیته‌های مردمی به عربستان متفاوت است.

irna.ir/xjJ۵yn

**امنیت غذایی جهان در خطر است/ هشدار ۴ نهاد وابسته به سازمان ملل

بانک جهانی، سازمان تجارت جهانی، صندوق بین‌المللی پول و برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد هشدار دادند که امنیت غذایی جهان در خطر است و کشورها باید برای تامین خوراک مردم تدابیر ویژه‌ای اتخاذ کنند.

این سازمان‌ها با انتشار بیانیه ای از همه کشورها خواستند که از ممنوع کردن صادرات مواد غذایی و کود شیمیایی خودداری کنند و اقدام‌ها و تدبیرهای فوری و هماهنگ در زمینه امنیت غذایی انجام دهند.  

به گزارش خبرگزاری رویترز، در این بیانیه که چهارشنبه ۱۳ آوریل (۲۴ فروردین) منتشر شد، تاکید کردند که جنگ در اوکراین به فشارهای فزاینده ناشی از بحران همه‌گیری کرونا، تغییرات آب و هوایی و تنش‌های روزافزون منطقه‌ای می‌افزاید و تهدیدی برای میلیون‌ها نفر در سراسر جهان به شمار می‌رود.

پس از جنگ در اوکراین که ۲۴ فوریه گذشته (پنجم اسفند) آغاز شد، تولید و صادرات برخی مواد غذایی دچار اختلال شد. این دو کشور سهم قابل توجهی در تولید گندم، غلات و دانه‌های روغنی در جهان دارند.

در هفته‌های اخیر قیمت برخی مواد غذایی در بازارهای جهانی بشدت افزایش یافته و برخی کشورها با رکود یا توقف واردات این کالاها روبرو شده‌اند.

irna.ir/xjJ۵zg

**فراخوان حماس برای بسیج فلسطینیان در مقابله با یورش صهیونیست‌ها

معاون رییس دفتر سیاسی جنبش حماس بامداد چهارشنبه به دنبال شهادت ۴ جوان فلسطینی، خواستار بسیج مردم فلسطین در برابر تعدی صهیونیست‌ها شد.

صالح العاروری همچنین از فلسطینیان خواست که با حملات نیروهای صهیونیست که به صورت پیوسته در شهرها و شهرک های مختلف در امتداد سرزمین های اشغالی ادامه دارد، مقابله کنند.

وی از ساکنان کل  فلسطین بویژه رام الله و البیره خواست به یاری برادران خود در شهرک سلواد و تمام مناطق مورد درگیری با صهیونیست‌ها بشتابند.

العاروری همچنین از جوانان فلسطینی خواست، به صورت متحد به مقابله با تجاوزگری و محاصره غزه با تمام امکانات موجود بپردازند.

irna.ir/xjJ۵yN


**انتقاد دبیر کل سازمان ملل از گروه ۲۰ و هشدار نسبت به فقر

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل با هشدار نسبت به فقر در جهان از گروه ۲۰ (G۲۰) دراین زمینه انتقاد کرد.

آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد  دقایقی پیش دراین زمینه در حسابت توئیتر خود نوشت: ما نمی‌توانیم کنار بایستیم و شاهد آن باشیم که کشورهای در حال توسعه ناگزیر باشند بین سرمایه‌گذاری برروی مردم خود و پرداخت بدهی‌هایشان، یکی را انتخاب کنند.

دبیرکل سازمان ملل متحد درادامه توئیت خود نوشت: (گروه) G۲۰ و موسسات مالی بین المللی باید نقدینگی و فضای مالی را افزایش دهند تا به آنها این امکان را فراهم سازد  در فقیرترین و آسیب پذیرترین اقشار، سرمایه گذاری کنند.


irna.ir/xjJ۵C۷

**جهش ۸.۵ درصدی نرخ تورم در آمریکا

مطابق اعلام وزارت کار ایالات متحده آمریکا، نرخ تورم بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در دوازده ماهه منتهی به مارس گذشته به ۸.۵ درصد رسید که بالاترین سطح در چهل سال گذشته به شمار می‌رود.

مصرف کنندگان آمریکایی فشار تورم را در امور و خریدهای روزمره خود کاملا احساس می‌کنند چنان که هر لیتر بنزین در یک سال گذشته ۴۸ درصد، نرخ بلیط هواپیما به طور متوسط ۲۴ درصد، قیمت هر دست کت و شلوار مردانه نزدیک به ۱۵ درصد و هر کیلوگرم بیکن ۱۸ درصد افزایش یافته است.

