به گزارش ایرنا، رئیس جمهور شب گذشته میزبان دورهمی هنرمندان و پیشکسوتان عرصه سینما، تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی با سلایق و طیفهای مختلف بود.
مهدی صباغ زاده تهیه کننده و کارگردان سینما در گفت و گو با خبرنگار سینمایی ایرنا درباره این دیدار گفت: ملاقات رئیس جمهور با هنرمندان نشانه احترام به جایگاه فرهنگ و اهالی هنر است. دولت باید حرفهای بزرگان سینما و باتجربهها را بشنود و مورد توجه قرار دهد. دیشب مسائل مختلفی مطرح شد که آقای رئیس جمهور این نکات را یادداشت کردند تا رسیدگی شود.
وی گفت: آقای منوچهر شاهسواری، مدیرعامل خانه سینما درباره کلیت خانه سینما و مشکلات کارگردان ها صحبت کردند. آقای سیدضیا هاشمی، هم به عنوان نماینده تهیه کنندگان مسائلی را درباره سپردن شبکه نمایش خانگی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح کردند که امیدوارم مورد توجه قرار بگیرد.
صدا و سیما فرصت رسیدگی به نمایش خانگی را ندارد
صباغزاده ضمن موافقت با نظرات سیدضیا هاشمی اظهار داشت: به نظر من متولی اصلی شبکه نمایش خانگی وزارت ارشاد است. چون تلویزیون به اندازه کافی مشکلات و گرفتاری دارد و باید شبکه هایش را پر کند. صداوسیما فرصت این را ندارد که بخواهد به نمایش خانگی رسیدگی کند. سینماگران و سریالسازان با ارتباطی که با ارشاد دارند می توانند پروانه نمایش و ساخت بگیرند و از بیکاری نجات پیدا کنند.
وی افزود: سینماگران درباره رانتخواری در سینما و توزیع ناعادلانه بودجهها اعتراضاتی داشتند. آقای دکتر رئیسی، رئیس جمهور نیز در پاسخ عدالت را تفسیر کردند و گفتند نباید در پشت پرده بودجهها به یک عده خاص اعطا شود و مجموعه صنف باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایرنا در این نشست حمید نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، جواد شمقدری تهیه کننده و کارگردان، دکتر فرهت عضو فرهنگستان هنر و رئیس بخش موسیقی آن، دژاکام کارگردان و پیشکسوت سینما، مسعود ده نمکی کارگردان و تهیه کننده، سید ضیاء هاشمی تهیه کننده، مرتضی شعبانی مستندساز، جواد بختیاری از حوزه هنرهای تجسمی و انسیه شاه حسینی کارکردان سینما در سخنان صمیمی با گلایه از بی توجهی های گذشته به عرصه سینما و هنر، دغدغهها، مشکلات و پیشنهادات خود را در حوزه رفع مشکلات هنر و هنرمندان مطرح کردند.
حمایت از موسیقی سنتی و موسیقی نواحی، توجه به حقوق مؤلف، برنامهریزی برای تقویت احساس تعلق خاطر به پدیدههای ملی و دینی، ترسیم نقشه راه در حوزه فرهنگ و هنر، استفاده از ظرفیت هنرمندان پیشکسوت، توجه به آثار آهنگسازان ایرانی و حفظ و نگهداری آن، حمایت از تئاتر و هنرمندان این حوزه، توزیع عادلانه منابع بین همه فعالان فرهنگ و هنر، احداث سالنهای نمایش در کنار مجتمعهای مسکونی، فرهنگسازی در خصوص سرگرمی، توجه به بیمه و مسکن هنرمندان و تلاش برای ثبت جهانی خط نستعلیق از جمله مهمترین محورهای مطرح شده توسط هنرمندان و فعالان این عرصه بود.