قصرشیرین- ایرنا- عملیات بازسازی روستای «برار عزیز» از توابع بخش مرکزی شهرستان مرزی قصرشیرین بعد از گذشت ۴۲ سال، عصر پنجشنبه ۲۵ فروردین با حضور جمعی از اهالی این روستاها، فرماندار، نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب و مسوولان محلی آغاز شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی در این مراسم گفت: امروز پس از سال ها شاهد تحقق آرزوی مرزنشینان اهالی این روستای مرزی برای شروع بازسازی روستای محل زندگی آن ها جهت بازگشت به این منطقه پس از وقوع جنگ تحمیلی هستیم.

شهریار حیدری اظهار داشت: مردم این روستا و دیگر روستاهای مرزی قصرشیرین با دست خالی با وقوع جنگ تحمیلی در مقابل دشمن جانانه ایستادند و رشادت های فراوانی خلق کردند اما پس از پایان جنگ هشت ساله و اشغال از سوی دشمن و پس از آزاد سازی به دلیل مشکل تعیین حریم امنیتی مرزها امکان بازگشت اهالی روستا میسر نبود.

وی اظهار داشت: تلاش های گسترده ای انجام شدکه این تلاش ها با همکاری نهادهای امنیتی و نیروهای مسلح به بار نشست و امروز شاهد آغاز عملیات بازسازی برای بازگشت مردم هستیم.

نماینده مردم قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی گفت: مردم بهترین حافظ امنیت هستند و در واقع مرزنشینان بهترین همکاران برقراری امنیت پایدار در کنار نیروهای مسلح هستند که به ایجاد و حفظ آن کمک می کنند.

حیدری حضور مردم در روستاهای مرزی را منجر به رونق و تقویت اقتصادی و روابط اجتماعی با کشور عراق بیان کرد و گفت: امید است شاهد بازگشت سایر روستاهای مرزی قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب نیز باشیم.

وی خواستار تامین اعتبار برای ایجاد زیرساخت های بهداشتی، راه و مخابراتی و آب و برق در این روستا و ردیف بودجه برای آن از محل اعتبارات سال ۱۴۰۱ شد.

وی بر لزوم همکاری با مردم از ارتش مرزبانی و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی و سپاه به منظور تردد مردم با توجه به فصل گرما در ساعات شب و بامداد و چاره اندیشی در کارگروه ویژه مرزی استان کرمانشاه تاکید کرد تا مردم در محل روستا بازسازی را انجام دهند.

بازسازی روستاهای مرزی یک پروسه زمانبر و طولانی بود که محقق شد 

فرماندار قصرشیرین نیز گفت: بازسازی روستاهای نوار مرزی قصرشیرین یک پروسه طولانی و زمانبر بود که نیاز به همکاری دستگاه های ذیربط داشت و این موضوع در شورای توسعه پایدار غرب، کار ویژه مرز شورای امنیت کشور و شورای تامین استان کرمانشاه پیگیری شد که با تلاش ها و پیگیری های صورت گرفته توسط نماینده مردم و همکاری دستگاه های امنیتی و اطلاعاتی و نیروهای مسلح این مهم محقق شد.

مرادعلی تاتار افزود: در دیدار با استاندار کرمانشاه به بازگشت مردم به روستاهای نوار مرزی و ظرفیت های آن اشاره شده و امید است امسال بتوانیم از محل کمیته برنامه ریزی برای چهار، پنج روستا کار زیرسازی و طرح هادی اجرا شود تا شاهد بازگشت اهالی این روستاها پس از سال ها باشیم.  
 وی اظهار داشت: این روستاها فاقد امکانات بهداشتی، درمانی، جاده و خدمات عمومی دولت هستند از این رو حتما در کمیته برنامه ریزی امسال برای این روستاها اعتبار لحاظ خواهد شد و امید شاهد بازگشت اهالی تمامی روستاهای بازسازی نشده در قصرشیرین باشیم.

طرح هادی روستای برار عزیز در سال ۹۷ تهیه شده است 

 بخشدار مرکزی قصرشیرین نیز گفت: طرح هادی روستای برار عزیز در سال ۹۷ تهیه شده که برای این روستا جهت احداث هریک از واحدهای مسکونی ۳۴۵ متر مربع مساحت مشخص شده است.

برومند وحیدرپور افزود: در مجموع ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار اولیه از محل اعتبارات استانی به این روستا برای ایجاد زیرساخت اختصاص یافته که برای این روستا خانه عالم، مسجد، دبستان، واحد اداری و پایگاه بسیج و پارک در نظر گرفته شده است.

مین، مانع اصلی عدم بازسازی روستاهای مرزی

همزمان با آغاز جنگ در سال ۵۹، شهرستان قصرشیرین به تصرف دشمن بعثی درآمد که روستاهای نوار مرزی بازسازی نشده قصرشیرین نیز در آن زمان به تصرف کامل درآمد و بعد از آزادسازی به دلیل وجود میادین مین فراوان در این روستاها و حضور نیروهای مسلح، امکان بازسازی این روستاها وجود نداشت.

شهرستان قصرشیرین در غرب کرمانشاه با ۲ بخش مرکزی و سومار و بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت، بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد.

این شهرستان ۵۶ روستا دارد که ۳۶ روستای آن هم اکنون خالی از سکنه است.

۳۶ روستای بازسازی نشده نوار مرزی قصرشیرین قبل از جنگ تحمیلی بیش از ۹ هزار تن جمعیت داشت.