مردم این روستای ۲۱۵ نفری که در ۲۳ کیلومتری شهر بوستان در شهرستان باشت واقع شده در کنار تولید لیموترش به سایر کسب و کارهای کوچک نیز اشتغال دارند، اینجا قدم که میزنی بوی نان، غذاهای محلی در کنار پمپاژهای کشاورزی و کومه هایی که برای اقامت مسافران ایجاد شده تلفیقی دلچسب از سنت و مدرنیته را به نمایش می گذارد که ردپای رونق زندگی و نشاط مردمان سخت کوش آن است.
به غیر از زیرساخت های اولیه چون آب، برق، گاز و تلفن وجود امکاناتی مانند اینترنت،معابر زیبا، زمین های مجهز به آبیاری تحت فشار، در کنار باغستان های پرمحصول در سال های اخیر بسیاری از اهالی روستای اسلام آبادغورک که در سال های گذشته راهی شهر شده بودند را به زادگاهشان برگردانده است.
مهاجرت معکوس نه تنها باعث رونق تولید شده بلکه قیمت دارایی های مردم را افزایش داده به طوری که ارزش یک قطعه زمین ۲۰۰ متر مربعی مسکونی در اسلام آباد غورک به قیمت باورنکردنی ۱۲۰ میلیون تومان یعنی چیزی نزدیک به ارزش شهربوستان رسیده است.
در حال انجام بودن عملیات اجرایی چندین واحد مسکونی، رونق اقامتگاه بومگردی و بازار گرم اصناف کسب و کار مستقر در روستای اسلام آباد غورک باشت حکایت از شور زندگی و حال خوب اهالی این روستا دارد.
رونق مهاجرت معکوس و مزیت های آن
دهیار روستای اسلام آباد غورک می گوید: وجود ۲۵۰ هکتار باغ که آب آن از طریق رودخانه زهره که در پایین دست روستا واقع شده تامین می شود و قرار داشتن در نزدیکی جنگل های زاگرس،آب و هوای مطلوب باعث اشتغال آفرینی برای ساکنان روستا و مهاجرت معکوس شده است.
علی فاضلی تاکید کرد: شمار خانوارهای ساکن این روستا در یک سال گذشته از ۵۰ به ۶۸ خانوار افزایش یافته است.
وی اضافه کرد: در یک سال گذشته ۲۴ پروانه احداث واحدهای مسکونی در اسلام آباد غورک از توابع بخش بوستان باشت صادر شده که نشان دهنده رونق مهاجرت معکوس در این روستاست.
فاضلی بیان کرد: اجرای طرح تامین آب کشاورزی به باغستان های روستای اسلام آباد غورک باشت که در سال های اخیر صورت گرفته افزون بر رونق تولید ارزش دارایی های اهالی را افزایش داده است.
تبدیل اسلامآباد غورک به روستای بدون بیکار
مدیر صندوق کارآفرینی شهرستان باشت گفت: تبدیل اسلام آباد غورک به روستای بدون بیکار از برنامه های این صندوق است.
بیت الله افزوشه افزود: برای تحقق این امر صندوق کارآفرینی امید تاکنون با پرداخت تسهیلات ارزان قیمت برای ۲۰ نفر در این روستا شغل ایجاد کرده و به منظور پرداخت تسهیلات اشتغال برای ۲۰ نفر دیگر پرونده تشکیل شده است.
وی تاکید کرد: به منظور معرفی بیشتر محصول با کیفیت لیموترش در روستای اسلام آباد غورک جشنواره طلای ترش مرداد ماه امسال همزمان با فصل برداشت این محصول برگزار می شود.
سرپرست صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: به دلیل وجود ظرفیت های خوب اشتغال در حوزه های مختلف گردشگری، کشاورزی ، دامپروری و خدمات اسلام آباد غورک باشت به عنوان یکی از ۹ روستای محل اجرای طرح روستاهای بدون بیکار انتخاب شده است.
کاظم هادی زاده عنوان کرد: در این طرح صندوق کارآفرینی امید کهگیلویه و بویراحمد پس از شناسایی افراد جویای کار به آنان تسهیلات بانکی ارزان قیمت پرداخت می شود.
پیش از این طرح روستای بدون بیکار در ۲ روستای شهرستان بویراحمد اجرا شده بود.
چشم انداز آینده روستا
دهیار روستای اسلام آباد غورک درباره چشم انداز افزایش زیرساخت های رفاهی روستا گفت: در زمان حاضر جدول گذاری معابر روستا در حال احداث است.
فاضلی تاکید کرد: همچنین زمین مورد نیاز پست بانک در روستا اختصاص یافته و این طرح به زودی آغاز می شود.
درخواست اهالی روستای اسلام آباد غورک از مسوولان
دهیار روستای اسلام آباد غورک عنوان کرد: افزایش سرعت اینترنت، فراهم کردن زمینه صادرات محصولات مرغوب لیموترش از درخواست های اهالی این روستاست که افزون بر درآمد اهالی می تواند زمینه بازگشت تعداد بیشتری از اهالی قدیمی به زادگاهشان را فراهم کند.
فاضلی تصریح کرد: در زمان حاضر محصول لیموترش اهالی روستای اسلام آباد غورک از سوی سرمایه گذاران استان تهران که در فصل برداشت چند روز در منطقه چادر برپا می کنند خریداری می شود.
شهرستان باشت ۱۲۰ روستا دارد که از این تعداد ۱۱ روستا دارای جمعیتی بیش از ۵۰ خانوار و ۴۴ روستا دارای جمعیتی بیش از ۲۰ خانوار است.
۵۲درصد از جمعیت ۲۳ هزار نفری باشت در روستاها زندگی می کنند.