فردوس کریمی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به وضعیت منابع آبی این استان اظهار داشت: استان بیش از ۱۰ سال است که با تغییر اقلیم و خشکسالیهای متوالی روبرو است و علاوهبر آن، فشار بر منابع آب زیرزمینی به جای بهرهبرداری از آبهای سطحی، وضعیت منابع آب این استان را در شرایط نامناسبی قرار داده است.
وی ادامه داد: اگر چه بارشهای این استان در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته از وضعیت بهتری برخوردار شد، اما در مقایسه با میانگین بلندمدت همچنان کسری دارد.
مدیرعامل آب منطقهای چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در بخش آبهای سطحی نیز اگر چه حجم آب در سدهای استان از جمله زایندهرود و کارون ۴ که مدیریت آن در اختیار استان نیست نیز در وضعیت بهتری در مقایسه با سال گذشته قرار دارد اما در مقایسه با بلندمدت این سدها نیز در وضعیت مناسبی قرار ندارد و حجم آب در سدهای خاکی استان بسیار ناچیز است.
کریمی در خصوص دبی چشمه کوهرنگ نیز گفت: دبی این چشمه که از پاییز سال گذشته رو به کاهش رفته بود و در زمستان بر اثر پایین بودن دما بهطور کامل یخ بسته و خشک شد که با بارشهای فصل گذشته و افزایش دما احیاء و هم اکنون طبق معمول سالهای گذشته شده است و خط انتقال آب شرب کوهرنگ به شهرکرد نیز با تمام ظرفیت از این منبع در مدار بهرهبرداری قراردارد.
وی، یکی از مهمترین طرحهای استان که مقرر شده در سالجاری افتتاح شود را سد باباحیدر اعلام کرد و افزود: عملیات اجرایی این طرح ۱۴ سال به طول انجامیده است و با توجه به بروز مشکلات حقوقی و قضایی در سالهای گذشته در این پروژه، تکمیل آن به تاخیر افتاد که تلاش بسیاری برای رفع این مشکلات به کار گرفته شده و امید میرود امسال به بهرهبرداری برسد.
به گزارش ایرنا، خشکسالیهای اخیر از سال آبی ۸۵-۸۶ در این استان آغاز شده است و در طول این سالها بین یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۵۰۰ میلیمتر کمبود بارش در استان گزارش شده که معادل نبود هیچ بارشی به مدت ۲ سال است.
۹۶.۱ درصد مساحت این استان درگیر خشکسالی است و این موضوع بر افت ذخایر آب زیرزمینی این استان به شدت تاثیر گذاشته است.
چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانههای زایندهرود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.