این در شرایطی است که بانک مرکزی آمریکا (فدرال رزرو) در دسامبر ۲۰۲۰ پیش بینی کرده بود که نرخ تورم مصرف کننده پایین‌تر از هدف سالانه ۲ درصد باقی بماند و در پایان سال ۲۰۲۱ حدود ۱.۸ درصد باشد. حتی با آغاز روند صعودی نرخ تورم نیز جروم پاول، رئیس فدرال رزرو بارها تاکید کرد که افزایش تورم موقتی است و با رفع کمبود موقت منابع، نیروی کار و تاخیر در حمل و نقل کالاها که از تبعات دوره رکود ناشی از همه‌گیری کروناست، نرخ تورم به سرعت به سطح ۲ درصدِ هدف‌گذاری شده باز خواهد گشت.

اما بانک مرکزی آمریکا از ماه گذشته ناچار به تغییر مسیر شد و نرخ بهره را که در سطح صفرحفظ کرده بود، یک چهارم واحد افزایش داد تا قدری از سرعت تورم بکاهد ولی در عین حال، روند رو به رشد اقتصاد نیز متوقف نشود.

البته همزمان نرخ بیکاری در ایالات متحده به ۳.۶ درصد رسیده که پایین‌ترین حد از ابتدای سال ۲۰۲۰ و پیش از آغاز دوره رکود حاصل از شیوع بیماری کووید-۱۹ محسوب می‌شود. اما بسیاری از اقتصاددانان پیش‌بینی می‌کنند که نرخ تورم در سال ۲۰۲۲ همچنان بالا بماند و فدرال رزرو را ناگزیر کند تا حتی در نیمه نخست سال ۲۰۲۳ نیز به سیاست افزایش نرخ بهره ادامه دهد؛ برآوردی که در صورت تحقق می‌تواند خطر وقوع رکود اقتصادی را افزایش دهد.

irna.ir/xjJ۵C۵

**خشم و اعتراض به مرگ یک جوان سیاهپوست در میشیگان

خشونت پلیس آمریکا و جان باختن یک سیاهپوست دیگر در جریان تعقیب و گریز، تنش اجتماعی تازه‌ای آفریده است. جوان ۲۶ ساله در حومه میشیگان در زمان بازرسی ترافیک و اقدام به فرار، به ضرب گلوله افسر پلیس کشته شد.

تیراندازی پلیس به پاتریک لیویا، سیاهپوست ۲۶ ساله آمریکایی و مرگ این جوان، موجی از خشم و اعتراض به راه انداخته است. لیویا که از سوی ماموران در پست کنرل ترافیک متوقف شده بود، در زمان بازرسی فرار کرد اما پلیس او را گرفت و از پست به سرش شلیک کرد.

چهار ویدئو از دوربین‌های نظارتی منتشر شده‌ که روند ماجرا در هفته گذشته را به خوبی نشان می‌دهند: افسر پلیس سفیدپوست ماشین پاتریک لیویا را به خاطر پلاک مخدوش آن متوقف می‌کند و گواهینامه می‌خواهد. پس از مکالمه‌ای کوتاه، لیویا می‌کوشد از محل بگریزد.

افسر مربوطه به دنبال او می‌دود و لیویا را در محوطه‌ جانبی به زمین می‌اندازد. سپس هر دو با یکدیگر گلاویز می‌شوند. پلیس او را با صورت به زمین می‌دوزد و از پشت سر به او شلیک می‌کند. کل ماوقع ۹۰ ثانیه طول می‌کشد. ادعا شده که درگیری بر سر شوکر افسر شروع شده است.

irna.ir/xjJ۵P۸

**مدودف: اگر فنلاند و سوئد به ناتو بپیوندند، تسلیحات هسته‌ای در مرز مستقر می‌کنیم

معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی روسیه با اشاره به طرح فنلاند و سوئد جهت پیوستن به ناتو، تاکید کرد: اگر این ۲ کشور به ناتو بپیوندند، روسیه تسلیحات نظامی خود از جمله هسته‌ای را در دریای بالتیک و نزدیک به مرزهای اسکاندیناوی تقویت می‌کند.

دیمیتری مدودف روز پنج‌شنبه اعلام کرد: در صورت عضویت [فنلاند و سوئد] مرزهای ناتو با روسیه بیش از ۲ برابر می‌شود و از این رو باید از مرزها دفاع کرد.

