اصفهان- ایرنا- رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: دانشگاه‌ها و فضای علمی کشور در توجه به قرآن و آموزه‌های آن پیشرو هستند بطوریکه سال گذشته نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر در جشنواره سراسری قرآنی دانشگاهیان شرکت کردند.

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، روز پنجشنبه در آیین اختتامیه بیست و پنجمین جشنواره کشوری قرآن و عترت دانشگاه پیام نور در اصفهان، افزود: جشنواره قرآنی دانشجویان با قدمت ترین، گسترده ترین و پرمخاطب ترین فضای جشنواره ای آموزش عالی کشور است.

رستمی با بیان اینکه سال گذشته نزدیک به ۳۰۰ هزار دانشگاهی در جشنواره قرآنی دانشگاهیان سراسر کشور شرکت کردند، اظهار داشت: این موضوع نشان می‌دهد استعدادهای قرآنی در فضای آموزش عالی وجود دارد و وظیفه دانشگاهیان، فراهم کردن شرایط و تجهیز دانشجویان برای شرکت در این عرصه است.

به گفته وی، در عرصه مسابقات و جشنواره های فرهنگی باید به روز بودن را حفظ و همواره از روش های نوین استفاده کرد.

وی هدف اصلی مدیریت فرهنگی را انطباق فعالیت های فرهنگی با محتوای قرآنی و شاخص های قرآن و عترت دانست و افزود: هرچه قرآن در مرکز برنامه ریزی ها باشد اطمینان بیشتری از صحت و درستی فعالیت های فرهنگی احساس خواهیم کرد.

حجت الاسلام رستمی خاطرنشان کرد: در فضای فعلی که انقلاب اسلامی ارزش های اسلامی را احیا و حرکت دین زدایی از جوامع بشری را متوقف کرده است، بشر به دین به عنوان یک ضرورت توجه کرد که این اتفاق بزرگ ایجاب می‌کند قرآن را سنجه حرکت تعریف کنیم و با این شاخص، درستی فعالیت های خود را بسنجیم.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها با بیان اینکه دشمن از شکاف های دینی مذهبی برای چند پاره کردن کشور استفاده می‌کند، افزود: در مقطع فعلی و حساس کشور، قرآن باید بیش از پیش محوریت خود را پیدا کند.

وی با تاکید بر اینکه از معیارهای جامعه و دولت اسلامی، میزان انطباق آن با آموزه‌های قرآن در بخش‌های مختلف است، اضافه کرد: مقاومت در برابر فشارهای دشمنان، محور حفظ و مصونیت بخشی قرآن است.

رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها با بیان اینکه هرچه ما از آموزه های قرآنی فاصله گرفتیم آسیب پذیری ما بیشتر شد، تاکید کرد: مهجوریت زدایی از قرآن و ارائه برنامه های اجرایی بر اساس آموزه های قرآنی تکلیف مهمی است که باید با برنامه ریزی به منصه ظهور برسد.

مسوول نهاد نمایندگی ولی فقیه دانشگاه های پیام نور کشور نیز در این جشنواره با بیان اینکه دوای بسیاری از دردهای امروز جامعه ما انس با قرآن است، گفت: لازم است مردم با قرآن انس بیشتری داشته باشند.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمود نبوی، افزود: در جامعه اسلامی ما نباید افراد تحصیلکرده قرآن را غلط تلاوت کنند.

وی  با بیان اینکه اگر جوانی با قرآن مأنوس باشد این قرآن در وجودش عجین می‌شود، تاکید کرد: قرآن به گونه ای تلاوت شود که به مفاهیم آن توجه کنیم و صرف قرائت کفایت نمی‌کند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار اصفهان نیز در این مراسم با بیان اینکه در کشور ما قرآن مهجور است، افزود: قرآن در بطن تصمیمات نیست و در عرصه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگ وسبک زندگی هنوز آنطور که باید ورود نکرده است.

