حمیدرضا نوربخش در گفتوگو با خبرنگار موسیقی ایرنا با اشاره به حضور خود در ضیافت افطار رئیس جمهور (شامگاه ۲۵ فروردین) و بیان مشکلات و چالشهای حوزه موسیقی در این نشست، اظهارداشت: دیدار صمیمانه و خوبی بود، خیلی هم خوشحال شدیم که جمع محدودی بود و رئیس جمهور میتواند با تمرکز سخنان هنرمندان را بشنود.
وی یکی از چالشهای جدی حوزه موسیقی که در این نشست مطرح شده را رعایت قانون در اعطای مجوز برای اجرای کنسرتها در تمامی استانهای کشور عنوان کرد و گفت: در یک کشور باید یک قانون جاری و ساری باشد، وقتی یک دولت در کشور حکفرماست و یک قانون هم داریم، اگر مجوزی برای اجرای کنسرتها صادر میشود، این مجوز باید در همه کشور اجرایی شود، نه اینکه یک گروهی در یک استان اجازه اجرای موسیقی داشته باشد اما در استانی دیگر چنین مجوزی نداشته باشد.
نوربخش افزود: حضور و اجرای بانوان در گروههای موسیقی از دیگر مباحث مطرح شده در نشست با رئیس جمهور بود، نیمی از جامعه موسیقی ما بانوان هستند، وقتی که امکان و اجازه تحصیل در رشته موسیقی به آنان در هنرستانها، دانشگاهها، آموزشگاههای آزاد و مراکز مختلف آکادمیک داده شده است، طبیعتا باید اجازه فعالیت در این حوزه را هم داشته باشند.
مدیرعامل خانه موسیقی بیان کرد: در حال حاضر نمیشود در بعضی از استانها و شهرهای کشور برای اجرای کنسرت، نوازندگان خانم اجازه رفتن روی صحنه را نداشته باشند.
وی اظهارداشت: به عنوان مثال در شهر اصفهان، دیده شده است که هنرستان موسیقی دختران فعالیت میکند، دختر خانمی میتواند در این هنرستان تحصیل کند، ساز مینوازد اما در شهر خودش اجازه ندارد برای اجرای کنسرت روی صحنه حضور پیدا کند، اخیرا کلیپی منتشر شده بود که در شهر اردکان، در گروه موسیقی که دو خانم حضور داشتند، اعلام شده بود که آنان حق ندارند در اجرا حضور داشته باشند، امثال چنین برخوردهایی هست، از رئیس جمهور درخواست کردیم که اگر قانونی در این زمینه هست و قانون موضوعی را مجاز میداند، دیگر نمیشود گفت که در هر اقلیمی هر مسئولی جداگانه تصمیم بگیرد. زنگ خطر بحران موسیقی سنتی و نواحی که بخشهای هویتی موسیقی کشور هستند، مدتهاست که به صدا درآمده، بنابراین نیاز به یک نگاه و حمایت جدی فراتر از وزارت فرهنگ و ارشاد دارد
نوربخش با اشاره به شرایط بحرانی موسیقی سنتی اظهارداشت: زنگ خطر بحران موسیقی سنتی و نواحی که بخشهای هویتی موسیقی کشور هستند، مدتهاست که به صدا درآمده، بنابراین نیاز به یک نگاه و حمایت جدی فراتر از وزارت فرهنگ و ارشاد دارد، شخص رئیس جمهور باید یک نگاه ویژهای در این حوزه داشته باشند و از این حوزه حمایت کنند.
مدیرعامل خانه موسیقی گفت: برگزاری کنسرتهای موسیقی مدتی است که آغاز شده اما تاکنون متاسفانه برای گروههای موسیقی سنتی درخواستی صورت نگرفته است، همه درخواستها برای برگزاری کنسرتهای موسیقی پاپ بوده است، نه اینکه موضوع وزارت ارشاد باشد، درخواستی در این زمینه از سوی هنرمندان وجود ندارد.
وی افزود: باید تمهیداتی برای تقویت موسیقی سنتی و موسیقی نواحی؛ اقوام مختلف در جنوب، شمال، شرق و غرب اندیشیده شود، این موسیقی هویت ماست.