وی همچنین با اشاره به استقرار سامانه‌های پیاده نظام و ضدهوایی در شمال غرب روسیه و شناورهای نیروهای روس در خلیج فنلاند، افزود: در این صورت بحث بالتیک غیرهسته‌ای مطرح نیست.

مدودف با اشاره به جمعیت فنلاند و سوئد معتقد است که هیچ عاقلی نمی‌تواند آرزوی افزایش تنش در مرزهای خود و استقرار موشک‌های اسکندر، موشک‌های مافوق صوت و کشتی‌های مجهز به سلاح هسته‌ای را در نزدیکی خانه خود داشته باشد.

سانا مارین نخست وزیر فنلاند روز گذشته با بیان این که موضوع پیوستن کشورش در پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) در هفته‌های آینده در پارلمان این کشور به رای گذاشته می‌شود، در کنفرانس مطبوعاتی با همتای سوئدی خود گفت: دیدگاه‌های مختلفی در مورد درخواست عضویت وجود دارد و دولت باید وضعیت را دقیق تحلیل و بررسی کند.

irna.ir/xjJ۵P۹

**انگلیس مهاجران غیرقانونی را به آفریقا منتقل می‌کند

دولت انگلیس برای مقابله با روند فزاینده مهاجرت غیرقانونی به این کشور از مسیر پر خطر گذرگاه کانال مانش، درصدد انتقال افراد به کشور آفریقایی رواندا است تا در این مدت به اصطلاح به پرونده مهاجرتی آن‌ها رسیدگی کند.

بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس این اقدام را که ابعاد حقوقی آن چندان روشن نیست، در راستای مقابله با قاچاقچیان شرور دانسته که دریا را به گورستان مهاجران تبدیل کرده‌اند. او قرار است امروز جزئیات این طرح را ارائه کند. پریتی پتل وزیر کشور انگلیس هم به رواندا سفر کرده تا قرارداد این توافق را امضاء کند.

این درحالیست که موسسات خیریه هشدار داده اند که "تصمیم ظالمانه و ناپسند" دولت برای انتقال پناهجویان به مکانی بالغ بر ۹ هزار کیلومتر دورتر، نه تنها در رسیدگی به معضل مهاجرت ناکام خواهد بود، بلکه "به هرج و مرج بیشتر انسانی منجر خواهد شد" و حدود ۱.۴ میلیارد پوند هزینه در بر خواهد داشت.

دولت انگلیس ادعا می‌کند که اگر در زمینه مهاجرت غیرقانونی از طریق کانال مانش تدبیری اندیشیده نشود، آمار مهاجرت از این مسیر روزانه به یک هزار نفر می‌رسد. بر اساس گزارش‌های منتشر شده سال گذشته، ۲۸ هزار و ۵۲۶ نفر از کانال مانش با قایق‌های کوچک عبور کرده‌اند. این رقم در سال ۲۰۲۰، ۸ هزار و ۴۰۴ نفر بود.

یک سخنگوی دولت امروز ادعا کرد که این طرح محدود به مردانی است که به دلایل اقتصادی به انگلیس مهاجرت می‌کنند. نخست وزیر انگلیس  هم گفت: می‌پذیرم که مهاجران در جستجوی زندگی بهتری هستند، اما این رویاها مورد سوء استفاده قرار گرفته است. قاچاقچیان شرور از افراد آسیب پذیر سوء استفاده می کنند و کانال مانش را به قبرستانی پرآب تبدیل کرده‌اند. وی افزود که در جریان مهاجرت از کانال مانش، مردان، زنان و کودکان در قایق های غیرقابل تردد غرق و در کامیون های یخچال دار خفه می شوند.

irna.ir/xjJ۵KB

**هشدار برای شدت یافتن کرونا/ شمار مبتلایان در جهان از مرز نیم میلیارد نفر عبور کرد

شبکه خبری سی ان ان گزارش داد: بنابر آمار دانشگاه جان هاپکینز شمار مبتلایان به ویروس کرونا درسراسر جهان از مرز نیم میلیارد نفر عبور کرد این درحالی است که کارشناسان نسبت به شدت یافتن انتشار این  ویروس هشدار می دهند.

سی ان ان در ادامه افزود: هم اکنون شمار مبتلایان به ویروس کرونا از بدو شیوع آن در جهان از ۵۰۰ میلیون فرد مبتلا عبور کرد.

