محمد مهدی جوادیان زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون علاوه بر مصرف تمام آب تجدید پذیر زیرزمینی استان ،۲۴۳ میلیون مترمکعب از ذخایر چندین هزار ساله سفرههای زیرزمینی استان را نیز استفاده میکنیم که تداوم این روند عوارض شدیدی را در استان به همراه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: هم اکنون در استان یزد ۱۳۰ درصد از منابع تجدید پذیر در حالی استفاده میشود که این درصد در کشورهای توسعه یافته حدود ۴۰ درصد است .
این مسئول خاطرنشان کرد: به همین دلیل سالانه به طور متوسط ۲۴۳.۹ میلیون متر مکعب کسری مخزن داریم به عبارتی هم اکنون تمام آب تجدیدپذیر سالانه را استفاده می کنیم .
وی با بیان اینکه مهمترین اصل برای پایداری منابع آبی استان به صفر رساندن اُفت سفرههای زیرزمینی است، تصریح کرد: آنچه تاکنون به سفره های آب زیرزمینی خسارت وارد کرده، به سختی قابل جبران است.
جوادیان زاده ادامه داد: باید نهایت تلاش را انجام دهیم تا حداقل این خسارت ادامه پیدا نکند و همانطور که ذکر شد در قالب یک برنامه حساب شده ، افت سالیانه سفره های زیرزمینی به صفر برسد.
وی بابیان اینکه تحویل حجمی آب و نصب ابزار اندازهگیری روی همه چاههای استان در چارچوب همین برنامه در حال انجام است اضافه کرد: امیدواریم با این برنامهریزی تا سال ۱۴۰۵ بتوانیم افت را در سفره های زیرزمینی استان صفر کنیم.
۳۵۰ حلقه چاه غیرمجاز در یزد با حکم قضایی مسدود شد
مدیر عامل آب منطقهای یزد ادامه داد: سرمایه گذارانی که برای تاسیس صنایع کم آبخواه در استان سرمایه گذاری کنند استقبال و همکاری لازم با آنها انجام می شود.
وی با تاکید بر اهمیت جلوگیری از برداشت بی رویه آب از منابع زیرزمینی و مدیریت درست استحصال این ماده حیاتی گفت: با همکاری ۲۰ گروه گشت و بازرسی فعال در استان طی مدت ۶ سال گذشته نزدیک به ۳۵۰ حلقه چاه غیرمجاز با مصارف مختلف با حکم قضایی دراستان مسدود شد.
جوادیان زاده با تاکید بر اهمیت مدیریت برداشت آب توسط کشاورزان افزود: توسعه کاشت محصولات کم آبخواه و اجرای آبیاری نوین بهترین راه برای مدیریت برداشت آّب است.
از ۱۱۴ هزار هکتار اراضی قابل کشت یزد ، ۳۳ هزار و ۱۵۱ هکتار ( ۲۹ درصد) زراعی و ۸۱ هزار و ۱۶۴ هکتار ( ۷۱ درصد) به کشت محصول باغی اختصاص دارد.