به گزارش ایرنا، مهدی بندرآبادی عصر شنبه افزود: مبلغ پنج میلیارد تومان اعتبار از محل مدیریت بحران در هیات دولت به منظور اجرای طرحهای لازم در راستای جلوگیری از گسترش و مقابله با زخم سالک تصویب و به استان و شهرستان ابلاغ شد.
وی ادامه داد: با جذب این میزان اعتبار و با هماهنگیهای به عمل آمده، دستگاه سم پاش، دستگاه علف زن و دستگاه سم پاش صنعتی تهیه و در اختیار روستاها قرار گرفت.
بندرآبادی اظهار داشت: با تجهیز روستاها به این تجهیزات، امر مقابله و مبارزه با موش ناقل و همچنین پشه در دستور کار قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: میزان گزیدگی در سال ۹۹ دامغان را در شرایط بحرانی و گزیدگی را به بیش از هزار و ۳۰۰ نفر رسانده بود که به صورت ویژه قرارگاه مقابله با سالک در سطح استان و شهرستان تشکیل شد و دهیاران، شوراهای اسلامی شهر و روستا، ادارات جهاد کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری، شبکه بهداشت و درمان، دامپزشکی و مردم به صحنه آمدند و با ایجاد بسیج همگانی و ارائه آموزشها امر مقابله در دستور کار قرار گرفت.
وی اضافه کرد: در راستای اجرای برنامههای لازم، میزان زخم سالک در سال ۱۴۰۰ به ۳۳۰ مورد کاهش یافت.
فرماندار دامغان گفت: بدون شک با توجه به توزیع اقلام های پیشگیری و مبارزه با سالک در بین روستاها، امیدواریم در سالهای آینده شاهد کاهش این آمار در شهرستان باشیم.
به گزارش ایرنا، بیماری پوستی سالک بر اثر گزش نوعی پشه خاکی به انسان منتقل میشود و در ایران دو نوع سالک شهری یا نوع خشک و روستایی یا نوع مرطوب وجود دارد؛ در سالک روستایی، موشهای صحرایی مخزن بیماری هستند و پشه خاکی ماده پس از خونخواری از موش صحرایی مبتلا، آلوده میشود و با گزش فرد سالم باعث انتقال بیماری میشود.
زخم سالک تاکنون در بیش از ۱۷ استان و ۸۸ شهرستان کشور مشاهده شده است.
بیماری سالک در شهرستان دامغان استان سمنان دارای سابقه ۱۰ ساله است و در فصل تابستان گریبانگیر مردم بیش از ۳۰ روستای جنوب و شرق دامغان میشود.