به گزارش ایرنا ، سیدمحمد حسینی پور روز پنجشنبه در نشست شورای هماهنگی بانکهای استان در ساری افزود : فعال کردن کشورهای اکو از جمله برنامههای مازندران است و در آینده نزدیک میزبان اجلاس وزرای گردشگری اکو خواهیم بود و یکی از مباحثی که قرار است در آن اجلاس به صورت ویژه مطرح شود توسعه روابط اقتصادی بین کشورهای عضو اکو است..
وی با اظهار این که در آن اجلاس تمامی ظرفیت های اقتصادی مازندران به کشورهای اکو معرفی خواهد شد ، گفت : با مجموعه تحولاتی که طی سال های اخیر رخ داده کشور ما از جمله مازندران به محل امنی برای سرمایه گذاری تبدیل شده است و به همین دلیل هم سیاری از سفرای کشورهای همسایه بارها با ما مکاتبه کرده اند که به مازندران بیایند و علاقه مند هستند تا ظرفیت های استان را بیشتر بشناسند و تعاملات اقتصادی را افزایش دهند.
نماینده عالی دولت در مازندران از برنامه ریزی برای بهره گیری عزتمندانه از مراودات اقتصادی با کشورهای همسایه و دیگر کشورهای عضو اکو خبر داد و افزود : توجه و تمایل سرمایه گذاران و سفرای کشورهای همسایه و منطقه برای سفر به مازندران و آشنایی با ظرفیت های ما نشانگر اتفاقاتی است که در حال رخ دادن است چون برقراری ارتباط با مازندران و ایران برایشان مهم است و به عبارتی آینده کشور را روشن و درخشان می بینند.
وی با اظهار این که سرمایه گذاران زیادی از کشورهای دیگر مراجعه می کنند و یا پیام می دهند که بتوانند ظرفیت های مازندران را بشناسند و سرمایه گذاری کنند ، تاکید کرد : بانک های مازندران باید برای این حجم از مراودات اقتصادی و تجاری بویژه با کشورهای اکو آماده باشند.
حسینی پور با اعلام این که برنامه ریزی های خوبی با تعریف چارچوب های نوین برای افزایش مراودات اقتصادی با کشورهای اکو و همسایه انجام شده است ، به عنوان مثال گفت : مثلا یکی از مشکلات اصلی حوزه تجارت تبادل پول به خاطر تحریم ها است و ما به دنبال این هستیم که بتوانیم یک کارت ویژه ای را تعریف کنیم که بتوانیم با همین کارت ویژه با همدیگر کار کنیم.
اعتمادسازی برای بخش خصوصی
استاندار مازندران با درخواست از مدیران بانک های استان جهت اعتماد سازی برای بخش خصوصی ، گفت : بانک ها باید بسته های حمایتی سرمایه گذاری پیشنهاد بدهند و نباید منتظر بمانند تا مدیران اجرایی یا بخش خصوصی به سراغشان بروند.
وی افزود: بانک ها باید برای بخش خصوصی اعتمادسازی کنند تا این بخش بتواند با انگیزه به سراغ بانک برای تامین مالی برود و انتظار از مدیران بانک های استان این است که سرمایه ها و سرمایه گذاران را با ارائه مشوق های حمایتی به استان بکشانند.
نماینده عالی دولت در مازندران از مدیران بانک ها به عنوان ستون فقرات توسعه اقتصادی استان یاد کرد و اظهار داشت : اگر بنا بر این باشد که استان مازندران در توسعه اقتصادی متحول شود بدون حضور بانک ها ممکن نیست و بانک ها می توانند سازمان اصلی توسعه اقتصادی در استان باشند و با سیاستگذاری های بهینه و درست بخش خصوصی را به سرمایه گذاری در استان ترغیب کنند.
وی با اظهار این که سیاست دولت سیزدهم تقویت بانک ها است ، افزود : انتظاراتی که از بانک ها می رود و گفته می شود به معنای انتقاد و تضعیف بانک ها نیست و اعتقاد ما بر این است که نباید بانک ها را تضعیف کنیم چون به زیان توسعه استان است.
حسینی پور گفت : یکی از گرفتاری های ما در استان این است که بخش خصوصی تمایلی به سرمایه گذاری پیدا نمی کند و سرمایه گذار در تنگنا قرار می گیرد و حتی می خواهد فرار کند و در این بخش درد دل های زیادی دارند که بخشی از آن گله از بانک ها است.
