به گزارش روز شنبه روابط عمومی و امور بینالمللی شهرداری ساری ، علیرضا سعیدی اظهار کرد: نیروگاه زبالهسوز ساری که حدود ۴۵۰ تن ظرفیت فرآوری زباله دارد با میانگین پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی در بخش ابنیه رسیده در حال اجراست.
وی افزود: حدود ۸۷ درصد تجهیزات مورد نیاز نیروگاه زبالهسوز ساری خریداری و به محل اجرای پروژه انتقال داده شد که نزدیک به ۸۰ درصد این تجهیزات نصب شده است. هفت درصد دیگر مربوط به جرثقیلها و سازه پیت است که طی هفته آتی نصب میشود.
این مسئول با اشاره به تعیین مهلت ۶ ماهه توسط رئیسجمهور در بازدید از نیروگاه زبالهسوز ساری برای راهاندازی این زیرساخت مهم محیط زیستی، خاطرنشان کرد: مقرر شد تکمیل سالن A و سازه پیت، ساختمانهای D، E، C و مخازن ۱۰۰۰ مترمکعبی به همراه اتصالات میان ساختمانها و تأسیسات را تا پایان شهریور به پایان برسانیم.
معاون حملونقل و امور زیربنایی شهرداری ساری افزود: شهرداری ساری تلاش میکند تا با اولویت دادن به این پروژه مشکل پسماند مرکز استان را حل کند. با تکمیل این نیروگاه علاوه بر حل مشکلات زیستمحیطی هزینههای هنگفت شهرداری ساری برای حمل زباله به مناطق اطراف نیز حذف میشود.
رییسجمهوری ۲۰ اسفند در بازدید از نیروگاه زبالهسوز ساری دستور راهاندازی این طرح زیستمحیطی طی ۶ ماه را صادر کرد و گفت که مردم نباید معطل راهاندازی پروژههایی شوند که اعتبار و راهکار آن وجود دارد.
ساخت نیروگاه زبالهسوز ساری به عنوان مهمترین پروژه زیستمحیطی مازندران سال ۱۳۸۸ آغاز شد، ولی وجود اختلاف نظر در انتخاب محل، نگرانیهای زیست محیطی و تأمین نشدن بودجه مورد نیاز سبب شد تا در مرحله کلنگزنی باقی بماند.
روند ساخت این نیروگاه طی سه سال اخیر با پیگیریهای فشرده استانی شدت گرفت و طی این مدت تکمیل آن به یک دغدغه جدی استانی تبدیل شد.
طبق گزارش سازمان مدیریت پسماند مازندران، روزانه در این استان سه هزارتن زباله تولید میشود که از این میزان حدود یکهزار و ۲۶۰ تن زباله تولیدی مربوط به روستاهاست که با توجه به حساسیت محیط روستاها از نگاه کارشناسان نگران کننده محسوب میشود.
سازمان پسماند مازندران پیشبینی کرده است که میزان تولید زباله در مازندران تا سال ۱۴۰۴ به حدود ۶ هزار تن برسد که نسبت به وضعیت فعلی رشد ۱۰۰ درصدی را خواهد داشت.