سعید رئوفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: شهرستان بجنورد دارای ۱۳۴ روستای بالای ۲۰ خانوار است که طرح های مختلف هادی در ۹۱ روستا اجرا شده است و با اعتبار جذب شده، این طرح ها امسال در ۳۸ روستا اجرا می شود.
به گفته وی؛ در مجموع از ابتدای اجرای طرح هادی در شهرستان بجنورد ۸۵ میلیارد تومان اعتبار جذب شده است که ۲۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان آن در سال ۱۴۰۰ جذب شد که رقم قابل ملاحظه ای است.
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان بجنورد گفت: اعتبارات جذب شده تاکنون مربوط به طرح های نیمه تمام هادی در این شهرستان بوده است و برای اجرای کامل این طرح در روستاها نیاز به اعتبار جدید است و تا فاز اول اجرایی شود.
اجرای طرح توسعه در ۸۰ روستا
وی در ادامه افزود: طرح توسعه روستایی از ابتدای تاسیس خراسان شمالی ( ۱۳۸۳) تاکنون در ۸۱ روستای شهرستان بجنورد اجرایی و از این تعداد، تملک زمین ۴۰ روستا در طی ۲ سال گذشته انجام شده است.
رئوفی ادامه داد: ۵۰ روستای شهرستان بجنورد نیاز به اجرای طرح توسعه دارند که برای اجرای این طرح به اعتبارات جدید نیاز داریم.
وی اضافه کرد: کمبود زمین در روستاهای این شهرستان، روستاییان را به ساخت و ساز غیرمجاز وادار کرده بود و بر مبنای این رویکرد ساخت بناهای غیرمقاوم و غیراصولی در این مناطق افزایش یافته بود که با اجرای طرح توسعه روستایی بسیاری از مشکلات این حوزه برطرف شد.
مدیر بنیاد مسکن انقلاب اسلامی بجنورد در مورد مقاوم سازی مسکن روستایی این شهرستان افزود: ۸۰ درصد از واحدهای روستایی این شهرستان مقاوم سازی شده است و بجنورد در این زمینه از شهرستان های پیشرو در استان و کشور است.
استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی هزار و ۲۹۷ روستا و آبادی دارد و حدود ۴۴ درصد از جمعیت این استان در روستاها ساکن هستند و شهرستان بجنورد به عنوان مرکز استان ۳۲۴ هزار نفر جمعیت دارد که ۲۳۰ هزار آن در شهر بجنورد ساکن هستند.
بر اساس سرشماری سال ۹۵، حدود ۱۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار در ۱۰۳ هزار واحد مسکونی روستایی خراسان شمالی سکونت دارند.
رانش زمین، سنگ غلتان، سیل و زلزله از جمله مشکلات و چالش های ساخت و ساز در روستاهای خراسان شمالی است.