به گزارش ایرنا، ابراهیم تاجیک نوری روز شنبه در جلسه شورای اداری که در محل فرمانداری پیشوا برگزار شد اظهار داشت: شهرستان پیشوا قطب تولید محصولات زراعی، باغی و گلخانهای استان تهران است که با وسعت بیش از هزار و ۴۰۰ هکتار گلخانه، ۱۰ درصد از کل گلخانههای کشور و ۳۰ درصد از گلخانهای استان تهران را در خود جای داده است.
وی اظهار داشت: پیشوا علاوه بر تولید محصولات صیفیجات، در تولید و صادرات گل و گیاه و گلهای شاخه بریده نیز از مناطق مهم استان تهران به حساب میرود و نخستین واحد گلخانه مدرن تکثیر و تولید انواع پایه های گل رز پیوندی کشور در پیشوا مستقر است و این واحد، ایران را به باشگاه کشورهای تکثیر و تولیدکننده پایه گل رز به روش کشت بافت و پیوندی وارد کرده است.
تاجیک نوری گفت: علاوه بر کشاورزی، پیشوا در حوزه دامپروری نیز از مناطق پیشرو در استان تهران است و وجود یکهزار واحد دامی و تولید ۲ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز،فرآوردههای پروتئینی و لبنی، این شهرستان را به یکی از مهمترین مناطق تأمین نیاز غذایی استان تهران و کشور تبدیل کرده است.
وی اظهار داشت: یکی از مهمترین موانع توسعه کشاورزی شهرستان پیشوا، کمبود آب زراعی پایدار است که در صورت تکمیل طرح جمعآوری فاضلاب پیشوا و اختصاص حقابه از محل احداث فاز دوم انتقال پساب تصفیه شده جنوب تهران به شهرستان، میتوان بخشی از کمبود منابع آبی را برطرف کرد و زمینه را برای رشد و توسعه کشاورزی علمی و نوین هموار کرد.
نماینده دولت در پیشوا با اشاره به استقرار شهرک صنعتی در این شهرستان گفت: در کنار توجه به کشاورزی به عنوان مهمترین حوزه اقتصاد پیشوا، این شهرستان از یک شهرک صنعتی نیز برخوردار است که به دلیل برخورداری از زیرساختهای مناسب و ظرفیتهایی از جمله نزدیکی به پایتخت، همجواری با محور شرق کشور و راهآهن سراسری تهران- مشهد، میتواند تکمیل کننده زنجیره تولید در بخش کشاورزی باشد.
وی تصریح کرد: با وجود تأمین زیرساختهای مناسب، به دلیل برخی موانع از جمله محدودیتهای ناشی از استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری پایتخت، آن طور که باید از رشد و توسعه برخوردار نشده و لازم است تا از فرصت مناسب همدلی و همراهی مسئولان استفاده کرد و با تأمین خواست و نیاز صاحبان صنایع، فعالیتهای تولیدی و صنعتی این شهرک را با عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در نامگذاری امسال به عنوان " تولید،دانشبنیان، اشتغالآفرین" توسعه داد.
تاجیک نوری گفت: پیشوا قریب به ۷۰ سال است که به شهر تبدیل شده و به دلیل میزبانی از مرقد مطهر امامزاده جعفربنموسیالکاظم (ع) فرزند بلافصل امام هفتم شیعیان و سرآغاز حرکت کفن پوشان در ۱۵ خرداد سال ۴۲، ازمناطق مهم فرهنگی و تاریخی استان محسوب میشود که به توجه بیشتر در رفع مشکلاتی نظیر تأمین راههای مواصلاتی، آب شرب، تأمین نیازهای درمانی و ساماندهی وضعیت اتباع نیاز دارد.
وی افزود: این شهرستان که در آخرین نقطه از جنوبشرق تهران و هم مرز با استان سمنان واقع شده، برای سرعت بخشیدن به توسعه پایدار، به توسعه مسیرهای اصلی و فرعی و اتصالی به محورهای اصلی شهرهای اطراف نیاز دارد، اتصال این شهرستان به محور قم – گرمسار یکی از مهمترین نیازهای پیشوا در خروج از بن بست و اتصال به راههای اصلی کشور است.
فرماندار پیشوا اظهار داشت: این شهرستان از داشتن حتی یک تخت بیمارستانی نیز محروم است و رفع این مشکل مهم که با پیگیریهای استاندار تهران همراه شد، به واگذاری زمین و بیمارستان نیمهساز دانشگاه آزاد اسلامی به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی منجر گردید تا با تکمیل این بیمارستان ۹۶ تختخوابی، مهمترین نیاز این منطقه برطرف شود.
وی تصریح کرد: تأمین آب شرب پایدار از محل سدماملو، دیگر نیاز شهرستان پیشوا به ویژه در فصول گرم سال است، پیشوا برای گذر از بحران کمآبی در حوزه آب شرب، به حقابه دائم از سد ماملو نیاز دارد.
پیشوا با بیش از ۸۰ هزار نفر جمعیت در ۴۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۹:۰۰
پیشوا- ایرنا- فرماندار شهرستان پیشوا گفت: پیشوا با بیش از هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی گلخانهای، قطب تولید محصولات سبزی و صیفی گلخانهای کشور است که ۱۰ درصد از کل گلخانههای کشور را در خود جای داده است.