جلیل سروری شامگاه پنجشنبه در حاشیه مراسم بزرگداشت روز عطار و در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: وی بیش از هر شاعر دیگری، به حکایت پردازی شهره شده است.
وی با قرائت بیت «عطار ز مدعی بپرهیز، رو گوشهنشین و در میان باش» ادامه داد: او بی تردید از سرمایه های عرفانی شعر فارسی است و عرفان وی چراغ اندیشه عرفان اسلامی است.
معاون فرهنگی اداره کل ارشاد خراسان رضوی بیان کرد: نیروی شاعر در تخیلات گوناگون، قدرت وی در بیان مطالب مختلف و تمثیلات و تحقیقات و مهارت وی در استنتاج از بحثها و لطف و شوق و ذوق مبهوت کننده او در تمام موارد و در تمام مراحل، خواننده را به حیرت می افکند.
وی گفت: این عارف واصل دانا، حقایق فراوان را به سرعت درک می کرد و با زبانی که در روانی و گشادگی از عالم بالا تاییدات بی منتهی داشت، به نظم در می آورد.
سروری افزود: کلام ساده و گیرنده او که با عشق و اشتیاقی سوزان همراه است، همواره سالکان راه حقیقت را چون تازیانه شوق به جانب مقصود راهبری کرده است.
وی بیان کرد: امیدوارم تلاش اصحاب شعر و ادب استان و کشور در حفظ اصالت فرهنگی و قومی ایرانیان، با تکیه بر مفاخر ارزشمند این مرز و بوم، روز به روز پررنگ تر و عمیقتر شود.
فریدالدین ابوحامد محمد عطار نیشابوری مشهور به شیخ عطّار نیشابوری (۱۱۴۶م/۵۴۰ق – ۱۲۲۱م/۶۱۸ق) یکی از عارفان و شاعران ایرانی سترگ و بلندآوازه ایران در پایان سدهٔ پنجم و آغاز سدهٔ ششم هجری قمری است که در سال ۵۴۰ هجری قمری در نیشابور زاده شد و در ۶۱۸ هجری قمری به هنگام حملهٔ مغول به قتل رسید.