ند پرایس عصر پنجشنبه به وقت محلی در نشستی خبری در محل وزارت خارجه آمریکا اظهار داشت، درحال حاضر دو مسیر همزمان و موازی در مورد ایران پیگیری می شود. یکی مسیر مذاکرات وین برای بازگشت کامل به پایبندی به برجام است و مسیر دوم، مذاکره برای آزادی زندانیان دو تابعیتی است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد که چهار شهروند آمریکایی به صورت "ناعادلانه" در ایران بازداشت شده اند.
این مقام وزارت خارجه آمریکا بدون اشاره به زیاده خواهی های واشنگتن در مسیر مذاکرات گفت که متاسفانه درحال حاضر هیچیک از این مذاکرات به صورت موفق به پایان نرسیده است.
وی همچنین افزود تمام تحریم های آمریکا علیه ایران به قوت خود باقی خواهند ماند تا زمانی که به بازگشت متقابل به پایبندی به برجام دست یابیم.
این مقام وزارت خارجه آمریکا اضافه کرد که متاسفانه داستان ها و روایتهای نادرستی در مورد لغو تحریم ها یا توافق بر سر آمریکایی های زندانی در ایران منتشر شده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد واقعیت این است که متاسفانه هیچ پیشرفت و موفقیتی در این زمینه به دست نیامده است.
وی ادامه داد که هرگونه اطلاعات در مورد مذاکرات ما بر سر آمریکایی های زندانی در ایران اعلام خواهد شد.
پرایس ادعا کرد اطلاعات نادرستی منتشر شده است و ما از همه می خواهیم در مورد این گزارش ها احتیاط کنند.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد: هرگونه گزارش مبنی بر اینکه دارایی های ایران در بانک های کشورهای ثالث منتقل و آزاد خواهد شد، نادرست است. شرکای ما این دارایی های ایران را آزاد نکرده اند و آمریکا نیز اجازه چنین کاری را نداده است.
وی ادامه داد ما همچنان یک رویکرد فوری در مقابل این دو مساله داریم و از ایران می خواهیم چنین رویکردی داشته باشد و اجازه دهد این چهار شهروند آمریکایی به آغوش خانوادهایشان بازگردند.
این ادعاها در حال یاست که حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در نشست خبری با وزیر امور خارجه عراق در پاسخ به سوال ایرنا درباره آزاد سازی منابع ارزی مسدود شده در کشورهای منطقه گفت: توافق اولیه در خصوص آزادسازی مطالبات مالی ایران در یکی از بانکهای خارجی به دست آمده است.
امیرعبداللهیان در دیدار فواد حسین وزیر امور خارجه عراق گفت: توافقی درباره آزادسازی مطالبات مالی ایران نزد یکی از بانکهای خارجی به وجود آمده و روز گذشته هیاتی از یکی از کشورها برای پیگیری مراحل اجرایی آن در تهران بود و مذاکراتی را با مقامات بانک مرکزی، اقتصادی و وزارت خارجه انجام دادند و درخصوص درباره زمان و چگونگی آزادسازی این مبالغ توافق اولیهای به عمل آمد.
دور هشتم مذاکرات رفع تحریمها که از ششم دیماه سال گذشته آغاز شد، ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شد و مذاکره کنندگان برای مشورتهای سیاسی به پایتختهای خود بازگشتند. قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت وگوها، خواهان جمعبندی سریعتر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقیمانده مهم و کلیدی است.
جمهوری اسلامی ایران میگوید که اگر طرف آمریکایی واقعبینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریم ها به صورت حداکثری رفع شود و منطقه هم از اجرای آن بهرهمند شود.