این رسانه تصویری آمریکایی گزارش کرد: پیش از این؛  بیش از یکسال طول کشید تا آمار مبتلایان به ویروس کرونا درجهان به ۱۰۰ میلیون برسد و پس از آن نزدیک به ۲۰۰ روز طول کشید تا شمار مبتلایان به کووید-۱۹ به ۲۰۰ میلیون نفر برسد.

سی ان ان ادامه داد: اکنون فاصله زمانی کوتاه تر و شمار مبتلایان به ویروس کرونا بطرز چشم گیری افزایش نشان می دهد، در بازه زمانی ۳۳روزه به ۴۰۰ میلیون و در بازه زمانی ۶۲روزه به ۵۰۰ میلیون مبتلا رسیده است، اما   باور عمومی  بر این است که شمار مبتلایان به کرونا  بیش  ازاین ارقام و آمار است.

irna.ir/xjJ۵M۶

**ادعای رویترز به نقل از آژانس اتمی: نصب دوربین‌های نظارتی در نطنز تکمیل شد

خبرگزاری رویترز روز پنجشنبه در گزارشی به نقل از آژانس بین المللی انرژی اتمی ادعا کرد که نصب دوربین‌های نظارتی در تاسیسات نطنز تکمیل شده است.

 آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش محرمانه‌ای برای کشورهای عضو شورای حکام که به رویت خبرگزاری رویترز رسیده نوشته است ایران در حال راه اندازی یک کارگاه جدید در نطنز است که قطعات سانتریفیوژهای غنی‌سازی اورانیوم را با ماشین‌هایی که اخیراً از تاسیسات کرج به آنجا منتقل شده است، خواهد ساخت.

در ادامه این گزارش ادعایی آمده است که این سازمان در ۱۲ آوریل ۲۰۲۲، نصب دوربین های نظارتی را در این مکان تکمیل و سپس مهر و موم ها را از ماشین ها برداشته است.

بر اساس گزارش یادشده ایران در ۱۳ آوریل ۲۰۲۲، به آژانس اطلاع داد که ماشین‌ها در همان روز در کارگاه جدید شروع به کار خواهند کرد.

irna.ir/xjJ۵MM

**پرونده تخلفات جانسون سنگین‌تر شد

پرونده تخلفات نخست وزیر انگلیس با انتشار گزارش‌ها درباره احتمال نقض بیشتر محدودیت‌های کرونایی سنگین‌تر شد و او را یک قدم به سقوط نزدیک تر کرد.

منابع خبری انگلیس به نقل از مقامات ارشد این کشور گزارش دادند که «بوریس جانسون» ممکن است سه جریمه دیگر در رابطه با نقض محدودیت‌های کرونایی دریافت کند. جانسون به دلیل برگزاری مهمانی در ساختمان نخست وزیری در اوج محدودیت‌های کرونایی که از ان به عنوان «پارتی‌گیت» یاد می‌شود یک فقره جریمه دریافت کرده که مبلغ آن را پرداخت کرده است.

او نخستین رهبر انگلیس است که به دلیل نقض قانون جریمه می‌شود و به همین خاطر احزاب مخالف دولت خواهان کناره‌گیری او از قدرت هستند. آن ها او را شایسته رهبری کشور نداسته و خواستار برگزاری جلسه رای عدم اعتماد هستند.

پارلمان انگلیس این روزها به مناسبت عید پاک تعطیل است و هفته آینده بازگشایی می‌شود. یک منبع دفتر نخست وزیری که خواست نامش فاش نشود اوضاع کنونی را " آرامش قبل از طوفان احتمالی" دانست.

لرد «دیوید ولفسون» وزیر دادگستری انگلیس دیروز در نامه ای به نخست وزیر این کشور از " شکسته شدن مکرر قوانین" توسط او انتقاد و در رسانه های اجتماعی اعلام استعفا کرد. او گفت که با توجه به "تعهدات وزارتی و حرفه‌ای" خود در این زمینه، "گزینه ای" جز استعفا ندارد.