محمدرضا جان نثاری افزود: افرادی که در مسابقات قرآن شرکت می‌کنند چه آنان که رتبه ای کسب می‌کنند و چه افرادی که موفق به کسب رتبه نمی‌شوند در حقیقت تلاش می کنند که قرآن را از مهجوریت خارج کنند.

وی با بیان اینکه هیچ کار فرهنگی به اندازه کار قرآنی اثر مثبت ندارد، گفت: قرائت و حفظ قرآن بسیار عالی است و رجوع به تفسیر قرآن نیز برکت این حرکت را تکمیل خواهد کرد.

همچنین سرپرست دانشگاه پیام نور استان اصفهان از شرکت هفت هزار و ۱۲۷ دانشجو و یکهزار و ۶۴ استاد در این رقابت قرآنی خبر داد.

رضا مختاری افزود: هدف از برگزاری این جشنواره بازگشت به قرآن و آموزه های آن است.

مدیر کل فرهنگی دانشگاه پیام نور نیز در این جشنواره با بیان اینکه هنرمندی و جوان گرایی باید۲ مولفه برای تحول در جشنواره های آینده باشد، گفت: با وجود بی مهرهای گذشته و با توجه به هماهنگی ها مقرر شد بودجه مناسبی به این حوزه تخصیص داده شود.

ناصر محمدی به راه اندازی سامانه حفظ قرآن بر اساس منویات رهبر انقلاب اشاره و بیان کرد:علاقه مندان می توانند با ارسال عدد یک به شماره ۳۰۰۰۸۸۶ در این سامانه ثبت نام کنند.

معاون فرهنگی، اجتماعی و دانشجویی دانشگاه پیام نور اصفهان نیز گفت: با توجه به محدودیت‌های کرونایی شرکت در این جشنواره و برپایی آن امری ارزنده و قابل تقدیر است.

محمد تقی امینی افزود: دانشگاه پیام نور افتخار دارد با پایه ریزی مرحوم «دکتر پارسا» درس قرآن را در دروس دانشجویی نهادینه  کند که استقبال زیادی از آن شد و برکات آن را امروز در این اختتامیه شاهد هستیم.

امینی اظهار داشت: بودجه معاونت فرهنگی در دوران کرونا نزدیک به صفر بود و در این شرایط استقبال گسترده از جشنواره با وجود عدم تخصیص بودجه به طور یقین از معجزات قرآن است.

وی اداره کردن دانشگاه ها بر مبنای قرآن را ضروری دانست و افزود: امروز نباید مساله ای درباره خروجی دانشگاه ها از نظر اعتقادات و ایمان وجود داشته باشد و رفع این موضوع نیازمند برنامه ریزی فرهنگی و قرآنی برای دانشجویان است.

به گزارش ایرنا،بیست و پنجمین جشنواره کشوری قرآن و عترت دانشگاه پیام نور با معرفی ۹۸ رتبه برتر در بخش دانشجویی ، ۱۷ رتبه برتر در بخش استادان و ۲۷ رتبه برتر در بخش کارکنان امروز به کار خود پایان داد.

این جشنواره به میزبانی دانشگاه پیام نور استان اصفهان در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۰ در هفت بخش اصلی  و ۳۸ رشته ویژه دانشجویان آغاز به کار کرد.در این جشنواره که در بخش آوایی، معارف، پژوهش، ادبی، هنری، فناوری و استارت آپ های قرآنی برگزار شد هفت هزار و ۱۲۷ دانشجو و یکهزار و ۷۶۴ استاد و کارمند به رقابت پرداختند.

آزمون مرحله استانی بخش آوایی و مرحله کشوری بخش معارف آذر ماه و آزمون مرحله کشوری بخش آوایی در دی ماه سال ۱۴۰۰ و همه بخش های جشنواره با توجه به دوران کرونا به صورت مجازی و برخط برگزار شد.