وی با اظهار این که در کمتر استانی چنین وضعیت ناامیدی برای بخش خصوصی وجود دارد ، افزود : مازندران در حالی دچار چنین وضعیتی شده است که استان مملو از ظرفیت بالقوه است و می توان با بالفعل کردن آن در تولید ثروت برای کشور اثرگذار بود و یکی از لوازمش این است که بانک ها متحول شوند و برای بخش خصوصی ایجاد اعتماد کنند و لازم است بانک ها فراتر از همکاری ، با بخش خصوصی و تولید کننده همدلی کنند.
ضرورت توجه بانکها به تولید و گردشگری
استاندار مازندران بر ضرورت توجه بانک ها به تولیدکنندگان و بخش گردشگری جهت رفع مشکلات زیرساختی این بخش تاکید کرد و گفت : گردشگری یکی از شاخص های توسعه استان است ولی در این بخش ما با مشکل کمبود زیرساخت مواجه هستیم و بانک ها باید در این زمینه وارد عمل شوند.
وی توضیح داد : مازندران جمعیت سرریز میلیونی دارد و بخشی از جمعیت کشور در تعطیلات پایان هفته و دیگر تعطیلی های عمومی ، مازندران را محل سکونت و استراحت خود قرار می دهند در حالی که امکانات زیرساختی موجود در مازندران برای جمعیت ثابت تعریف شده است و در سطح ملی جمعیت میلیونی سرریزی و شناوری که از سراسر کشور وارد استان می شود ، دیده نمی شود.
حسینی پور گفت : طبیعی است وقتی ۲۰ میلیون مسافر در ایامی مانند تعطیلات نوروزی و یا چند میلیون مسافر بعد از ظهر هر چهارشنبه تا پایان روز جمعه به مازندران می آید ، زیرساخت های استانی نمی تواند پاسخگوی نیاز باشد و این ظلم و بی عدالتی است که امکانات استانی در سطح ملی استفاده شود ، ولی بانک ها می توانند در این زمینه ایفای نقش کنند و با تعریف و ارائه بسته های تامین مالی برای رفع مشکلات زیرساختی استان نقش آفرینی کنند .
وی با اظهار این که توقع از بانک ها این است که در ارتقا شاخص های اقتصادی استان بکوشند ، افزود : بانک ها نباید منفعل باشند بلکه باید پیشرو برای توسعه استان باشند. باید پیشنهاد دهنده برای بهبود زیرساخت های استان در مثلا بخش گردشگری باشند. انتظار ما تعامل و همکاری از سوی مدیران بانک ها است. اگر این تعامل به وجود بیاید بخش زیادی از مشکلات استان حل می شود.
نماینده عالی دولت در مازندران بر ضرورت حمایت از تولید و تولیدگران در استان هم تاکید کرد و اظهار داشت : یکی از مسایل ما در استان به خاطر این که مقصد اصلی گردشگری در کشور به شمار می رود ، فاصله بین قیمت تولید و قیمت مصرف در بسیاری از محصولات و سودجویی دلالان و واسطه ها است که سبب می شود تولید کننده انگیزه تولید را از دست بدهد.
وی توضیح داد : یکی از شاخص های مقصد گردشگری این است که گردشگران بتوانند مشوق هایی را در مقصد به ارمغان ببرند و مثلا وقتی کالایی را در مقصد خرید می کنند برایشان صرفه جویی داشته باشد ولی مسافر و گردشگر وقتی به مازندران می آید نمی تواند از مزیت های تولید استان بهره ببرد چون تولیدات استان مانند مرکبات و برنج توسط دلالان به قیمت اندک خریداری و چندین برابر قیمت فروخته می شود.
حسینی پور با اظهار این که در چنین شرایطی ما نیازمند حمایت از تولید کننده هستیم تا کالایش را به قیمت به بازار مصرف اصلی برساند تا به عنوان مقصد گردشگری ، گردشگران هم از مزیت تولید بومی صرفه اقتصادی کسب کنند ، گفت : بانک ها در این زمینه ها می توانند نقش خودشان را با حمایت از تولید ایفا کنند چون بر این اعتقادیم اگر بنا بر این باشد که استان مازندران در توسعه اقتصادی متحول شود بدون حضور بانک ها ممکن نیست.