در همین حال گزارش‌ها از بروز شکاف و بی اعتمادی عمیق در داخل حزب حاکم محافظه‌کار نسبت به دولت حکایت دارد. توبیاس الوود معاون پیشین وزیر امور خارجه انگلیس گفت که بوریس جانسون پس از اینکه گزارش‌ها درباره تخلفات او به نتیجه رسید مدیون است که جلسه رای عدم اعتماد برگزار کند.

irna.ir/xjJ۵NK

**رسانه صهیونیستی : اسراییل نفسهای آخر را می کشد، چاره ای جز پایان اشغالگری نداریم

نشریه صهیونیستی هاآرتص با اذعان به اینکه "اسراییل نفسهای آخر را می کشد" نوشت: به نظر می رسد ما با به عنوان سخت ترین ملت در طول تاریخ روبرو هستیم و چاره ای جز اعتراف به حقوق آنان و پایان اشغالگری نداریم.

این رسانه در مقاله ای به قلم " آری شبیت " نویسنده مشهور صهیونیستی نوشت: به نظر می رسد به نقطه بی بازگشت رسیده ایم، اسراییل نمی تواند به اشغالگری پایان داده و شهرک سازی را متوقف کند تا درمسیر تحقق صلح پایدار گام بردارد، از طرفی ظاهرا امکان اصلاح تشکیلات صهیونیزم و نجات دموکراسی و جداسازی مردم دراین دولت حاکم وجود ندارد.

با چنین وضعیتی، زندگی دراین سرزمین (تحت حاکمیت این رژیم) و قلم زدن  دراین رسانه و خواندن مطالب آن هم  لذتی ندارد، باید به پیشنهاد دوس ال پیش "روگل الور " برای ترک کشور و رفتن به سرزمینی دیگر گردن نهاد. اگر اسراییلی و یهودی بودن مفهوم اساسی در تعیین هویت افراد ندارد و هر شهروند ما یک پاسپورت خارجی در اختیار دارد، پس دیگر کار تمام است! باید با دوستان خداحافظی کرده و رهسپار فرانسیسکو، برلن یا پاریس شویم! و ازآنجا بآرامی نظاره گر آخرین نفسهای "کشور اسراییل" شویم، سه قدم  به عقب برداریم و غرق شدن "تنها کشور یهودی دموکراتیک"! را تماشا کنیم.

 شاید هم هنوز به نقطه بی بازگشت نرسیده ایم، شاید هنوز فرصت داریم به اشغالگری پایان داده و شهرک سازی را متوقف نموده و دموکراسی را نجات داده و این سرزمین را بین دو کشور (اسراییلی و فلسطینی) تقسیم کنیم.


irna.ir/xjJ۵Kk

**ثبت دست کم ۳۰۶ کشته در بدترین سیل تاریخ آفریقای جنوبی

نشریه صهیونیستی هاآرتص با اذعان به اینکه "اسراییل نفسهای آخر را می کشد" نوشت: به نظر می رسد ما با به عنوان سخت ترین ملت در طول تاریخ روبرو هستیم و چاره ای جز اعتراف به حقوق آنان و پایان اشغالگری نداریم.

این رسانه در مقاله ای به قلم " آری شبیت " نویسنده مشهور صهیونیستی نوشت: به نظر می رسد به نقطه بی بازگشت رسیده ایم، اسراییل نمی تواند به اشغالگری پایان داده و شهرک سازی را متوقف کند تا درمسیر تحقق صلح پایدار گام بردارد، از طرفی ظاهرا امکان اصلاح تشکیلات صهیونیزم و نجات دموکراسی و جداسازی مردم دراین دولت حاکم وجود ندارد.

با چنین وضعیتی، زندگی دراین سرزمین (تحت حاکمیت این رژیم) و قلم زدن  دراین رسانه و خواندن مطالب آن هم  لذتی ندارد، باید به پیشنهاد دوس ال پیش "روگل الور " برای ترک کشور و رفتن به سرزمینی دیگر گردن نهاد. اگر اسراییلی و یهودی بودن مفهوم اساسی در تعیین هویت افراد ندارد و هر شهروند ما یک پاسپورت خارجی در اختیار دارد، پس دیگر کار تمام است! باید با دوستان خداحافظی کرده و رهسپار فرانسیسکو، برلن یا پاریس شویم! و ازآنجا بآرامی نظاره گر آخرین نفسهای "کشور اسراییل" شویم، سه قدم  به عقب برداریم و غرق شدن "تنها کشور یهودی دموکراتیک"! را تماشا کنیم.

 شاید هم هنوز به نقطه بی بازگشت نرسیده ایم، شاید هنوز فرصت داریم به اشغالگری پایان داده و شهرک سازی را متوقف نموده و دموکراسی را نجات داده و این سرزمین را بین دو کشور (اسراییلی و فلسطینی) تقسیم کنیم.

