تهران- ایرنا- «مارین لو پن» نامزد حزب راست تندرو «مجمع ملی» در اظهاراتی گفت از به رسمیت شناختن الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه پشیمان نیست، مساله‌ای که با یادآوری مصاحبه سال ۲۰۱۷ او در به رسمیت شناختن همه‌پرسی روسیه آن هم در بحبوحه جنگ اوکراین، جنجال آفرین شد.

به گزارش روز شنبه ایرنا، مارین لو پن و امانوئل مکرون رئیس جمهوری فعلی فرانسه دو نامزد راه یافته به دوردوم انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در برنامه‌های متعدد و نشست‌های خبری حضور می‌یابند و در مورد برنامه‌ها و مواضع خود در مورد مسائل داخلی از سیاسی تا اجتماعی و فرهنگی گرفته تا مسائل خارجی اظهارنظر می‌کنند.

لو پن در روزهای گذشته در دو مصاحبه در مورد روسیه و اوکراین سخن گفت که این مساله او را به موضوع بحث‌های داغ سایر رسانه‌ها تبدیل کرد.

وی روز چهارشنبه در گفت‌وگویی به سفارش شبکه «ب. اف. ام» در نخستین واکنش به این مساله که ورودش به اوکراین به دلیل به رسمیت شناختن الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه ممنوع است، متعجب شد و در پاسخ به اینکه آیا از این مساله پشیمان است، جواب منفی داد.

لو پن عنوان کرد:  انکار نمی‌کنم و به کی‌یف سفر نمی‌کنم. شاید هم اگر رئیس جمهور شوم این ممنوعیت برداشته شود.

نامزد ریاست جمهوری فرانسه در پاسخ به اینکه فعلا کسی به او خوش‌آمد نخواهد گفت و آیا پشیمان است، عنوان کرد: هرگز پشیمان نیستم. نمی‌توان تاریخ را دوباره نوشت. یک همه‌پرسی انجام شد و مردم کریمه که ۲۶ سال اوکراینی اما قبل از آن روسی بود رای دادند که به روسیه بپیوندند.

این اظهار نظر بازتاب گسترده ای در رسانه ها و فضای مجازی داشت. ویدئوی مربوط به مصاحبه سال ۲۰۱۷ وی با شبکه سی ان ان در حمایت از روسیه بارها بازنشر شد. اقدامی که این روزها در بحبوحه جنگ اوکراین حمایتی دوباره از روسیه تلقی شده و مخالفان و معترضان مسکو را خشمگین کرد. فیلم‌هایی از اعتراض مردمی به این موضع‌گیری در شبکه‌های مجازی منتشر شده است.

وی در بخش دیگری از همین مصاحبه در مورد رای ندادن نمایندگان حزبش در پارلمان اروپا به تحریم‌های روسیه، این تحریم ها را «بی اثر» خواند و با اشاره به نیاز مبرم اتحادیه اروپا و فرانسه به گاز روسیه عنوان کرد که در این رای منافع مردم فرانسه در نظر بوده است.

مکرون پیشتر با اعلام اینکه هیچیک از ۱۹ نماینده این حزب به طرح اتحادیه اروپا برای اعمال تحریم علیه روسیه رای نداده است، این اقدام را محکوم کرده بود. با اینحال لو پن اطمینان داد که به هیچ عنوان مساله «تضاد منافع حزبش با روسیه» مطرح نبوده است.

وی همچنین عنوان کرد تا زمانی که جنگ پایان نگرفته باشد در صورت پیروزی در انتخابات برای دیدار بار «ولادیمیر پوتین» به این روسیه سفر نخواهد کرد.

به گزارش شبکه خبری «فرانس ۲۴» مارین لو پن که در نشستی خبری با موضوع دیپلماسی نیز از آنچه «نزدیکی راهبردی ناتو و مسکو پس از پایان جنگ» خواند حمایت کرد.

برخی رسانه‌ها از جمله شبکه خبری «فرانس انفو» این اظهار نظر را «مواضع مبهم لو پن در قبال روسیه» خوانده و با اشاره به تحولاتی که جنگ اوکراین داشته است، معتقدند که دیگر مساله نزدیکی آمریکا و روسیه به یکدیگر که پس از دیدار روسای جمهوری دو کشور در سال ۲۰۲۱ مطرح می‌شد، محلی از اعراب ندارد.

این رسانه با اشاره به اظهارنظرهای سخنگوی حزب لو پن، که منظور از مذاکره با روسیه و نزدیکی راهبردی به آن مذاکره میان دولت هاست و نه اشخاصی که دولت را هدایت می‌کنند، نوشت: مساله بازی با کلمات است تا مواضع بین المللی نامزد این حزب را قابل قبول جلوه دهند.