نوربخش، موضوع کپیرایت را از دیگر مسائل مطرح شده در نشست با رئیس جمهور عنوان کرد و گفت: کپی رایت، موضوع مهم و فرانهادی است، نهادهای مختلف باید پای کار بیایند، در حال حاضر قانون کپیرایت وجود دارد اما اگر واقعا اجرایی شود، بسیاری از مشکلات اقتصادی حوزه موسیقی برطرف خواهد شد.
مدیرعامل خانه موسیقی بیان کرد: شایسته نیست در شرایط فعلی و در فضای مجازی با دسترسی به تلفنهای همراه با یک کلیک، آثار بزرگان موسیقی را دانلود کرد و به آنها دسترسی پیدا کرد و چوب حراج به کل آثار هنرمندان زد، هزینههای قابل توجهی برای تولید آثار موسیقی اختصاص داده شده است. اگر واقعا برای اجرای قانون کپیرایت فکری نشود، دیگر آثاری تولید نمیشود، برای اینکه مقرون به صرفه نیست، وقتی اثری بازگشت مالی داشته باشد، چرا نباید تولید بشود؟
وی اظهارداشت: اگر واقعا برای اجرای قانون کپیرایت فکری نشود، دیگر آثاری تولید نمیشود، برای اینکه مقرون به صرفه نیست، وقتی اثری بازگشت مالی داشته باشد، چرا نباید تولید بشود؟ هنرمند دوست دارد که آثارش را تولید کند.
نوربخش درباره تداوم جلسات با رئیس جمهور و حل مشکلات هنرمندان به خصوص در حوزه موسیقی گفت: وقتی که شخص رئیس جمهور در حوزهای ورود میکند، طبیعتا حکایت از اهمیت موضوع دارد و اینکه با اراده رئیس جمهور بسیاری از مسائل میتواند حل شود.
نوربخش افزود: طبق یک عادت و سنتی، همیشه رئیس جمهوری که میآید، اهالی فرهنگ و هنر با او صحبت میکنند اما متاسفانه در گذشته اکثر این سخنان شنیده نشده است اما در شخصیتی که از آیتالله رئیسی سراغ داریم، انتظارمان و امیدواری ما از او خیلی بیشتر است و امیدواریم با حمایت، پیگیری و دستورات ویژه رئیس جمهور، با یک برنامهریزی به تدریج شاهد اجرایی شدن قوانین و حل شدن بسیاری از چالشها و مشکلات باشیم.
به گزارش ایرنا، آیتالله سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور شامگاه پنجشنبه(۲۵ فروردین) در ضیافت افطار میزبان جمعی از هنرمندان و پیشکسوتان عرصه سینما، تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی با سلایق و طیفهای مختلف بود.
در این نشست حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی ایران، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما، جواد شمقدری تهیهکننده و کارگردان، شاهین فرهت عضو فرهنگستان هنر و رئیس بخش موسیقی آن، امیر دژاکام کارگردان و پیشکسوت سینما، مسعود دهنمکی کارگردان و تهیهکننده، سیدضیاء هاشمی تهیهکننده، مرتضی شعبانی مستندساز، جواد بختیاری از حوزه هنرهای تجسمی و انسیه شاهحسینی کارکردان سینما در سخنان صمیمی با گلایه از بیتوجهیهای گذشته به عرصه سینما و هنر، دغدغهها، مشکلات و پیشنهادات خود را در حوزه رفع مشکلات هنر و هنرمندان مطرح کردند.
حمایت از موسیقی سنتی و موسیقی نواحی، توجه به حقوق مؤلف، برنامهریزی برای تقویت احساس تعلق خاطر به پدیدههای ملی و دینی، ترسیم نقشه راه در حوزه فرهنگ و هنر، استفاده از ظرفیت هنرمندان پیشکسوت، توجه به آثار آهنگسازان ایرانی و حفظ و نگهداری آن، حمایت از تئاتر و هنرمندان این حوزه، توزیع عادلانه منابع بین همه فعالان فرهنگ و هنر، احداث سالنهای نمایش در کنار مجتمعهای مسکونی، فرهنگسازی در خصوص سرگرمی، توجه به بیمه و مسکن هنرمندان و تلاش برای ثبت جهانی خط نستعلیق از مهمترین محورهای مطرح شده توسط هنرمندان و فعالان این عرصه بود.