وی نوشت: باید انگشت در چشم نتانیاهو و لیبرمن کرده و آنها را از هذیان صهیونیستی خود بیدار کنیم و آنها را متوجه کنیم که این ترامپ و کوشنر و باید  باراک اوباما و هیلاری کلینتون نیستند که باید بر این اشغالگری نقطه پایان بگذارند. سازمان ملل و اتحادیه اروپا هم مسئول پایان دادن به شهرک سازی نیستند، تنها مرجعی که می تواند اسراییل را از فروپاشی و اضمحلال نجات دهد اسراییلی ها هستند  که باید با تغییر گفتمان سیاسی خود، به این واقعیت که فسطینی ها در این سرزمین ریشه دارند،   اعتراف کنند. باید اصرار کنیم که دولتمردان ما در پی راه حل سومی باشند تا بتوانیم دراین سرزمین زنده بمانیم.

irna.ir/xjJ۵Jt

**قیمت نفت برنت به ۱۰۸ دلار رسید

قیمت معاملات آتی نفت برنت با افزایش حدود ۴ درصدی به ۱۰۸ دلار در هر بشکه رسید.

در حالی که قیمت هر بشکه نفت برنت برای تحویل در ماه ژوئن در بازار آتی لندن به ۱۰۸.۷ دلار آمریکا رسید اما قیمت نفت خام اروپا همچنان کمتر از بالاترین رقم سالانه (۱۲۷.۹۸ دلار) است که در هشت مارس (۱۷ اسفند) ثبت شد.  

از سوی دیگر، معاملات آتی وست تگزاس نیز حدود ۴ درصد افزایش یافت و در محدوده ۱۰۴ دلار در هر بشکه قرار گرفت. این رقم بالاترین قیمت وست تگزاس از ۳۰ مارس است. نفت خام آمریکا از آغاز سال جاری میلادی تاکنون، ۳۸ درصد افزایش یافته و حداکثر سالانه خود را به ۱۲۳.۷ دلار رسانده است.

قیمت نفت برنت همزمان با از بین رفتن امیدها از توافق صلح آتی بین روسیه و اوکراین و در میانه نگرانی سرمایه‌گذاران از عرضه نفت، افزایش یافته است.

روند افزایشی برنت در حالی ثبت شده است که آژانس بین‌المللی انرژی امروز پیش‌بینی کرد که با وجود کاهش عرضه نفت از مسکو، اختلال جدی در عرضه را پیش‌بینی نمی‌کند و برآوردهای خود از تقاضای جهانی نفت خام را کاهش می‌دهد.

irna.ir/xjJ۵Dr

**واکسن کووید «والنووا» برای استفاده در بریتانیا تایید شده است

آژانس تنظیم مقررات محصولات دارویی و بهداشتی انگلیس، امروز (پنجشنبه) مجوز استفاده از واکسن «والنووا» در این کشور را که با افزایش پرشتاب آمار کرونا مواجه است؛ تائید کرد.

این واکسن با استفاده از فناوری سنتی، حاوی نسخه کامل ویروس کرونا است که غیرفعال شده و به گونه‌ای است که نمی تواند باعث بیماری شود، اما به بدن می‌آموزد که چگونه با آن مبارزه کند.

آژانس تنظیم مقررات محصولات دارویی و بهداشتی انگلیس اولین سازمانی است که واکسن والنووا را در جهان تایید کرده است. این در واقع نخستین واکسن غیرفعال کرونا با ویروس کامل است که تأییدیه نظارتی را در انگلیس به دست آورده است.

دکتر «ژوان راین» مدیر اجرایی آژانس تنظیم مقررات محصولات دارویی و بهداشتی انگلیس گفت که این واکسن را پس از "بررسی دقیق ایمنی، کیفیت و اثربخشی " آن تائید کرده است. این واکسن همانند واکسن‌های آسترازنکا و فایزر برای تزریق در دو دوز طراحی شده است.

والنووا ششمین واکسن کرونا است که از سوی آژانس تنظیم مقررات محصولات دارویی و بهداشتی انگلیس مجوز دریافت می‌کند.

این درحالیست که موج جدید ابتلا به کرونا وضعیت همه‌گیری در انگلیس را تشدید و مراکز درمانی سراسر این کشور را با فشار فزاینده‌ای مواجه کرده است.

irna.ir/xjJ۵Pb