محمدحسن مرجانی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شهرک صنعتی عباسآباد پاکدشت یکی از پویاترین و بزرگترین شهرکهای صنعتی کشور است که با بیش از ۲ هزار قرارداد، بیش از یکهزار و ۵۰۰ کارخانه فعال و ۴۰ هزار کارگر بیمه شده، نقش مهمی در توسعه اقتصاد منطقه ایفا میکند، کارخانههایی که با تولیدات فاخر خود نقش مهمی در رونق صادرات غیرنفتی کشور داشته است.
این مسئول خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین موانع توسعه فعالیت شهرک صنعتی عباسآباد، کمبود آب است که با انتقال آب از سد ماملو، بخشی از مشکل صنایع تأمین شد ولی هم اکنون با ایرادات وارد شده از سوی بهداشت، ورود آب سد ماملو به شهرک قطع شده و آب مورد نیاز صنایع شهرک صعتی با چند حلقه چاه تامین می شود.
مرجانی با اشاره به لزوم احداث تصفیهخانه در شهرک صنعتی عباسآباد اظهار داشت: این شهرک به تصفیهخانهای با ظرفیت ۱۵ هزار مترمکعب نیاز دارد که در حال حاضر یک تصفیه خانه با ظرفیت چهار هزار مترمکعب در حال فعالیت است و با حمایتهای شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران، تصفیهخانهای با ظرفیت ۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب در حال احداث است که کار اجرایی آن امسال به پایان میرسد.
وی اضافه کرد: پس از عملیات احداث تصفیهخانه ۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعبی، عملیات ساخت تصفیهخانه پنج هزار مترمکعبی دیگری آغاز میشود تا ضمن رفع مشکل بوی نامطبوع، آب مورد نیاز صنعت و کشاورزی با بازچرخانی آب تامین شده و از محل فروش پساب تصفیه شده، برای شهرک صنعتی نیز درآمد ایجاد شود.
این تولید کننده با اشاره به مشکل استقرار صنایع در شعاع ۱۲۰ کیلومتری پایتخت تاکید کرد: این قانون، مشکلات زیادی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده و باعث شده تا یک واحد نتواند نسبت به توسعه فعالیت خود به دلیل عدم صدور مجوزهای زیست محیطی اقدام کند، مشکلی که موجب شده تا برخی از واحدها به صورت نیمه فعال درآمده و توان بازپرداخت تسیهلات بانکی را نداشته باشد.
وی ادامه داد: اگر صنعتگر نتواند نیاز خود به برخی از قطعات را در داخل کارخانه تامین کند، دست به قاچاق کالا میزند که قطعا این امر به اقتصاد کشور ضرر فراوانی وارد میکند.
رئیس هیأت مدیره شهرک صنعتی عباسآباد پاکدشت افزود: دیگر مشکل این شهرک مربوط به تأمین برق مورد نیاز صنایع است، این شهرک بر اساس کارشناسی صورت رفته به ۴۰۰ مگاوات برق نیاز دارد که با تلاشی که امسال صورت گرفته، تنها ۲۰۰ مگاوات آن تأمین شده و قطعا صنایع برای توسعه فعالیت خود با مشکل مواجه میشوند.
وی گفت: سال قبل، ۲ روز در هفته برق شهرک صنعتی به دلیل کمبودهای موجود قطع میشد، مشکلی که باعث شده بود تا واحدهای صنعتی هشت روز در ماه بیکار باشند و این در حالی است که کارگران حقوق خود را میخواهند و بانکها نیز برای دریافت اقساط تسیهلات ارائه شده به صنعتگران، با آنان همراهی نمیکنند.
این مسئول افزود: قطعا این خاموشیها بار دیگر از خرداد ماه امسال آغاز میشود در حالی که در همسایگی شهرک صنعتی عباسآباد، نیروگاه سیکل ترکیبی دماوند وجود دارد و فقط به خاطر نداشتن ترانس، نمیتوان برق مورد نیاز صنایع را تأمین کرد و اگر این روند همچنان ادامه داشته باشد، قطعا پس از چند سال دستگاههای موجود مستهلک شده و مشکلات عدیدهای برای تولید کنندگان ایجاد میشود.
این تولید کننده مستقر در شهرک صنعتی عباسآباد پاکدشت اظهار داشت: این شهرک صنعتی، در اصل شهری با جمعیت ۴۰ هزار نفر است و به زیرساختهای همچون بیمارستان، درمانگاه، امکانات شهری، هتل، مراکز رفاهی، ورزشی و تفریحی نیاز دارد که اگر بر اساس قانون، یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده، به شهرکهای صنعتی اختصاص پیدا میکرد، بسیاری از مشکلات موجود برطرف میشد.