این رسانه تاکید کرد: مساله این است که انتخاب لو پن، جایگاه پوتین را در عرصه بین المللی تقویت خواهد کرد.

پوتین و لو پن؛ عکس یادگاری خبرساز

این مسائل در حالی مطرح می شود که مارین لو پن در سال ۲۰۱۷ میلادی نیز برای نمایش مقبولیت بین المللی خود با پوتین دیدار کرد. ماه ها پیش از انتخابات ستاد تبلیغاتی لو پن از این تصویر در بروشور تبلیغات استفاده کردند که با آغاز جنگ اوکراین این بروشورها پیش از پخش شدن میان هواداران از بین برده شد. این در حالی است که لو پن اشاره ای هم به این دیدار نمی کند.

اما این عکس در همین کنفرانس خبری روزهای گذشته هم خبرساز شد. در جریان این نشست، زنی با دردست داشتن عکس این دیدار از میان خبرنگاران برخواست و به سمت لو پن حرکت کرد. این امر با واکنش تند ماموران امنیتی مواجه شد. ماموران در تلاش برای خارج کردن این زن که گفته می شود از فعالان حمایت از محیط زیست است وی را چندین متر روی زمین کشیدند. تصویر این بدرفتاری به سرعت در رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی این کشور پخش شد و موجی از انتقادها را به همراه داشت.

نامزد حزب مجمع ملی در واکنش به این انتقادات گفت که چیزی ندیده و مسئول روش برخورد پلیس با این فرد نیست اما وزیر کشور فرانسه اعلام کرده است که یکی از ۲ نفری که این زن را به خارج از سالن کنفرانس روی زمین می‌کشید، متعلق به نیروهای امنیتی خصوصی این نامزد انتخابات ریاست جمهوری است.

اتهام دریافت حمایت مالی مسکو

روزنامه محلی «اوئست فرانس» در گزارشی این سوال را مطرح ساخت که آیا روسیه کارزار تبلیغاتی لو پن رو تامین مالی می‌کند؟

در این گزارش آمده است: نامزد حزب مجمع ملی پیشتر از منابع مالی روسیه برای فعالیت‌های خود استفاده کرده است اما این بار تامین کننده مالی کارزار انتخاباتی او مجارستان است.

رادیو و تلویزیون خصوصی فرانسه (ار. ت. ال) در اوایل ماه فوریه اعلام کرد که لو پن پس از آنکه حزبش با امتناع ده ها بانک های فرانسوی و اروپا برای وام مواجه شد، ۱۰ میلیون ۶۰۰ هزار یورو از یک بانک مجارستانی وام گرفت.

این وام در اظهارنامه دارایی لو پن قید شده و زمان بازپرداخت آن ۱۶ ماه است. لو پن روابط خوبی با «ویکتور اوربان» نخست وزیر مجارستان دارد که در اوایل فوریه از وی حمایت کرده بود.

به نوشته روزنامه «لا لیبراسیون» این وام از بانکی متعلق به یکی از نزدیکان اوربان تخصیص یافته است.

ار. ت. ال که امروز نیز احتمال تامین مالی غیر مستقیم لو پن را توسط روسیه و در پوشش وام مجارستان منتفی نمی‌داند، ادامه می دهد: لو پن در سال ۲۰۱۴ زمانی که حزبش هنوز «جبهه مردمی» نام داشت از منابع روسیه استفاده کرده بود. او از بانکی روسی وام گرفته بود که سال ۲۰۱۶ تعطیل شد. این بدهی به یک شرکت کرایه اتومبیل روسی و سپس به شرکتی که توسط سربازان سابق روسی اداره می شد و متخصص قطعات یدکی هواپیما بود، فروخته شد و مساله در دادگاه مطرح شد.

در همان زمان نیز شبهاتی در مورد حمایت کرملین از حزب لو پن مطرح شده بود اما حزب جبهه ملی در توجیه اقدام خود بانک های فرانسوی را متهم کرد که برای پرداخت وام همکاری نکرده اند.

به گزارش ایرنا، اظهارنظرها و اعلام مواضع نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری فرانسه که یک هفته دیگر رو در روی یکدیگر قرار می‌گیرند امروز که اوکراین دومین ماه جنگ را تجربه می‌کند، اهمیت ویژه‌ای یافته است.

دور نخست انتخابات ریاست جمهوری فرانسه روز یکشنبه ۱۰ آوریل (۲۱ فروردین) برگزار شد و امانوئل مکرون رئیس جمهور فعلی با کسب ۲۷.۶ درصد آرا و «مارین لو پن» نامزد حزب راستگرای «مجمع ملی» با ۲۳ درصد به دور دوم انتخابات راه یافتند.

دور دوم انتخابات ۲۴ آوریل (۴ اردیبهشت) برگزار می‌شود.