لندن – ایرنا – یک مقام بلندپایه سازمان ملل متحد طرح دولت انگلیس برای اعزام اجباری پناهجویان این کشور به رواندا را خلاف مقررات و موازین بین‌المللی دانست.

به گزارش ایرنا، «گیلیان تریگز» مشاور دبیرکل کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان روز شنبه به شبکه رادیویی بی‌بی‌سی ۴ گفت که تلاش دولت انگلیس برای «برون سپاری» مسئولیت مهاجران به یک کشور دیگر قابل قبول نیست و آژانس پناهندگان سازمان ملل چنین اقدامی را شدیدا محکوم می‌کند.

وی افزود که بر اساس تجربه، پناهجویان پس از مدتی کشورهای اعزامی را ترک ودوباره اقدام به مهاجرت کرده‌اند. مقام سازمان ملل بر همین اساس تصریح کرد که این یک شیوه بازدارنده و موثر برای کنترل پناهجویان نیست.

دولت انگلیس پنجشنبه گذشته اعلام کرد که برای مقابله با روند فزاینده مهاجرت غیرقانونی به این کشور درصدد انتقال افراد به کشور آفریقایی رواندا است تا در این مدت به اصطلاح به پرونده مهاجرتی آن‌ها رسیدگی کند.

بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس این اقدام را که ابعاد حقوقی آن چندان روشن نیست، قانونی و در راستای مقابله با قاچاقچیان شرور دانسته که دریا را به گورستان مهاجران تبدیل کرده‌اند. در همین حال گفته می‌شود که پریتی پتل وزیر کشور انگلیس برای اجرای این طرح دستور وزارتی صادر کرده است.

این درحالیست که موسسات خیریه هشدار داده اند "تصمیم ظالمانه و ناپسند" دولت برای انتقال پناهجویان به مکانی بالغ بر ۹ هزار کیلومتر دورتر، نه تنها در پاسخ به معضل مهاجرت ناکام خواهد بود، بلکه "به هرج و مرج بیشتر انسانی منجر خواهد شد" و حدود ۱.۴ میلیارد پوند هزینه در بر خواهد داشت.

دیروز بیش از ۱۶۰ موسسه خیریه و فعال حقوق بشری در نامه‌ای سرگشاده به نخست وزیر انگلیس طرح دولت در این زمینه را محکوم کرده و آن را ظالمانه و شرم‌اور خواندند.

معترضان در این نامه که یک نسخه آن در تارنمای نشریه «نشنال» منتشر شد تصریح کردند که طرح دولت «از اساس با ادعای حمایت از پناهندگان در بریتانیا سازگار نیست.» امضاکنندگان از دولت خواسته‌اند تا این طرح را لغو، برنامه‌های اصلاح قانون حقوق بشر را متوقف کند، و «به‌جای آن راه‌حل‌های انسانی و مؤثر» را برای کسانی که به دنبال پناهندگی در بریتانیا هستند، ایجاد کند.

در این نامه آمده است: "انتقال افرادی که به دنبال پناهندگی در انگلیس هستند، به رواندا، مشکلات بسیار زیادی را به همراه خواهد داشت و آسیب پذیرترین افراد بیشترین رنج را متحمل می شوند."

نامه یاد شده می‌افزاید: "این یک روش شرم آور و ظالمانه برای رفتار با کسانی است که به دنبال حفاظت، فرار از آزار و اذیت یا درگیری به بریتانیا آمده‌اند." فعالان حقوق بشری با انتقاد از سابقه حقوق بشری رواندا، طرح دولت را "بی رحمانه و غیر اخلاقی" دانستند.

ایران هم به تصمیم دولت انگلیس واکنش نشان داده و انتقال پناهندگان به خارج از خاک این کشور را مغایر با روح و متن کنوانسیون پناهندگان عنوان کرده است.