وی خاطرنشان کرد: صنعتگر به آرامش، آسایش و فکر آزاد نیاز دارد تا به کارآفرینی و تولید خود ادامه دهد، امروز برای رقابت با صنعتگران جهان باید صنعت را به روز نگه داشت که این همان توصیه رهبر معظم انقلاب در استفاده از توان علمی و دانشبنیان در تولید است در غیر این صورت، قطعا از دنیا عقب خواهیم ماند.
مرجانی اضافه کرد: امروز کشور در حوزههای نظامی به پیشرفتهای چشمگیر و غرورآفرینی دست یافته و باید از این تجربه، در حوزه صنعت نیز استفاده کرد تا اقتصاد،معیشت و تولید کشور نیز با رونق همراه شود که این مهم ارتباط مستقیم با مدیریت دولت بر امور کشور دارد.
وی با اشاره به همدلی و وفاق بین اعضای هیأت مدریه شهرک صنعتی عباسآباد ادامه داد: در حال حاضر در این شهرک مجتمع خیریه راسان، مدرسه دخترانه، مدرسه پسرانه، تالار ازدواج کارگران و مهد کودک ویژه نگهداری از فرزندان زنان سرپرست خانواده شاغل در حال احداث است و به زودی این طرحها به بهرهبرداری میرسد.
این مسئول وی از احداث مجتمع دندانپزشکی در شهرک صنعتی عباسآباد خبر داد و گفت: تمام کارگران شاغل در شهرک صنعتی عباسآباد باید به صورت رایگان تحت درمان دندان قرار گیرند و با فعالیت خانه سلامت شهرک و بررسی مستمر وضعیت سلامتی کارگران، برای همه آنان دفترچه بهداشت و سلامت صادر شود تا مشکلی برای آنان در حین کار به وجود نیاید.
مرجانی همچنین از کاشت ۸۰۰ اصله نهال، اختصاص ۱۰ هزار مترمربع زمین برای دفن بهداشتی زباله خانگی، احداث هتل ۵ ستاره، میدان اسبدوانی، سالن کنفرانس و مرکز تجاری به عنوان دیگر فعالیتهای در دست اجرا در شهرک صنعتی عباس آباد پاکدشت یاد کرد.
رئیس هیأت مدیره شهرک صنعتی عباسآباد افزود: با آغاز طرح سراسری واکسیناسیون گروههای هدف علیه بیماری کرونا، شهرک صنعتی عباسآباد با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به عنوان نخستین شهرک صنعتی کشور تمامی کارگران از جمله اتباع بیگانه شاغل در واحدهای صنعتی را علیه این بیماری واکسینه کرد و امروز اثری از این بیماری در شهرک صنعتی عباسآباد وجود ندارد.
وی اظهار داشت: به منظور مرمت آسفالت معابر و تعویض شبکه آبرسانی فرسوده شهرک صنعتی عباسآباد، از سوی شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران ۳۳۰ میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده که به زودی این عملیات در شهرک صنعتی آغاز میشود.
مرجانی خاطرنشان کرد: شهرک صنعتی عباسآباد به دلیل فاصله زیاد از پایتخت، با مشکل راه دسترسی و تأمین کارگر مورد نیاز مواجه است که با تکمیل کمربندی جنوبی پاکدشت و تأمین حمل و نقل ریلی، بخش مهمی از نیاز این شهرک برطرف میشود.
این مسئول همچنین از افتتاح مسیر دسترسی شهرک صنعتی عباسآباد به شهرک صنعتی شنزار در ابتدای اردیبهشت ماه امسال خبر داد.
وی در پایان یادآور شد: حمایت دولت از بخش صنعت، موجب رونق تولید، ایجاد اشتغال و به روز شدن شرکتهای تولیدی برای رقابت با شرکتهای مشابه خارجی میشود.
شهرستان پاکدشت با ۳۵۰ هزار نفر جمیعت در ۲۵ کیلومتری جنوبشرق تهران واقع شده است.
پاکدشت از چهار شهرک صنعتی عباسآباد با هزار و ۵۲۰ واحد فعال، شهرک صنعتی علیآباد (پایتخت) با ۵۰۰ واحد فعال، شهرک صنعتی خوارزمی با ۹۰ واحد فعال، شهرک صنعتی خصوصی شنزار با ۱۴۳ واحد فعال، شهرک صنعتی(غیرمصوب) موزائیک سازان با ۱۱۰ واحد فعال، ناحیه صنعتی جمالآباد با ۴۸ واحد صنعتی، ناحیه صنعتی خاتون آباد با ۲۸۵ واحد صنعتی و ناحیه صنعتی فرونآباد با ۴۳ واحد فعال برخوردار است که ۵۸ هزار و ۵۰۰ نفر در آن مشغول به کار هستند.