اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: سند تحول علم و فناوری و نوآوری استان با تعامل و همکاری دانشگاه صنعتی اراک تدوین شده است و جزو ۱۰ استانی هستیم که این سند را تدوین کرده است.  

فرزاد مخلص الائمه عصر شنبه در آیین تکریم و معارفه روسای دانشگاه‌های صنعتی و اراک افزود: سند تحول دولت مردمی در اسفندماه سال گذشته با یک هزار و ۲۳ اقدام و ۳۷ موضوع تدوین شده که تا پایان عمر دولت سیزدهم در سه افق کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت باید محقق شود.

وی بیان کرد: در این سند دولت ۱۳۴ چالش را برشمرده است و عوامل و نشانگرهای متعددی که موجب این چالش ها بوده قید شده است.

استاندار مرکزی با بیان اینکه ۳۱ اقدام این سند ناظر به حوزه علم و نظام آموزش عالی است گفت: چهار چالش اصلی مربوط به حوزه نظام آموزش عالی است که این چالش ها مربوط به ناکارآمدی نظام حکمرانی و اداره دانشگاه، پاسخگویی ناکافی دانشگاه‌ها به نیازها و مسائل جامعه، توسعه نیافتگی نظام فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ها و همچنین ضعف همکاری‌های علی و فناوری بین المللی است.

استاندار مرکزی بیان کرد: همزمان با فعالیت دولت، ستاد تحول استان تشکیل شده و پایش و رصد این سند در برش استانی در حال پیگیری است و امید است با توجه به تحقق شعار سال با کمک این سند از بقیه استانها پیشی بگیریم.

مخلص الائمه ادامه داد: اکنون تمام پژوهشکده‌های فعال استان در کارگروه‌های تصمیم‌گیری استان عضویت دارند تا فاصله دانشگاه و حوزه اجرا کاهش یابد و ارتباط جدی‌تری در این زمینه شکل گیرد و در این راستا همچنین از ظرفیت دانشجویان بهره‌گیری می‌شود چرا که نیروهای جوان روحیه آرمانگرایی دارند.

وی خاطرنشان کرد: اکنون استان مرکزی دارای ۶۱ دانشگاه، ۲۳۲ رشته دانشگاهی و بالغ بر ۶۰ هزار دانشجو است هرچند که در یک برهه زمانی با وجود ۱۰۰ هزار دانشجو به عنوان قطب دانشگاهی کشور مطرح بود اما اکنون این ظرفیت دانشجو را در اختیار داریم و در تلاش هستیم  که بدنه دانشجویی استان با نقشه راه همسو و همگام باشد.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی نیز در این آیین بیان داشت: آموزش عالی استان مرکزی به ویژه دانشگاه اراک با قدمت بیش از ۵۰ سال، عقب افتادگی زیاد دارد که در شان استان مرکزی مهد سرمایه‌های علمی، فرهنگی و فرهیخته نیست.

دکتر "علی اکبر کریمی" افزود: سایت دانشگاه اراک همچنان پس از ۲۰ سال هنوز تکمیل نشده و این شرایط تردد دانشجویان را در محیط دانشگاه را با مشکل مواجه کرده است. 

وی تاکید کرد: استان مرکزی استانی صنعتی است اما به دلیل عدم جذب هیات علمی و فضای فیزیکی مناسب، تاسیس پژوهشکده‌ها و مراکز علمی مختلف، با ظرفیت های استان همخوانی ندارد.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت:  با توجه به رویکرد کلان کشور در راستای تحول نظام آموزش عالی امید است با مدیریت جدید، ارتباط تنگاتنگ میان دانشگاه، صنعت و تولید در استان تقویت شود.

کریمی عنوان کرد: طرح آمایش در نظام آموزش عالی در وزارت علوم مطرح است که در این راستا وجود سیاستگذاری متمرکز و یکپارچه در کشور و استان امری ضروری به نظر می رسد.

وی ضمن تاکید بر اینکه جابجایی هیات امنای دانشگاه تفرش موجب واگرایی نظام آموزشی استان می شود گفت: باید واحدهای دانشگاهی استان را در قالب یک نظام و مجموعه گنجاند،در غیراینصورت سیاست ها در رویکرد کلان خدشه دار می‌شود.